Reklama

Reklama

It! The Terror from Beyond Space

  • USA The Terror from Beyond Space (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prvá expedícia na Mars riadená ľudskou posádkou je vyhladená neznámou formou života, ktorá sa následne usídli na záchrannej lodi...  V roku 1973 vyšle ľudstvo na Mars prvú vesmírnu loď s ľudskou posádkou na palube. Spojenie s výpravou sa však preruší, a keď na miesto dorazí záchranný tím, nájde iba jediného živého človeka: veliteľa výpravy, plukovníka Edwarda Carruthersa (Marshall Thompson). Všetko nasvedčuje tomu, že plukovník zavraždil ostatných členov posádky. Carruthers však tvrdí niečo iné: podľa neho jeho kolegov zavraždila neznáma mimozemská bytosť počas piesočnej búrky. Záchranári mu neveria, čím ohrozia celé ľudstvo. "To" niečo totiž spolu s nimi ako čierny pasažier pocestuje na Zem... (Incantator)

(více)

Recenze (30)

pepo 

všechny recenze uživatele

Dosť škoda, že dizajn monštra je tak nevydarený (aj na svoju dobu). Funguje v náznakoch, ale akonáhle sa ukáže v celej svojej "kráse" stráca všetok rešpekt. Inak je to dosť fajn dobová žánrovka v štýle Votrelca. A je jasné, že Scott, Hill, Shusett, O´Bannon alebo všetci tento film videli. Ak by som to nejako porovnal, tak to pôsobí ako Destination Moon oproti 2001. Na druhej strane je to svižné, krátke a nuda to nie je (z rôznych dôvodov). 6/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky krátke sci-fi, v ktorom sa neustále niečo deje. Dokonca v ňom vidieť snahu o vykreslenie postáv. Samotné situácie a herecká akcia (t.j. réžia) sú však natoľko nezvládnuté, že celý film sťahujú na béčkovú úroveň. Škoda, že sa herci tvária, akoby im po lodi pobehovala sliepka. Spolu s režisérom zabíjajú celkom slušný scenár. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším stejně roztomile naivní a stejně zábavné jako ty největší pecky od Eda Wooda. Záchranná výprava letí na Mars pro uvíznutou posádku a při cestě zpět na Zemi zjistí, že mají na palubě marťanského vetřelce. Rozpoutá se nemilosrdný a napínavý :o) boj o přežití. Samotný vetřelec nahání strach asi tak jako Muf ve Studiu Kamarád. Je hrozně legrační pozorovat herce oblečeného v jakési pytlovině, s nasazenou maskou na hlavě, kterak mává tlapama a běhá po palubě jako magor. Nejenom, že je nadpozemsky silný, ale svým škrábnutím nakazí člověka bacilem, který okamžitě způsobí leukémii :o) . Proti němu posádka, ozbrojená pistolema a puškou. Ke slovu přijdou i pasti z ručních granátů a střelba z protitankové pušky (v raketě :o) ). Spousta nezapomenutelných momentů, včetně chůze po plášti rakety s magnetickými botami, kdy herci předstírají stav beztíže. Neuvěřitelně banální dialogy, příšerné herecké výkony, srandovní triky, no zkrátka radost pohledět. A hlavně, člověk se ani minutku nenudí, jenom se královsky baví. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Vetřelec let padesátých plný špatných hereckých výkonů a zmatených Italoameričanů. Nepříliš vyšperkovaný interiér vesmírného plavidla, statická a již ve své době dosti podprůměrná maska mimozemské bestie a geniální marketingové triky. Jak by napsala československá dobová kritika, film je příliš příšerný a v zásadně jde o hroznou plácaninu amerických diletantů bez mozku. Hanba jim! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z uhla pohľadu súčastného diváka pôsobí tento film až smiešne naivne. Vtedajšie predstavy hollywoodskych tvorcov o vesmírnych letoch boli viac ako nereálne. Astronauti si počas medziplanetárneho presunu pofajčievajú, popíjajú čaj z porcelánu, strieľajú z pištolí ráže 9mm a sú zaodetí v niečom, čo silne pripomína monterky. Keď však opomeniem tieto technické hrubky, môžem povedať, že istý potenciál alien sci-fi/horroru tento snímok má. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi zastaralé sci-fi, když si člověk uvědomí, že ve stejný rok měl premiéru Vynález zkázy K.Zemana. Samotný příběh má jisté napětí a vcelku slušné herecké výkony. Vetřelec z Marsu vyhubil posádku první expedice, druhá s ním již bojuje na palubě kosmické lodi. Samotná příšera je směšná a funguje spíše v momentech, kdy na ni padá stín a je jen siluetou. Masce Netvora z černé laguny (1954) nesahá ani po kotníky. Technické vybavení lodi je z dnešního pohledu rovněž legrační, ale stejně jako u Věci (1951) jde tady především o atmosféru. Za ni dávám slabé tři hvězdy a je mi jasné, že se současným divákem se tenhle film musí minout. A to ani nezmiňuji řadu otázek - granáty nepoškodí loď? Plyn není třeba neutralizovat, než sundám helmu? Oheň by nezabil (když mu neodolal ani Scottův Vetřelec)? Když se doutníkovitá loď nakloní, nebudou všechny nepřipevněné věci létat sem a tam? Osobně jsem ale rád za podívání. Jako informace, co mimo jiné předcházelo Vetřelci (1979), dobré. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pozitíva tohto 50s predchodcu Votrelca sú jednoznačne dobová béčková hudba, občasné zábery na Mars a loď plávajúcu vesmírom a ústredný potvorák, ktorému sa páči na plátne a tak z neho až tak často nezlieza. Negatívum je nuda vyplývajúca z klišé šablónovitého príbehu bez štipky invencie. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mohlo být nakročeno na takového černobílého předchůdce Vetřelce. Potenciál tu byl. Scénář je ovšem fádní a místy tak hloupý, že stahuje film do podprůměru. Pokud postavy nevedou úděsné dialogy, běhají zmateně po nepříliš prostorné raketě, odpalují v ní granáty a střílejí z protitankové zbraně, a přestože jde o tým vědců, jednají impulzivně jak malé děti. Napětí nula. Maska Marťana, který svým vzhledem skoro až vykrádá Netvora z Černé laguny, tomu všemu také moc nepřidává. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní scifi. Sice dnes scény ve vesmíru a samotná raketa vypadají lehce úsměvně ale film se dá dokonale užít. Navíc už vím kde vzal Ridley Scott nápady na Aliena, je tu scéna v potrubí kde se objeví monstrum což hodně Aliena připomíná. Je to hodně dobré scifi s pár neuvěřitelnýma scénama(scéna kde herci šlapou po kosmické lodi byla parádní) ale taky dost přešlapama, což mi ale nebrání dát 4* s tím že je to jeden z nejlepších scifi filmů 50 let(pozor jeden z nejlepších ne nejlepší). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Předobraz Scottova Vetřelce je dnes spíše úsměvný než děsivý. V kosmické lodi se odpalují granáty, střílí bazukou, ženské členky posádky jako správné hospodyňky běhají mezi kolegy a nalévají jim kávu, a velitelem je ten nejhloupější, který musí ohrozit svou posádku, protože se svým nápadem nemůže 5 minut počkat. Na druhou stranu, má to švih, žádná hluchá místa, stále se něco děje a než to začne být komické, tak první půlhodunku buduje docela slušnou atmosféru. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobré - slušně napínavé, atmosféricky stísněné, s celkem sympatickými hrdiny a klasickým vetřelčím příběhem. Sice to působilo (a asi i bylo) dost lacině, ale v tomto případě platí, že za málo peněz bylo hodně muziky. Moc mi to připomínalo některé díly Červeného trpaslíka, kde ve stísněném prostoru Kosmiku naháněli polymorfa. Kvůli krátké stopáži děj rychle utíká, zbytečně se v něm nediskutuje, a když, tak ne moc. Jasně, je to maximálně naivní a v mnoha ohledech pitomé, ale to bych filmu odpustil, nakonec jde o padesátkový béčkový flick; co mi však přišlo jako největší slabina, tou bylo samotné monstrum, které nejen směšně vypadá (jako Jů a Hele), ale i se směšně chová, směšně vrčí a vůbec nepůsobí jako tvor, kterej napomohl konci marťanské civilizace. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hudba a úvodní titulky, to je prostě klasika. A gumová celotělová maska monstra. A blikající udělátka v raketě, a volně položené granáty, oduševnělé dialogy a mimické herectví. Prostě - vesmír, monstrum a láska. Film, který postupem času neztrácí svou hodnotu, ale získává úplně jinou. 2.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na daný rok ani tak nekoukám, protože je dost snímku co se mi libi. Tady boj s monstrem zajímavý a celkem to byla dobrá oddychovka takže si myslím že hodně v pohodě. Sice někdy si říkam až moc zamotané takové filmy ale budiž. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poručík prvej triedy Ellen Louise Ripley a posádka okolo nej, neboli v roku 2122 prvými pozemšťanmi, ktorý sa stretli s agresivným xenomorfom. Roky pred tým, to urobila posádka jednej marsovskej záchrannej jednotky, ktorá ale nevedela ( keďže sa to odohráva veľa desiatok rokov pred tým, než najobľúbenejšia ženská postava v rámci filmového sci-fi, vypustila do kozmu nekompromisného drviča kostí ), že mimozemské zlo môže číhať bližšie ( Mars ), než si je ľudské pokolenie vedomé. Bábätko s rokov 50. dávajúce najavo, že nie všetko originálne prišlo... ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...VTIPKOVAL O NICH HOVORIAC, ŽE AK SÚ NA MARSE DINOSAURY, TIE GRANÁTY SA O NE POSTARAJÚ." __ Zhruba do polovice je TO (alebo ak chcete IT!) za slušné 3*, pretože napriek odvšadiaľ sa valiacej typickej sci-fi béčkovosti 50. rokov, má film slušnú záhadnú atmosféru, ktorú nepokazí ani príchod monštra na scénu (ako už bolo poznamenané môže pripomenúť Netvora z Čiernej lagúny), keďže býva často efektne zahalené tieňom v miestnosti prípadne nejakým oparom. Celkovo o ňom možno povedať, že síce nepôsobí hrozivo, ale napriek spomenutej namaľavanej papuli nie je ani vyslovene smiešne - na danú dobu je lepším priemerom. Lenže od druhej polovice sa spustí taká smršť fantazmagórií, z prsta vycucnutých teórii o pôvode monštra (filmu skôr škodia a ich zamlčanie by mu všetkému len prospelo), či vyložených nezmyslov, kedy si napr. chlapi vyzujú topánky, aby nerobili priveľký hluk a tým pripravili pascu, pričom na druhej strane zase zvyšok posádky začne úmyselne na seba upozorňovať. Problémom filmu je však malá miera invencie, šablónovitosť a absencia snahy o zmenu jeho rytmu aspoň v závere, čo je možné vidieť v sústavne sa opakujúcom zábere rakety letiacej vesmírom. Inšpirácia pre spomínaného ,,Votrelca" je badateľná nielen v scéne so šachtou, ale napr. tiež letmo v boji o jednotlivé podlažia (vo Votrelcovi sa jeho ,,krv" prepálila cez niekoľko podlaží), prípadne výraznejšie v záverečnom skoncovaní s ním. Záver, v ktorom je Mars (Červená planéta) označený ako symbol smrti je typickou americkou propagandou Studenej vojny, počas ktorej sa takto metaforicky označoval ZSSR. (71. hodnotenie, 13. komentár k filmu) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrá klasika béčkového žánru. Sci-fi, kde jde o to, že na Marsu čeká jedna bestie, která jde po lidech. Musím říct, že se mi hodně líbilo zpracování mimozemšťana. Na svou dobu vypadá skutečně hodně děsivě, i kdy pravda, má něco z netvora z Černé laguny. Zápletka je celkem klasická, ale je zde využita klaustrofobie, jsou zde další prvky, které dělají tenhle film celkem akčním a zajímavým. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

EVERY BONE IN HIS BODY MUST BE BROKEN. BUT I'M NOT SURE THAT'S WHAT KILLED HIM!! Absolutní extáze. To jsou jediná slova pro tento science fiction horor. Už první setkání s monstrem ve skladišti mě dostalo na samotnou hranu mé statečnosti, za ní už je jen křik a útěk. Astronauti jsou však stateční, a tak si klidně podminují loď granáty, kouří na palubě cigarety a střílí na všechny strany svými colty 1911. Toto monstrum je však 'unstoppable', a tak se od něj kluky ráže .45 odrážejí, jako kdyby po něm naši hrdinové házeli tic tac. Radiace, ani vysoké napětí nepomáhá. Epické finále s bazukou a trojúhelníková milostná linka, je jen ten nejšťavnatější plátek citrónu, na tomhle ginu s tonicem. ANOTHER NAME FOR MARS IS DEATH!!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vytknout se tomu dá ledacos a mnohé nespokojené hlasy nebudou úplně od věci, ale zápletka je opravdu skvělá. Kdyby tvor působil mrštněji a útočil ze stínů, mohlo by se s trochou dobré vůle mluvit o předchůdci Aliena. Takhle jde o celkem sympatické béčko, tažené nezdolatelným protivníkem a hutnou atmosférou zoufalství. Bohužel postavy ji vesměs ignorují a do poslední chvíle doufají, že všechno zvládnou s rukama v kapsách a cigárkem v puse. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V roztomile stařičkém hororovém sci-fi béčku čelí posádka raketky na zpáteční cestě z Marsu vražednému, nezničitelnému monstru (= chlápkovi ve špatném gumovém kostýmu). Zprvu mě i naivně bavilo jak špetkou vesmírné atmosféry, tak dobovým "edwoodovským" interiérem lodi (kde se mj. povalují dřevěné bedny s granáty a ve skříňkách uchovávají výbušné chemikálie), no postupně přestalo a převážila nuda totální chujoviny (např. střílení bazukou na můstku). ()

Reklama

Reklama