Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

james11 

všechny recenze uživatele

Dvojice, respektive trojice spravedlivých trestajících zlo podle mě fungovala dobře. Mě se film líbil, jen si nejsem jistý jestli to má dostatečný prostor pro pokračování, a proto asi popřemýšlím, jestli bych měl koukat i na druhý díl (který i podle hodnocení nevypadá tak dobře). ()

Z4JD4X 

všechny recenze uživatele

Jednou z nejvtipnějších věcí na tomto filmu mi přijde, že se klasifikuje jako drama a thriller zde na ČSFD. Jistě základní prvky dramatu by měl, motiv pomsty, gangstery, zrady a smrt číhá za každým rohem. Ale vzhledem k stylu filmu, který bych popsal zhruba jako: John Woo análně znásilnil Matrix a nějakým způsobem z toho vypadlo dítě, oproti kterému Predátor vypadá jako malé děcko, to nejde brát vážně. Scény jako IT WAS A FUCKING AMBUSH nebo Willem Dafoe přestrojený za ženu jsou tak absurdní a tak plné energii, že jen nevěřícně zírám na film, neschopen čehokoliv jiného než úžasu. Tenhle film je definice guilty pleasure. Miluju ho, ale kdyby šel někdo kolem radši to přepnu na porno, protože i to se dá lépe vysvětlit. Něco jako Limp Bizkit. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to i komedie, takový dobrý vtipný béčko.... na tu dobu asi pecka, dnes už s odstupem solidní 2 hvězdičky :-))) ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Mstitelé bezpráví,dva bratři z Irska,jejich poblázněný kámoš Ital,vysoce inteligentní FBI agent.Ruská i italská mafie,kriminálníci,zabijáci,šlapky.Rková akce ve stylu Kick ass.Evidentní inspirace Matrixem - povedený Slow motion.Efektní,krvavé,filozofické,místy vtipné. Willem Dafoe vyčnívající v roli přihřátého poldy:-) Povedený film za 80% ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Filmově dobré, ale obsahově poněkud ujeté - krvavé řeže prošpikované podivným humorem. Herci hrají jak o Zlatou helmu, ale trochu moc u toho křičí. Jinak ale ke staré myšlence o braní spravedlnosti do vlastních rukou to mnoho nového nepřináší, přestože o tom celý film je. ()

jirik 

všechny recenze uživatele

Jasných a suverénních 5 hvězdiček. Dal bych i více, kdyby to šlo. Tento film mě překvapil jako málo co. Samozřejmě v kladném směru. Jakto ,že do kin jdou takové paskvily jako Kluci to chtěj taky, a kdo ví kdo co chce ještě, a takovéto poklady jdou přímo do videodistribuce? Vždyť takový film by měl úspěch téměř jistý. Celému snímku dominuje herecký výkon Wiliama Dafoea, který je mimochodem jako geniální homosexuální detektiv úplně k sežrání. Také scénář velmi zajímavý, o ostatních atributech potřebných pro kvalitní film nemluvě. Jednoznačně DOPORUCUJI ()

bulletTony 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekal, ale o to víc jsem toho dostal. Perfektní kamera, skvělá hudba a Willem Dafoe v bezchybné roli homosexuálního detektiva. Už se moc těším na připravovaný druhý díl. ()

Bloodoom 

všechny recenze uživatele

Naprosto suprová střílečka. Výborné jsou záběry kde Dafoe, který dal do role vše, jako detektiv ukazuje jak stříleli. V neposlední řadě nesmím opomenout hudbu. Prostě musím dát pět hvězd. Tenhle film můžu sledovat pořád dokola a snad nikdy mě neomrzí. ()

Drzy_orel 

všechny recenze uživatele

Dostal sem se k tomuhle filmu náhodou, ale hned po prvním shlédnutí mi bylo jasné že si ho pustim znova. A ne jednou. V době kdy píšu tento komentář jsem ho viděl asi 4-krát, ale scéna ve které Dafoe popisuje probíhající přestřelku mě stejně vždycky dostane. Vřele doporučuju ()

Feuer 

všechny recenze uživatele

Skvelý film,ale na niektorých miestach mi až rozum stál .Skvelý námet a spracobanie,ale te n dfoe mi tam nejako nesedel ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se pobavím víc. Je to poněkud nevyvážená podívaná, byť permanentně řádně krvavá. Zpočátku to vypadá jako předimenzovaná parodie, ale pak už to ztrácí humor. Líbil se mi styl vyprávění, hlavně Dafoeovi rekonstrukce. Ostatně Dafoeuv "buzík" je to nejlepší z celého filmu! V jedné scéně jsem zahlédl jeho odkaz na Četu, náhoda? ()

Mr.Matteaso 

všechny recenze uživatele

Miluju ten film. Nemůžu si pomoct, ale pokaždé, když si ho znovu pustím má láska se prohlubuje. Neskutečná akce, prošpikovaná pořádně černým humorem, skvělé herecké výkony, Dafoe se pro tu roli snad narodil, McManusům jsem věřil každé slovo a v neposlední řadě výborný Della Rocco. Ještě k tomu připočtěme nádherný soundtrack (úvodní melodie je opravdu lahůdka) a máme jednu filmovou legendu, legendu o to větší, že se nikdy nedostala do kin. Jak tak píšu, opět dostávám chuť si to jít pustit... ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby Rocco a Schmecker nebyli stokrát sympatičtější a výraznější než dvoječka hlavních hrdinů, kteří připomínají spíš homosexuální než sourozenecký pár. Kdyby se našlo víc scén tak vtipných jako Roccova fuckovací sekvence v hotelovém pokoji. Kdyby režie byla vyrovnanější a nesnažila se o stylovost za každou cenu. Pak by třeba vznikl opravdu zajímavý film, a ne jen druhořadá blbina, kterou občas rozsvítí zázračně skvělé momenty. Bohužel se dají spočítat na prstech Roccovy ruky... ()

Reklama

Reklama