Reklama

Reklama

Muž beze spánku

  • USA Light Sleeper (více)
Trailer

Obsahy(1)

John LeTour je samotář. Pohybuje se ulicemi nočního New Yorku, kde je za peníze k mání všechno a on má to, po čem ostatní touží - pracuje totiž jako poslíček pro bohatou obchodnici s drogami. Jeho spokojený život se zkomplikuje, když se stane svědkem vraždy. Policie ho považuje za pachatele a skutečný vrah nemá o svědky zájem. LeTour se musí pokusit přežít ve městě, kde všichni touží po jeho smrti. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (8)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Muže beze spánku jsem viděl někdy v roce 92 nebo 93, vyšlo to tenkrát na videu. Tehdy jsem z toho moc neměl, páč na takovej film musí člověk trochu dozrát. Dneska už je to o něčem jiném a já to můžu zpětně konečně ocenit. Na Šrejdra až pozoruhodně komorní a klidný film, i když nějaké to drama tu je, jde ale především o charakterovou studii a psychologický ponor, skoro žádná akce, žádné krimi, je to decentní, ale poutavý a silný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby Schrader videl v klude svojho obyvaku Skorseseho Taxikara ? No moze byt, skoda len ze sa s tym rezisersky nepohral, suverenne jeden z jeho najplansich filmov tak za 6 % ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Schrader píše pořád stejně, pořád o tom samým. Film co chce být ve stylu Taxikáře, jenže je bez jeho stylu a bez Scorseseho. Taky bez De Nira a bez všeho, co dělá Taxikáře tak geniálním a odlišuje ho od téhle uspávací záležitosti. Pár zajímavejch dialogů to nezachrání. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný drama ze života dealera pro vyšší vrstvy. Z průměru to tahá genius loci New Yorku, Willem Dafoe se Susan Sarandon a různé podivínské drobnosti jako např. dealerská záliba ve vědmách a kosmetice, jejich účetní ortodoxní žid apod. Je tam HODNĚ saxofonu, jak bývalo v té době a žánru zvykem. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh o chlapovi, ktorý predáva drogy v uliciach , šefuje mu Susan Sarandon, ktorá je až neobvykle zasadená do tejto úlohy, poprotom sa snaží vytvoriť vlastnú kozmetickú značku  a vyšetrovanie vraždy 2* ()

Reklama

Reklama