Reklama

Reklama

Gladbeck: Únos rukojmích

  • Německo Gladbeck: The Hostage Crisis
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je srpen roku 1988 a dva ozbrojení bankovní lupiči drží německou policii 54 hodin v šachu při dramatu s rukojmími, které skončí přestřelkou. Konečný účet – tři mrtví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úsečná, věcná a mrazivá rekonstrukce jednoho z nejbizarnějších únosů v dějinách. Je to poskládaný čistě z dobový footage, nic to nevysvětluje, nezasazuje do kontextu, jen to střízlivě zachycuje 54 hodin a nihilistickou mediální frašku, která se překlopila v dost brutální tragédii. Mám pro tyhle procedurální střiháky slabost a už dlouho mi žádný nesedl tak jako Gladbeck. „Ich scheiß auf mein Leben“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútny kokotizmus. To, že sú média (nie len) v tomto prípade vykreslené ako absolútny hnoj, nie je žiadne prekvapenie. V živote som nevidel tak extrémny primitivizmus zo strany ľudí. To je priam neuveriteľné. Keby vidím takto scenáristicky sformovaný film, momente mu bez milosti za 5 sekúnd šľahnem "odpad" a napíšem, že tvorcom kompletne zajebalo. Lenže toto je realita, a Ja neviem či mám plakať, smiať sa, alebo byť frustrovaný. Toto je proste neuveriteľné, toto snáď ani nemôže byť pravda .. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

- "Do you think it's exciting?" - "Not really, but you have to take a look." ... nervy drásající zážitek. původně "jednoduché" vyloupení banky se změnilo na 3 dny trvající noční můru, jenž byla plná reportérů, neschopné policie a stresu nejen ze strany lupičů, ale i rukojmích. s hlavním pachatelem se dělaly rozhovory a dokonce se nechal i fotit. když jsem to viděla, tak jsem si pokládala otázku: "sleduju film, či nějakou parodii? kde je policie?". parodie to bohužel nebyla. zbytečně zemřeli dva teenageři - 15 letý kluk a 18 letá holka, silke bischoff, která trpěla ze všech nejvíc. vše mohlo skončit jinak. možná, kdyby se policie více snažila a plnila požadavky pachatelů, mohly být ušetřeny dva nevinné mladé životy... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Dobové skutečné záběry trojice šílenců sestříhané tak, aby člověk, který o této kauze neslyšel pochopil, jak mohl probíhat terorismus v 88 v Německu. Netflix konečně vyprodukoval dokument, který je opravdu dobrý, ovsem možná i diky tomu, ze jej "točili"/stříhali v zemi události. Co bylo ovšem zarážející? Přístup policie, která vůbec nic nedělala. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný. Místy to působí, jak by se někdo snažil natáčet film a vy nevěříte, že se tohle všechno doopravdy děje. Hodně a netradičně tomu přispívá komunikace ůnosců s televizními kamerami. Jako by se nechumelilo, no stress. Chápu, že se novináři snaží dělat svou práci ale toto ? Lidský hyenismus v praxi. Vsadím se, že ti se úplně modlili aby chudáky rukojmí odpráskli a měli to krásně natočené a mohli to vysílat v mžiku na RTL. A to jak jim nosili ještě kávu a občerstvení, no prostě hnus. Vůbec jsem se nedivil reakcí některých tázaných lidí, co si o tom myslí a zcela s nimi souhlasím. Škoda, že neexistují, nebo prostě jen nejsou dostupné, reálné záběry z dopadení na dálnici. Klidně by stačily i ty z vrtulníku. Je tu jen pár fotek. Pohled na bílou deku, pod kterou byl jeden z účastníků, byl znepokojující. Jen čekáte, o koho se nakonec bude jednat. Celý dokument je poskládán pouze z dobových záběrů, které natočila média. To však není vůbec na škodu a já byl celkově spokojen. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama