Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ma neskutočne iritoval. Áno, Trináste poschodie má veľmi zaujímavý námet, to nepopieram, ale iba dobrý námet na dobrý film nestačí. Scenár za námetom veľmi zaostáva, hudba sa k mnohým scénam absolútne nehodí, réžia je tak trochu „znudená“, herci nič moc (s výnimkou Dennisa Haysberta, ktorý je vyslovene otrasný), obraz vyzerá ako z osemdesiatych rokov a keď vezmem do úvahy fakt, že Trináste poschodie vzniklo v rovnakom čase ako Matrix, ku ktorému ho tu celkom dosť ľudí prirovnáva, musím sa vysmiať ešte aj efektom. Navyše som obe pointy odhadol hodnú dobu pred ich „oficiálnym“ odhalením a už len zúfalo som čakal na to, kedy táto námetom originálna, ale inak neskutočne patetická, nuda konečne skončí. Druhá hviezdička ani neviem za čo. Dajme tomu, že za námet. [38%] ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nuceného, předvídatelného a trochu překombinovaného závěru. Jinak se totiž jedná o slušnou variaci na téma, které během krátké doby spolu s patrem varioval jak Matrix, tak Smrtihlav. Pokud vám ovšem nevadí lacinější look a trochu méně přesvědčivé zpracování, čeká vás chytrá sci-fi která nabízí dostatek prostoru pro zaujetí diváka a bohužel i celkem značnou část promarněného potenciálu. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

No dobrá, 13. patro netěží z popularity Matrixu :) Ale myslím, že nebýt Matrixu, asi by se k nám ten film jen tak nedostal (a to i tak šel přímo na video). A k filmu samotnému: líbil se mi, hlavně svým námětem, je to správně zamotané (i když jsem se v tom pak trochu ztrácel), pointou jsem byl docela překvapen a samotný konec byl pěkně hollywoodsky líbivý :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dark City, Matrix, The Thirteenth Floor. Tazko povedat kto koho vykradal. The Thirteenth Floor malo sice premieru z tejto trojice ako posledne, ale jeho predloha je najstarsia. Nakoniec to je ale uplne jedno. Dôlezite je, ze je to stale velmi dobry film. Atmosferou a dobovym prostredim s minimom akcie ma blizsie k Dark City ako k akciou nabitemu Matrixu. Zase tu sledujeme zmeteneho hrdinu, ktory je podozrivy z vrazdy a popritom sa tu odohrava aj sci-fi experiment. Uz si nepamätam v ktorej chvili som prisiel na pointu, ked som film videl prvykrat, ale snad to bolo dost skoro, lebo rôznych naznakov tu je strasne vela hned od zaciatku. Ale aj ked pointu uz poznate, tak to je stale zabavne. Ma to skvelu atmosferu, pôsobive dobove lokacie a kvalitne postavy, ktorych osud ma zaujima. K absolutnej dokonalosti tomu chybala snad uz len aspon jedna poriadna akcna scena. Ale holt je to len detektivka v sci-fi prostredi. Ale aj napriek tomu, ze detektivky nemusim, tak som sa ani chvilu nenudil. Packal Rusnak mal pri rezirovani bud zachvat geniality alebo mu dost pomohol producent Emmerich. 8/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama