Reklama

Reklama

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat

(seriál)
  • USA Keep Sweet: Pray and Obey
Trailer
USA, 2022, 3 h 15 min (Minutáž: 46–53 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Uff... Docela síla. Přiznám se, že vůbec nechápu, že něco takového jako je FLDS může v dnešním světě legálně existovat. Lidi jsou strašní idioti, to jsem si musel při sledování tohoto dokumentárního seriálu neustále opakovat. A co se týče konkrétně Warrena, tak musím uznat, že se mi už dlouho nestalo, aby ve mě někdo vzbudil takovou nenávist a zhnusení. Vrcholem je čtvrtý díl, kdy je v paláci v Sionu odhalena Warrenova tajná místnost s audionahrávkou "posvátného" znásilnění dvanáctileté holčičky za účasti několika jeho nejloajálnějších manželek, které tento akt absolutního zla doprovázejí chvalozpěvy a modlitbami. I krátký kousek této hrubě odporné nahrávky, který tu zazní se mnou zamával. Moc tam toho není slyšet, ale právě o to je to horší, když vaše představivost pracuje naplno. Zvládnu toho hodně, ale sexuální násilí na dětech hluboce uráží mou lidskost a rve mi srdce na kusy. Warren sice z vězení už nevyleze, ale pořád má tisíce stoupenců, FLDS jede vesele dál a nikomu dalšímu z těch pedofilních polygamistů se vůbec nic nestalo. Jediný po kom úřad šerifa a FBI šli byl Warren Jeffs, který to celé vedl a vlastně pořád vede i z vězení. To jsem vůbec nepobral, čemu to jako pomohlo, že exemplárně potrestali jen jeho a tu zvrhlou komunitu nechali fungovat dál... ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

To je prostě masakr, že něco takového je v 21. století vůbec možné. Ano, vše se stalo teprve nedávno, i když kořeny sahají hlouběji do minulosti. Stačí jeden výtečný manipulátor a nadrženec v jednom. Pak už jen následuje zfanatizované osazenstvo a je vymalováno. No bylo mi z toho docela na nic. A chudáci děti, převážně dívky. Když člověk slyší, jak se musí jako 14 leté provdávat a mít děti, hnus. Klobouk dolů před těmi, kteří se vzchopili a dokázali tuto podivnou, odpornou a oplzlou komunitu opustit a nakonec i svědčit. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na to jak měla být tato dokumentární minisérie šokující, tak se jedná o lehce nadprůměrný a nepříliš poutavý počin, i přes více než tříhodinovou délku tvůrci spíše kloužou po povrchu, než aby šli pořádně do hloubky, žádné emoce se vyvolat nepodařilo, dobrou polovinu času jsem se extrémně nudil. Technicky je Keep Sweet na dobré úrovni, ocenil bych však mnohem zajímavější a poutavější zpracování. 6/10. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

I když jsem příběh FLDS znala, reálné záběry i nahrávky z tehdejší doby mě naprosto uvrtaly do židle a nebyla jsem schopná se pohnout ještě dlouho po skončení dokumentu. Je to nepředstavitelné, prostě nepředstavitelné - polygamie, více matek, nespočet sourozenců, ale hlavně ta nevědomost! Mazec. Je to silný příběh a poměrně slušně odvedená dokumentární práce. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriť, že človek, ktorý vyzerá ako obyčajný úradník alebo poisťovací agent bol schopný niečoho takéhoto a bol v top 10 najhľadanejších zločincov v USA. Náboženstvo je zlo a mormóni sú divní, ich fundamentalistická podoba je však ešte horšia. Človek si aj povie ako je možné, že to tí, ktorí zostali v sekte nevideli, ak vám ale od útleho detstva vymývajú mozog, je ťažké si to uvedomiť. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama