Reklama

Reklama

Gekitocu! Sacudžin ken

  • Japonsko 激突!殺人拳 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tsurugi je tvrdý chlapík. Ak je treba vykonať nejakú špinavú robotu, on je ten správny muž. Po tom, ako zomrie bohatý ropný magnát, sa ho mafia pokúsi najať, aby uniesol jeho jedinú dceru - dedičku obrovského majetku. Tsurugiho penažný požiadavok sa im však zdá priveľký, a kedže mu už prezradili svoj tajný plán, stáva sa nežiadúcou osobou. Tsurugi sa však nedá prekvapiť a zmasakruje celú bandu, ktorá sa ho pokúsi odpratať. Na oplátku sa Tsurugi sám ponukne, že sa stane ochrancom magnátovej dedičky a mafia tak namiesto neoceniteľného spojenca získava toho najnebezpečnejšieho nepriateľa.

The Street fighter bol prvý film, ktorý dostal rating X za dávku zobrazeného násilia. (kitano)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skvělá japonská klasika s neuvěřitelně charismatickým "antihrdinou" Tsurugim, kterého fantasticky hraje japonská akční legenda Sonny Chiba. Film má bondovskou atmosféru, ovšem Tsurugi je neuvěřitelný tvrďák, podobně jako hrdina jiné japonské klasiky Lone wolf and cub. Ale i on v průběhu filmu uroní slzu a občas je naznačeno, že jeho chlad má přirozené lidské důvody... Sonny Chiba je fantastický, nekompromisně válcuje desítky a desítky protivníků svým klasicky japonským tvrdým karate a judem (zcela něco jiného, než na co jsme zvyklí z Hong Kongu od dob Bruce Leeho), ale také svými šílenými grimasami a ksichty ... Někomu se dnes může tento film zdát srandovní a směšný, ovšem pro milovníky těchto klasik a japonské kinematografie, je to nádhera ... Explotačně brutální scény se začínají objevovat během soubojů pozvolna, ovšem jakmile proti Tsurugimu začne nastupovat mafie, začíná neuvěřitelná řežba, kdy rozbíjí hlavy údery karate, láme ruce, vydloubává oči, drtí kosti, trhá ohryzky z krku (aspoň vidíme, že první v tomto nebyl ani Seagal, natož Stalone, ale Sonny Chiba) a v naprosto úžasné scéně urve hlavnímu mafiánskému černošskému znásilňovači koule ... Tohle je prostě naprostá japonská akční brutální klasika, zajímavá rovněž také pro milovníky bojových umění tím, že zde se bojuje zcela pouze styly karate a judo, případně aikido ... Nedosahuje sice zdaleka kvalit kultu Lone wolfa, ale je to prostě pořád paráda ... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní badass akce, která se nebojí plejády fraktur, vyražených očí a krvavých šlehanců. Na tohle jsem u martial art filmů nebyl zvyklý. Výborná je scéna, kde Chiba uštědří protivníkovi pořádnou "spencerovku" a v dalším střihu vidíme jen rentgenový snímek, na kterém se pěst boří do lebky. Sonny Chiba a jeho Tsurugi je hodně rozporuplná antinhrdinská postava, ale zahraná tak, že mu neleze nefandit. (+ výborný psych/funk soundtrack) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba je tvrďák jak hovado, to se mu musí nechat, ale jeho styl řezání nepřátel mi zrovna moc nevoněl, sice jich tam seřeže desítky možná i stovky a některý si podá i hodně drsně s následnou kaluží krve na podlaze, ale když u toho neustále dělá děsně podivný postoje, který mi připomínaly sezení na záchodě s novinama a následně ještě nějakou zajímavou zatnutou grimasu, tak sem každou chvilku čekal, co z něj jen vypadne. Naštěstí z něj, krom drsných hlášek, nic nevypadlo a tak jediný co padalo k zemi byli nepřátele a to od začátku až do konce, ovšem i tak mi přišlo, že se to hluchých míst nevyvarovalo ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tento film se sice obejde bez elementární logiky, zato se ale neobejde bez Chibových víc-než-ďábelských šklebů a rozcapených "karatistických" postojů. Silný zástupce žánru... Pěkné shrnutí má Idaho. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Drsna klasika, ktora potesi kazdeho, kto si lubuje v tvrdych hrdinoch, krvavych subojoch a pribehoch o pomste. Hlavny (anti)hrdina, Takuma Tsurugi, nezapomenutelne stvarneny Sonnym Chibou, je drsny bojovnik, ktory vzdy jedna len podla svojho uvazenia a ked sa rozhodne nieco vykonat, nenajde sa nikto kto by ho zastavil. A ty co sa o to pokusia, dopadnu velmi zle - krvava destrukcia niektorej casti tela, ktora na 99% sposobi smrt. Tsurugi je typicky ronin - podobne ako Kurosawov Yojimbo. Osamely vlk, majster bojovnik, so svojskym zmyslom pre cest, zarabajuci na zivobitie plnenim spinavej roboty, na ktoru nikto iny proste nema. Ludia ktory sa s nim dostanu do kontaktu sa delia na dve skupiny - ti co zomru a tych co necha prezit. Suboje ohuria nielen obrovskou davkou brutality, ale hlavne skutocne realistickym lookom. Je zjavne, ze Tsurugiho bojovy styl bol malicko inspirovany Bruce Leem, ktory bol velmi popularny taktiez v Japonsku. Z filmu sa sami dozviete, ze Tsurugi kombinuje karate z Cinskym boxom (kung-fu). Aj to, ze film vznikol rok po Bruceovej tragickej smrti a jeho filme Enter the Dragon, ohromne zvysilo jeho popularitu. Sonny Chiba ma vsak natolko osobity herecky prejav, ze sa proste stal ikonou sam o sebe, bez toho, aby ho niekto zrovnaval s Bruceom. Vo filme najdeme aj zabavny odkaz slepeho samuraja Zatoichiho (ktoreho stvarnil v 26 dielnej serii Shintaro Katsu), ktory si akoby do tohto filmu odskocil, aby rozsekal par yakuzakov. Skoda, ze ho nezahral sam Katsu. Samotny dej nicim neohuri, avsak ziadnych nelogickosti ci dier v scenari sa bat nemusite. Film to proste drsne vala dobredu a kazdou minutou pribudaju litre krvi, polamane ruky a mrtvoly. Samozrejme treba spomenut muziku (a nezapomenutelny ustredny motiv), ktora proste robi exploitacne flicky zo 70-tych rokov tym cim su. Tarrantino by vam o tom porozpraval :). Proste si to uzite. (10/10) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Každá jedna neuveriteľná grimasa Sonnyho Čibu hravo vyváži všetky kotrmelce v deji. Skvelo je tiež ukázaná hrdinova charakterová nezaraditeľnosť, ktorá v sebe zahŕňa rovnako nekompromisné účtovanie s mužmi i ženami, značnú vychcanosť v prospech vlastných riešení ako aj vyronenú slzu za oddaného druha. Japonská akčná, riadne drsná mňamka. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pan Sonny Chiba je jistě svým způsobem originální zjev na plátnech kin, hodnotný následník Leeho. Jeho bojovník z ulic je dnes již v mnohém kultovní. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně celé je? Dívka má zdědit miliardy po svém náhle zesnulém otci. Okamžitě se však najdou dobráci, již by jí rádi od tohoto břemene odlehčili. Nejdříve chtějí použít k únosu Tsurugiho, ale po následné roztržce se nechá Tsurugi, tvrďák každým coulem, který se neštítí zabít ani tím nejodpornějším způsobem, najmout na její ochranu. Tyhle staré japonské filmy v dnešní době prostě působí jako balzám na duši. Street Fighter není vyjímkou. Děj může být trochu jednodušší, ale to vám nezabrání, abyste se bavili od začátku až do konce. Hlavní devizou filmu jsou maximálně realistické scény při nichž se může kdejaká dnešní akční pecka akorát rdít závistí anebo studem. 80 % ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Pořádný natřes, který stokrát strčí do kapsy podobné napodobitele (Sister Street Fighter). Sonny zde nehraje žádnýho klaďase, ale pořádnýho šmejda, který nejde pro krev daleko. A když se rve (jako, že pořád), tak je opravdu na co dívat (ruce, krky, vazy se lámou jak na běžícím páse). Díky tomu jsem překousnul i ty šílené přehrávané grimasy a slabší děj. Rozhodně v rámci žánru nezapomenutelná pecka, kterou doporučuji všema deseti. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stylová japonská zběsilost se spoustou šplíchající krve a úžasným antihrdinou. Jeden muž stojící proti mocné zločinecké organizaci. V akčním béčku nic nového pod sluncem, nicméně Street Fighter místo cesty spravedlivého, která lemovaná jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby, nabízí dálnici do pekla, po níž sviští hlavní hrdina Tsurugi a mydlí všechny hlava nehlava. Jeho postava si sice projde jistým vývojem od naprostého hovada k hovadu se srdcem, přesto o svou tvář sráče ani na chvíli nepřijde a je doslova alfou i omegou veškerého dění. Nutno podotknout, že velmi prostinkého dění, ale kdo by hledal "být či nebýt" v hromadě praskajících kostí? A dojde i na odtržený úd. Černý a pohlavní. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

MASREPIECE trashových akčných filmov. Sonny Chiba ako maniakálny majster karate a zabijak v jednej osobe jeho pohľad pred bojom vydesí asi každého. Doslova neuveriteľné gore efekty trhanie mäsa, vypychnuté oči, krv strieka všade a vrcholom toho všetkého je kastrácia. Výborný soundtrack a niekde naozaj použité techniky karate. Sonny Chiba je asi jediný bojovník ktorého som videl zlomiť katanu holými rukami. Pecka akčných filmov. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba, v hlavní roli, ztělesňuje totálního hajzla. Není to typický kladný hrdina, na kterého jsme z takových karate filmů zvyklí. Nedává druhou šanci, není slušný a ani ohleduplný. Zásadně se při boji tváří, že natahuje chrchel a plivne někomu do tváře. Jeho grimasy jsou neuvěřitelné. Chvíli vypadá jako opice a pak zase jako ironický pes. Seřeže bez ohledu muže i ženy. Láme ruce, skáče z výšky na krky, láme vazy, vypichuje oči, vyráží zuby, strašně rád mlátí lidi do koulí a dokonce je i trhá (opravdu). Pod jeho údery pukají lebky, krev stříká na metry daleko, ale jeho to nezajímá. Je ztělesněním bezohledného macho hrdiny, který má doma posilovnu a s nikým se nesere. Herectví v tomto filmu dosahuje 0 %, ale ty souboje jen tak někde neuvidíte. Žádné dlouhé proslovy ani čekání - kdo překáží, toho zabije. Je tu sice určitý příběh, ale hercům se nedá věřit ani jedna minuta přehrávání. Samozřejmě je tu úžasný zrůdný anglický dabing, kde hlavnímu hrdinovi jménem Takuma Tsurugi říkaji stále dokola "Terry!". Herci mluvili rovnou v záběrech anglicky a poté je předabovali, takže výsledek je opravdové audio peklo. Sice bych měl takovému filmu dát odpad, ale byl zábavný a hlavní hrdina je ultra drsňák, který nemá obdoby a už takového asi nikdy neuvidíme. Je zajímavé, že mě takový malorozpočtový škvár bavil víc než dnešní megafilmy za stovky milionů dolarů. Triky nejsou všechno - koule v hrsti a úšklebek šílence je někdy víc. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

japonská odpověď na produkci Shaw brothers, kde hlavní hrdina není rytířem ctnostných ideálů ale tak trochu zmrdem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sonny Čiba v ganstersko-frajerskom akčňáku, v ktorom sa to karate len tak hmýri. Síce som jeho upotené grimasy vstrebával trochu dlhšie, ale jeho karate je parádne. Vlastne na ňom stojí celý film. Zápletka síce nenudí, na druhej strane ale veľkú námahu si z ním tvorcovia tohoto japonského béčka nedali. Gore je tu požehnane, napr. také vytrhnutie genitálií černochovi je na šabľu - Japonci boli úchylní magori už v 70's. Záverečná megalikvidácia osadenstva lode (jedna z vrcholných scén filmu) pripomína Seagalovo Prepadnutie v Pacifiku. Celkovo o triedu až triedu a pol lepšie ako pokračovania s "pouličnobojovou sestrou". ()

galba 

všechny recenze uživatele

Největší padouch ja kladný hrdina a krve, že by se za ni nemusel stydět ani Quentin, každopádně ale nějak plytký děj. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Sony je tvrďák na kterého snad ani Clint Eastwood nemá ! :) Nepřátele si vodí neuvěřitelným způsobem (maniakálně se u toho šklebí a heká), kosí ganstery po tuctech, občas vrazí i ženské a s ničím se nepáře. Buď člověk medituje nad tím proč ho prostě neodstřelí ze zadu v temné uličce a nebo si užívá Sonyho masokombinát. Já jednoznačně patřím k druhé zkupině. Lahoda. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba ako maniakálny nájomný drvič Tsurugi čo hádže strašné ksichty a zmáruje celú mafiu štýlom karate. Nie je to žiadny dobrák, vlastne aspoň spočiatku skôr normálny hajzel čo kľúďo predá do otroctva ženskú ktorá mu vysí prachy, ale napokon samozrejme ukáže nejaký ten charakter a vyroní slzu za mŕtveho kamoša. Ako to už býva, dej je veľmi jednoduchý a neserie sa s detailami. Nech sa zločinci skrývajú kdekoľvek, Tsurugi tam vždy neomylne nabehne bez nejakého predchádzajúceho pátrania, pretože ON proste vie! No budiž, hlavne že predvádza parádne tvrdé karate masakre pri ktorých láme kosti, štiepa lebky a jednému černochovi odtrhne gule rovno cez spodky. Pritom sa mu vždy krúti huba akoby šňupal ocot a k tomu ešte výstražne syčí ako bambusový Votrelec. Jediný koho neporazil bol ten krpatý bucľatý vedúci karate školy, ten s ním potupne vymietol žinenku a potom ho najal ako bodygárda pre dedičku ropného impéria. Po brutálnom zmárovaní dostatočného počtu špatošov je Japonsko zase o niečo bezpečnejšie a film končí. Huíí! ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Sonny Chiba (Tsurugi) rozhodně není další z dlouhé řady nudných bojovníků proti bezpráví…naopak. Je to ukrutný tvrďák, který se nechá najímat na nesplnitelné mise. Ve svém oboru se drží dvou zásadních hesel: účel světí prostředky a škoda rány která padne vedle. Na nějakou spravedlnost se tu nehraje.. Jsi slabší? Tak tady máš přes hubu! Chibův styl boje je hodně osobitý, je vidět, že kombinuje více stylů. Brutální bitky, kterých je ve filmu nespočet, jsou často snímány v jednom záběru a to je rajská hudba pro moje smysly. Navíc tempo filmu velmi svižně odsýpá, není čas na dlouhé řeči. Milovníci gore efektů si přijdou na své, o nějaké vypíchnuté oči nebo utrhnuté koule není nouze. Sonny hází neuvěřitelné škleby a ksichty, ale to už k němu prostě patří. Zbývá jen dodat, že říz a spád tomuhle filmu dodává opravdu našlapaný ústřední song... ()

Reklama

Reklama