Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

3,5* Tak Vážení přátelé já jsem se tedy až zase tak moc nenudil...Prvních 15 minut je skvostných a bál jsem teda fakt hodně... zvuky, které vydává víla, jsou fakt hnusné = mrazení v zádech - ale ano je pravda, že následný děj "o 12 let později" už za nimi poněkud pokulhává... nicméně viděl jsem už spoustu hororů daleko horší úrovně...takže i přez ty nelogičnosti , díry ve scénáři a slabší finále...zaokrouhluji trochu nahoru... PS: Nepřipomíná vám ten klučina nějak podezřele toho klučinu z o rok staršího Kruhu? (není to on = podoba čistě náhodná) (;o) ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není žádný velkolepý film s hollywoodskýma hvězdama mě to celkem mile překvapilo. Námět byl zajímavý, ale zpracování už se tak moc nepovedlo, to je pravda, ale i tak jsem se místy dost bála (možná je to tím, že se tmy bojim, kdo ví:)). Řadím ho mezi průměrné horory, které nejsou sice trháky, ale na "pohodové" a nenáročné večery postačující. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film si zaslúži oveľa lepšie hodnotenie, už len preto že veľa podobných filmov dopadá katastrofálne. Natočiť príbeh o víle "Zubničke" bol skutočne dobrým nápadom, obzvlášť keď sa jedná o krvilačnú pomstychtivú beštiu. Keď som bol malý tak som si tiež pár zubov nechal pod vankúšom a dúfal som, že si tam nájdem nejaké tie korunky, ale miesto toho som dostal vynadané, že či mi už naozaj nešibe. Ale späť k filmu. Úvod bol naozaj pekne napínavý a musím sa priznať, že niekedy som ani nedýchal (o zimomriavkach nehovoriac), preto som sa celkom tešil na to čo príde ďalej. A nesklamal som sa. Film pekne plynul ďalej, hlavnú postavu v podobe víly si tu užijete pomerne dosť, čo sa v obdobných filmov nestáva často. Scény v lese alebo na policajnej stanici sú veľmi dobre natočené a tu mi ani nevadí, že sú málo osvetlené (veď ide o hustý les a v druhom prípade vypadla elektrika preboha). O výbornom zvuku (hlavne hlas Zubničky) a vizuálnych efektoch ani nehovoriac. A som rád, že som nedal na niektoré negatívne komentáre...niekedy je risk zisk :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu stylový. Párkrát jsem se i lekl a to solidním způsobem. Celý snímek je velice slušně propracovaný. Vynikající děj a hlavně napětí doprovází velký kus filmu. Zvuk je asi nejsilnější stránka (např.: Skřeky obludy), které nahánějí strach a mráz po zádech. I kamera není žádná tragédie. Výhodu vidím také v tom, že není zbytečně dlouho natahován jako jiné horory. Můžu říct pro ty, kteří nejsou tak nároční, tak by je měl tento snímek zaujmout... 6/10 = 65% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh má pěknou legendu (odvyprávěna hned v počátku), ale celkově to mohlo být daleko lepší. Atmosféricky vyhlížející záležitost se stává obyčejnou vyvražďovačkou s jasným klíčem. Většina napětí je navíc zhruba v půlce filmu zbytečně rozmělněna a spousta tušených možností zůstává nevyužitých. Průměr. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama