Reklama

Reklama

Wolfguy: Moeru ókami otoko

  • Japonsko ウルフガイ 燃えろ狼男 (více)

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Urufu gai: Moero ôkami-otoko“ je určen především pro milovníky akčního filmu, i když ani jim nemusí sednout fantastické prvky, které se zde objevují. Ale tohle je Japonsko něco až tak divného to prostě není. Sonny Chiba na sebe skvěle strhává pozornost a fanoušci hororového žánru si mohou užít velmi dobré gore, které je místy pěkně nechutné. A to je dobře. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bizardnost a ujetost tohoto naprosto ztraceného filmu se Sonnym Chibou nezná mezí ... Film byl kdysi vysílán snad jen v japonské televizi, nedočkal se oficiálního vydání na VHS nebo DVD, měl i v Japonsku značné problémy s ratingem kvůli brutalitě a krvavosti některých scén ... Nevím ani jak film popsat ... Sonny Chiba a jeho karate, brutální zákroky, fatality, často dostává na držku, střílení ze všech možných zbraní, souboj s mafií která dělá pokusy na lidech, roztrhaná těla, vyhřezlé vnitřnosti a střeva, detailní záběry (skutečně Fulciovské, neuvěřitelně krvavé a detailní!!!) na hnusné záběry rozervaných těl, hektolitry krve, Chiba při úplňku roztahuje mříže své cely, sex, nahota, znásilňování, násilí, lesní burani přepadnou Chibu a zajmou jej, souboj s lesními burany, souboj s jednotkami mafie, Chiba nepadne ani po 8 střelách ze samopalu, lékařské pokusy na Chibovi, několik holek se muchluje s Chibem (postupně), ... a to všechno provázané logicky asi tak, jak jsem to popsal ... Jak jsem řekl, smysl filmu a jeho obsah svojí ujetostí nezná mezí, nic podobného jsem neviděl. Každopádně Chiba i ve filmu tohoto ehm ... "ražení" hraje excelentně ... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre milovníkov legendárneho Sonnyho povinnosť, keďže jeho prítomnosť zaručuje cool postavenie samotnej postavy, pričom je jedno, aká tá postava je. Hororový akčňák, s dobrou atmosférou a vcelku originálnym dejom, ani po rokoch nevyzerá nejako zastaralo, či fádne. Vo svojej dobe to bol určite kumšt. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ďalší šialený japonský film a pre mňa ďalšia výzva pocvičiť si svoje investigatívne schopnosti. :-) A tentokrát zdroj nahrávky súvisí aj so samotným zážitkom z videného. Film začína scénou v meste, kde po ulici beží akýsi chlapík a čosi bľaboce. --- Tu treba spomenúť, že k filmu som nezohnal žiadne titulky a japončinou žiaľ nevládnem. --- CHIBA, ktorý tu predstavuje podľa môjho odhadu nejakého detektíva, chlapíka prenasleduje a ten v akejsi uličke skolabuje a odrazu je v smrteľných kŕčoch a celý od krvi. Filmom sa navyše prelínajú čiernobiele retrospektívne zábery, ktorých zmysel je odhalený v závere. (A nie som znalec, takže neviem či sú nakrútené priamo pre túto snímku, alebo režisér použil nejaký archívny film.) V podobnom duchu sa nesie celý ďalší dej, ktorý som síce kvoli absencii titulkov nevychytal, ale môžem vás uistiť, že po vizuálnej stránke sa je na čo dívať. A v prípade, že máte obavy o duševné zdravie, tak si myslím, že žiadny šok nehrozí. --- Keďže rip ku ktorému som sa dostal pochádza z japonskej komerčnej TV z počiatku 90-tych rokov, asi trikrát bol film prerušený reklamou. Ale japonskou reklamou, ktorá je bizarná ako samotné toto dielko a nepozorný divák by možno ani nezistil, že už sleduje reklamný brejk a nie dej filmu. :-) Takže pozor. (24.8.2009) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám pocit, že většina místních snímek viděla čistě v japonštině, tak zde jen pro úplnost objasním zápletku tohoto díla. Sonny Chiba zde hraje reportéra s přezdívkou Wolf. Wolf je jediný přeživší masakru, kdy byla vymýcena celá jeho vesnice a on je posledním člověkem, který se během 15. lunárního dne těší nelidským silám a stává se neporazitelným (ono tedy, kdy Chiba porazitelný je?). Zaplete se do případu, ve kterém animální smrtí (prakticky bych to nazval samoroztržením) začínají umírat členové gangu, resp. kapely The Mod. Wolf zjistí, že tahle kapela hromadně znásilnila mladou nadějnou zpěvačku, nakazila ji syfilisem a ona následně propadla drogám a zároveň se jí rozpadl nadějný vztah se synem mocného magnáta. Wolf dívku vystopuje ve strip baru, kde se místo svlékání věnuje dráždění publika svým zpěvem. Zde mi mírně uniklo proč tomu tak je, nicméně za smrtí všech členů The Mob stojí právě ona - má jakousi nadpřirozenou vlastnost, kdy dokáže soustředit vztek a zášť na konkrétní osobu a takto ji i zlikvidovat výše popsanou smrtí. Následně se do případu zaplétá mafie s baziliónem pohunků a následuje naprosto zběsilá akce, která se vlastně táhne celým filmem. WOLFGUY je dílo zcela ve stylu 70s Sonny Chiba filmů, čili furiózní akce, které né vždy předchází smysl, zde doplněná o prvky prog / funk soundtracku (jak je u Chibových filmů, resp. filmům studia Toei zvykem, např. STREET FIGHTER série) a docela slušného množství gore, které Filipnic celkem správně přirovnává k Fulciovskému stylu. Ano, určitě se jedná o jeden z divnějších filmů ve filmografii Sonnyho Ch., které by nemělo milovníkům tohoto bijce uniknout. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama