Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Když se George Lucas pustil do natáčení Hvězdných válek, netušil, že tím rozpoutá ve filmovém průmyslu revoluci. Tahle šestidílná série mapuje vývoj společnosti Industrial Light & Magic, která má na kontě ikonické vizuální efekty ve Hvězdných válkách, E.T. – Mimozemšťanovi, Terminátorovi 2, Jurském parku a mnoha dalších filmech. Tohle je příběh týmu kreativních géniů, co vdechli kouzlo tolika oblíbeným filmům. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o natáčení SW. Kromě Lucase tu vidíme i další tvůrce a hlavně ty, co to všechno měli na svědomí. Dělali něco, co před nimi ještě nikdo nedělal, takže to neměli jednoduché. Tlačil je čas a film stále nebyl ani z části hotový. Nakonec ale vše dobře dopadlo a my se můžeme kochat těmito klenoty. Postupně se prokousáváme historií ILM přes Propast, Terminátora 2, Jurský park až doteď, tedy k Mandalorianovi. Je to neuvěřitelné, co se tomuhle malému studiu za ty roky povedlo. "Pamatuješ éru němého filmu?" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fantázia. Čítal som knihu o Lucasovi, videl som kopec dokumentov o prelomových filmoch, ktoré vyšli s tohto štúdia a tak som mal prehlaď o tom ako legendárne trikové štúdio ILM začínalo, no tu ma ohromila hromada informácii, o ktorých som stále nevedel, výborný archívny materiál, súčasné rozhovory s tvorcami efektov, alebo režisérov, ktorý nám priniesli kultové filmvy (Star Wars, Terminator, Jursky Park). Ako obsah, tak aj forma sú v tomto dokumente na špičkovej úrovni. 90% - 5* ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až mýtická spoločnosť na výrobu efektov, ktorá stála za najlepšími a najúspešnejšími filmami svojej a dokonca doterajšej doby, dostala vlastný docu seriál, ktorý odkryje celý ten Industrial, celé to Light a celú tú Magic filmovej trikovej tvorby. Pre fanúšikov jednoznačne nostalgické jazda na horskej dráhe. ()

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení tohoto dokumentu jsem si potřebovala udělat trošku odstup už kvůli tomu, jak komplexní a pečlivě udělaná záležitost to je, a tak ji člověk potřebuje řádně zpracovat. Já osobně OT miluji se vším všudy a tvůrci měli můj obdiv ještě před kouknutím na tento dokument. Ale po něm je třeba říci jen jedno - nebýt tady těch frajerů z ILM, tak si Lucas sám ani neškrkne! Tolik práce, úsilí a kreativity, kdy lidi dělali ještě kvalitní věci srdcem a užívali si to. Hodně oceňuji nastínění některých momentů, jak vznikaly návrhy, jak se některé scény točily apod. Ale hl. obdivuji frajery, kteří problematice řádně rozumí, museli se v ní vzdělávat a je super, že konečně došlo na jejich 6h slávy. Pokud bych doteď nekoukala na OT jako zlomovou záležitost při tvorbě speciálních efektů, která je nanejvýš nadčasová, teď bych jistě začala. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokument o pozadí vzniku a najväčších míľnikoch legendárnych ILM. Takže je logické, že veľký priestor je venovaný aj Star Wars. Z toho som mal trochu obavy, lebo som nečakal, že po miliónoch dokumentoch o Star Wars, ktoré som videl, sa dozviem ešte niečo nové. Ale dozvedel som sa. Tentoraz z pohľadu všetkých tých bláznivých a extrémne sympatických maniakov do trikov a rôznych gadgetov. Celá séria je skvele štrukturovaná. Dozvieme sa, čo viedlo k vzniku ILM, jak sa postupne firma rozrastala a menila. Spoznáme kľúčových ľudí a v krátkosti ich životné príbehy. Okrem Star Wars sa bližšie pozrieme na natáčanie niektorých trikovo prelomových filmov (takže sa dočkáme rozhovorov aj s mnohými slávnymi režisérmi) a v poslednej tretine série sledujeme trochu trpký prerod od praktických efektov k CGI, čo síce od začiatku bolo Lucasovým snom, ale mnohí ľudia, ktorí sa nedokázali preorientovať na CGI, sa stali pre filmový priemysel zbytoční. Zas a znova som si potvrdil, že nemám najmenší problém s CGI, ale so spôsobom akým ho niektorí režiséri nevhodne používajú a zbytočne nadužívajú. Takže celkovo sme dostali svižný, pútavý, napínavý a aj dojímavý dokumentárny seriál, ktorý musí vidieť každý, komu skratka ILM nie je neznáma. 10/10. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama