Reklama

Reklama

Gjakušú! Sacudžin ken

  • Japonsko 逆襲!殺人拳 (více)
všechny plakáty

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale ano, i třetí a poslední díl je naprosto perfektní akční japonskou klasikou 70. let. Třetí díl má jednoznačně nejpropracovanější děj a narozdíl od dílu druhého aspoň drží pohromadě a neustále se něco děje ... Tedy dějí se hlavně tahanice o magnetofonovou pásku a dva kufry s miliardou jenů. Akce zde oproti předchozím dílům ustoupila, ale i tak je zde řada kvalitních a dnes již i docela vtipných soubojů. Sonny Chiba předvádí tentokrát kromě klasického karate i aikido a v jedné scéně kempo karate útok. Já prostě tuhle trilogii miluju, takže hodnotím plným počtem. Navíc přibyl i "sex" a odhalené kozičky jedné z hlavních postav.Ke všemu ta perfektní hudba nesoucí se všemi díly, je zde rozvinutá na maximum a perfektně podtrhuje atmosféru, zejména vždy, když se Tsurugi objeví na scéně. Škoda, že díly Street Fightera byly jen tři, vydržel bych se na to koukat jako na seriál do nekonečna. Sonny Chiba byl v mládí prostě machr!! (A jistě stále ještě je ...) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Trochu serioznejsi pribeh, v ktorom Sonny posobi malicko ako James Bond. V hre je obrovsky balik penazi o ktory je viac zaujemcov, ako sa na prvy pohlad zda. Kazdy si mysli ze je vytaz, avsak Tsurugi a jeho peste su ti, co urcuju pravidla. Tsurugi dokonca stretne niekoho, kto mu je vyrovnanym superom a na konci si to samozrejme vo velkom rozdaju. Tretia prehliadka Tsurugiho "destrukcneho" umenia a v mojich ociach vyborne zakoncenie trilogie. Tsurugi - ten co robi nemozne moznym ! (8/10) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Street fightera se upřímně nepovedl. Změna režiséra je velice znát a Sonny Chiba si z filmu dělá očividně srandu, což v některých soubojích doslova bije do očí, takže jsem se u toho nefalšovaně smál. Na rozdíl od předchozích dílů, kde byla na prvním akce, tady je znát snaha o příběh (špatný), kdy se snaží přechytračit jeden druhého ve hře o miliardu yenů. 40 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tsurugi si trochu napravuje pošramocenou auru sráče, přesto kvalit fantastického antihrdiny, kterým do téhle série vstoupil, nedosahuje. Trojka z celé trilogie asi nejvíc staví na příběhu, ale že by tahanice kolem miliardy (!) jenů nějak oslňovaly, to se rozhodně říct nedá. A ani jsem se prakticky nedočkal pohledného souboje, pamětihodné jsou všehovšudy dva, zúčtování v krematoriu, dojde i na pec a samotné, konečně i krvavé, finále. A co si budeme povídat, právě kvůli tomu na tenhle typ filmů člověk kouká. Pořád v rámci žánru snesitelná pohoda, ale v rámci série bohužel to nejhorší. Zklamané tři. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čibove masakrálne súboje za nezastavia ani v treťom dieli. Tentoraz sa púšťa i do prevlekov a masiek, ktoré mu vôbec nesvedčia. Curugi, ktorý je zlý chlapec ešte aj pre mafiu, ako sa vo filme spomenie, má tentoraz zdatného protivníka, až začne pochybovať o svojich schopnostiach. Paradoxne s týmto protivníkom predvádza slabšie karate. Tvorcovia sa netrápili s vysvetlením, ako nejaký štátny právny zástupca ovláda lepšie karate než nedostižný Curugi, ale oni sa neunúvajú ani s inými vysvetleniami, teda pokiaľ ich samy postavy priamo nevyslovia. Zápletka je oproti dvojke už o čosi lepšia, aj keď sa točí v kruhu. Za pozornosť stojí pekná Japonečka, ktorú Curugi chce i nechce. Škoda, že ju neukázali full frontal. Ešteže sa dá spoľahnúť na kvalitné a početné súboje, ktoré držia tretí diel o pouličnom bojovníkovi nad vodou. Potešilo aj zúčtovanie s Mr. Blackom, ktorý skončil v horúcom krematóriu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tretí Strít Fajter má oproti druhému jasne čitateľnú a zrozumiteľnú dejovú líniu, čo je dobrá správa. Konkrétne sa tu hrá o pásky s nahrávkou receptu na vynikajúci heroín a kufre plné peňazí. Oproti tomu akcie zas trochu ubudlo a pribudol nejaký ten sex, takže si Tsurugi aj užije. No a keď je reč o Tsurugim, pri jeho úvodnej fuške sa zdalo že by mohol byť späť vo svojej zlej inkarnácii, ale bohužiaľ sa ukázalo že je to stále beznádejnejší dobrák ktorý by v prípadných ďalších dieloch zrejme začal nosiť sandále a miništrovať. Sonny Chiba má stále charizmu, len jeho postava je už tak nejak mdlá, grimás a nadutosti prostá a tie gumené maskovacie ťahy v štýle Fantomasa ma vskutku srali. No neva, keď dôjde na lámanie kostí stále mu to šlape, spomenul by som bitku na vrakovisku, alebo tú v pohrebnom ústave proti veľkému Mexičanovi s veľkou drviacou rukou a ešte väčším sombrérom, ukončenú pohotovou kremáciou. Taktiež záverečný duel bol dosť podarený, ale celkovo sa nejaké nadšenie nedostavuje. Tsurugi bol skrátka lepší ako hnusák. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba se ještě jednou vrací do své významné role, nájemného bojovníka Tsurugiho. Naštěstí oproti druhému dílu má k ruce lepší příběh, zajímavější lokace a hlavně lepší akční scény. Film od začátku nasadí vysoké tempo a až do konce téměř nezpomaluje. Je opravdu velká škoda že tímto filmem hlavni série Street Fightera skončila a nedošlo na další pokračování. Takovéto násilnější dobrodružství se totiž zvlášť dnes už moc netočí. Naštěstí mám před sebou ještě spoustu filmu s Chibou tak snad se některý dokáže této trilogii vyrovnat. ()

Reklama

Reklama