Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sandrine a Nathalie sú priateľky, ktoré majú radi sex a snívajú o tom, ako zbohatnúť. Nech sú spolu kdekoľvek dráždia svoje okolie a provokujú chlapov. Erotické dusno sa postupne mení na šokujúci thriller! Jean-Claude Brisseau bol aktuálne za tento film v Cannes ocenený ako najlepší francúzsky filmár roka 2003. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborní herci a množstvo trefných a nie často nahlas vyslovovaných právd na tému muž & žena. Ale ako celok... ergh! Pokiaľ to Jean-Claude Brisseau myslel vážně, mal by sa zobudiť a uvedomiť si, že je rok 2003. A pokiaľ to myslel ironicky, načisto oslabil vyznenie a vážnosť ináč sľubného, veľmi naliehavého námetu. Film tak trochu pripomenie Eyes Wide Shut. Až na to, že Stanley Kubrick ma nenechal ani na sekundu zapochybovať, na celý čas mi zatajil dych a nakoniec ma vystrelil na mesiac. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Brisseau se chtěl údajně vypořádat s ženskou sexualitou a natočit objevný snímek o dosahování cílů pomocí milostného vábení a sexuálních intrik. Úplně neztroskotal, ale já ve Chtíči vidím jenom výborný erotický film, který není nejhloupější, ale myšlenky rozdávat zrovna nemůže. Zvláště závěrečný dům orgií pochopitelně Kubrickovo Eyes Wide Shut asociuje, ale tím se dle mého názoru nemá cenu zabývat. Sabrina Seyvecou pak předvedla skutečně nadpůměrný herecký výkon a její naivní postava nebyla napsána vůbec špatně. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Co dodat, nemůžu se ubránit zklamání. Začátek už vypadal divně, dívky jsou pěkný, ale oto tady nějak nejde. Příběh je prostě o zlatokopkách a kopou ujetého sexu. V celkovém součtu v ničem nezaujme, nechápu jak mohl být režisér za tenhle paskvil oceněný cenou. A závěr dramatického snímku je snad nejhorší co mohl kdo vymyslet. ( Hodnocení: 1/10 ) ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Začátek vypadal velmi slibně. Výborné herecké výkony, zajímavý výběr hudby, kamera, a vůbec vizuální stránka filmu mě zaujaly. Asi tak po půl hodině jsem ale o filmu začal příšerně pochybovat. Mohly za to naivní, až hloupé dialogy, a po konci filmu jsem dospěl k nározu, že vlastně celý scénář je tak trochu na jedno brdo, a že svým jednoduchým pohledem na vztahy "muž x žena v zaměstnání" tak trochu uráží dobrý vkus diváka. Srovnání s Eyes Wide Shut (viz. POMO) je na snadě. V něm jsou sice erotické scény jedním z mnoha hlavních kladů filmu, ale u Chtíče jsou ony prvky hlavním kladem jediným. A to mi nestačí... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si klasickú hudbu a ženský hlas rozprávajúci najsexi jazykom na svete, a vyjde vám také trochu lepšie softporno. Miestami trapné, miestami pseudoumelecké, sexi, ku koncu dokonca vtipné. A celý čas omnoho prázdnejšie, než autor myslel ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nebyť spackanej záverečnej 15-minútovky idem určite o stupnicu vyššie. Musím povedať, že Chtíč je celkom rajcovný počin, ktorý má našťastie okrem vzrušenia aj štipku inteligencie a vďaka tomu je snímka po celý čas slušne pozerateľná. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek je příšernej a musím souhlasit s názorem, že je to jak Rosamunde Televizní Nekonečná. Konec je ale docela solidním thrillerem, a to propracovávání se k němu se dá přežít (a je i pěkně erotický). Každopádně dabing je něco šílenýho, doporučuji si sehnat originál. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku jsem si vzpomněl na jeden z mých oblíbených filmečků Eyes Wide Shut od Stanleyho Kubricka. Jistými aspekty jsou si tyto snímky podobné, ale ze vzájemného srovnání Chtíč vychází drtivě poražen. Kubrick měl jasno, jaký film chce natočit a co jím chtěl říct. U Chtíče vše působí samoúčelně, erotika snad pro větší sledovanost. Intriky jalo by vypadly z oka telenovelám. Musím trvat na tom, že doporučuji raději dvakrát shlédnout Spalující touhu neboli Eyes Wide Shut, protože ta za to opravdu stojí... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se váže jedna z mnou dodnes nepochopených rozepří s mým tehdejším klukem. On už film v kině viděl a nemohl se dočkat dne, kdy se na něj podruhé podívám já s ním. Byl ochoten za něj i podruhé zaplatit. Vnímání mužů a žen ohledně tohoto filmu se asi bude výrazně lišit. Já jsem totiž celou dobu viděla jen dvě dementní slepice, jejichž chování a myšlení mi doposud zůstává záhadou. Jakkoli se tento film snažil být "umělecký", "poučný" nebo "erotický", ve mně nevyvolal nic jiného než nejdříve tichý skrytý smích, pak smích vibrující a na konci takový výbuch smíchu, že jsem jej jen stěží mohla zastavit (za tento neobvykle vtipný zážitek proto slavnostně uděluji jednu *). Můj kluk se nejdříve chápavě zasmál se mnou, ale další mé veselé projevy už neunesl a po kině odešel naštvaně středem, protože s takovým barbarem jako jsem já si nemá co říct. Nemluvil pak se mnou asi dva týdny. Byla jsem zoufalá. Našla jsem si proto recenzi v časopise Premiere a ta mě uklidnila. Nebyla jsem v tom sama, oni se totiž smáli také! Pokud mi ale opravdu někdo v tomto případě mluví z duše, tak je to pan Vojtěch Rynda v externích recenzích - vřele doporučuji. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupý scénář, který je hloupě natočen, spíše poskládán. Je to o dvou hloupých kurvách, které jaksi si nepovšimly, že všude chleba o dvou kůrkách. Dabing je neskutečně blbý a nezvládnutý, jako ostatně ve všech dovezených filmech za posledních 10 let. Děj je neskutečně pitomý, nereálný a erotické scény působí na heterosexuála asi tak, jak když člověk dlouhodobě užívá brom. Jedna hvězda tomuto dílku patří za kameru. Lesbické scény byly také téměř průměrné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Trpělivě jsem čekal na tu změnu v šokující thriller a hle, on už je konec. Pár míst by možná stálo za drobné zamyšlení, ale celkově vzato, moc toho (krom pěkných slečen) za zmínku nestojí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Chtíč by se opravdu dal rozdělit na dvě části - první je šmrncovní erotické dusno v podání dvou pěkných holek, které se baví svou vlastní erotičností a provokativností, kupodivu to funguje a člověka velmi zaujme, protože to překračuje průměrnost ostatních. druhá část filmu bych nazval kariérní thriller kdy erotickou provokativnost nahradí účelnost, kdy postupně člověk zjistí kdo je v jaké roli. Za tento film bych dal tři hvězdy, ale za nejsvůdněji nafilmovaný striptýz v dějinách filmu na začátku filmu dávám další dvě hvězdy. ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Chtělo to více odvahy z režie. Námět je neobyčejně lákavý a vábivý. I přesto má člověk v některých scénách tendence zívat a to jim předcházela tak živá akce. Hledala jsem v tom často kus umění, avšak marně. Zkrátka dalo by se z toho udělat pořádná kontroverze. Plus mám k razantní hudbě a ke scénám z metra:) ()

guri 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujimavo rozohrata partia na temu "ako zeny manipuluju s muzmi a ako dosiahnu to, co chcu" straca na akejkolvek zazivnosti hned po prichode Christophera na scenu v poslednej polhodine. Skoda, lebo dovtedy to vyzeralo prekvapujuco dobre. ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Logické vysvětlování důvodů sice pokulhává, ale ženám to můžeme odpustit. Jde o velmi zajímavý film o ovládání lidí a jejich zneužívání prostřednictvím sexu. ()

Reklama

Reklama