Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Malou vesnici v Anglii obsadí na celý den mimozemšťané. Po probuzení obyvatelé zjistí, že mnoho žen ve městě otěhotnělo. (SkyShowtime)

Recenze (16)

majo0007 

všechny recenze uživatele

WAU! Rekord! - behom prvých s01e01 18minút (fakt som to stopoval) uvidíte na anglickom country - vidlákove, 3 zmiešané kanáriky zmiešanej color... Už len keby to bolo v Londýne je to na pováženou, tam v sedlačine je to len do plaču! Midwich má 11.000 obyvateľov. Kedy ste napr. v Prachaticích stretli nejakého negra?! Wyndhamova poviedka pojebaná spredu dozadu! ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý námět. Ale seriál? A 7 dílů? Vždyť z nich 4 jsou zbytečné, jen tam matky opečovávají své (ne)potomky a dřístají blbosti pořád dokola. A v těch zbylých epizodách zaujme v každé tak 10 minut a zbytek je jen vata. Kdyby to bylo celé jeden 40minutový díl nějaké povídkové sci-fi série, tak budiž, ale takhle? (12%) ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Midwich Cuckoos" (S01, 7 dielov, 45 minút, Sky) je vlažná záhada mimozemskej invázie, ktorej pomalé tempo vás pri každom pokuse o sledovanie jemne uspí. Ide o VELMI neuspokojivé pokračovanie "Hanny" od tvorcu/scenáristu Davida Farra a zhodou okolností v ňom JE postava mladého dievčaťa menom "Hanna". Zápletka je veľmi orientovaná na ženy s témou hromadného tehotenstva a zmiešaných manželstiev, takže to vyzerá skôr ako cvičenie v nútenej rozmanitosti než v premiérovom príbehu, uff. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než horor, je to spíš znepokojující drama se sci-fi prvky, ukazující jak se ženy vypořádaly s takto zákeřným útokem. Využívá jednoduchost a současně genialitu myšlenky J. Wyndhama. Zneužití nejhoršího kalibru. Něco, nač nikdo není a nemůže být připravený...použít děti jako infiltrátory, parazity... . Seriál má vzestupnou tendenci, takže doporučuji vydržet, protože lze konstatovat, že se Wyndhamově novele dostalo důstojného zpracování a současně tvůrci slušně využili potenciál, který v ní je. Carpenterův pokus o horor, i šedesát let stará paranoidní klasika, pracuje s postavami tak, že výsledkem je spíš inseminační pohádka pro dospělé. Tady je těch sedm hodin využito velmi slušně a je škoda, že o seriálu skoro nikdo neví. Tvůrci díky zasazení do současnosti a jistým úpravám děje, umožnili pokračování, ale když vidím ten malý zájem...škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do piče, dať takémuto niečomu 5 hviezd, to je normálne na lakeť na zátylok (ale aj mne vie prejebať, každému môže šmyknúť remeň, nehnevám sa). Za mňa je to rovnako nevýrazné, spomalené, nezáživné, ako remake "Village of the Damned" z 95´. Jediný rozdiel je v tom, že toto je rozťahané na 7 hodín, a Ja tak nejak premýšľam, načo bolo toto kurva dobré, keď ten námet už znásilnený bol, pričom tento rozhodne žiadnou originalitou neprekvitá. Chcel som po dvoch epizódach zajebať dve, absolútne objektívne (!!), potom som si povedal, dám tomu ešte šancu, a teraz som po 6 epizódach, jednu pred koncom (!!), jak jebnutý (!!), na rovnakej emocionálnej vlne, akoby som to vôbec nečakal. Ja toto teda fakt nemôžem nikomu odporučiť, jedine, že by ste boli doslova a do písmena tak jebnutý ako Ja, pričom by Vám nevadilo zavraždiť svoj vlastný, drahocenný čas. ()

Galerie (253)

Zajímavosti (1)

  • Městečko s názvem Midwich na mapách nenajdeme, je smyšlené. Natáčení probíhalo ve městě Amersham, které se nachází v hrabství Buckinghamshire v jihovýchodní Anglii, jen 27 mil od Londýna. (Martrix)

Reklama

Reklama