Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

penízky od téhle zoubkové víly, bych teda opravdu nechtěla.. to bych ji snad radši platila já ať nechodí :-D v určitých momentech se trošilnku bojíte... někdy se i leknete.. ale je předvýdatelné kdy a kde :) ale spíš Vás to nudí a přejete si tak už ji zabte né?? ale stejně se kouknete do konce, jestli se tak opravdu stane ;) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra a príjemné mrazenie v rozjazde. Ale akonáhle film neskôr začne vyžadovať scenáristické nápady a inováciu, sme na starej adrese súčasných brakových rádobyhororov. Nehovoriac o logike a pravdepodobnosti v samotnom finále, ktoré je už na smiech. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem to Šlo! Porcelánová Bába měla docela slušné Koule.. Chtěl bych vidět Slasher v čele s takovou Postavou.. Film odcéjpal rychle a já se příliš Nenudil.. Ocenuji excelentní Start! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi chápu všechny ty námitky a výhrady proti tomuhle filmu, jenže jak se dívám okolo, jsem jeden z mála, co se u něj vážně bavil. Darkness Falls má slušný spád, hodně krátkou stopáž a místy funkční napětí (začátek je dokonce výborný a rozhodně navnadí). A i přesto, že zoubková víla je plně digitální, její ksicht se rozhodně povedl (hold Stan Winston no...). Kašlete na scénář, serte na kameru - tohle je prostě "fun without brain" a jako jednohubka funguje zcela sebejistě. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický "televizní horor", ale nakonec se z toho vyklubala slušná záležitost. Děj mírně uspává, vše rozsekne až střílečka na policejní stanici, což je také nejlepší scéna z celého filmu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný příběh o vraždící víle zubničce s ohořelým obličejem a porcelánovou maskou. Kdo jí jednou zahlédne, toho pronásleduje tak dlouho, až ho přichytí potmě a v tu ránu je po něm. Moc se mi líbilo, že to tady odnášejí především ti špatní, lekačky byly sice slabé, ale nepřišly mi nijak násilné, hodně chaotická byla kamera a samotná zubnička nebyla nijak extra hrůzu nahánějící. Musím pochválit velmi hezký začátek, kde byl vyprávěn prvopočátek příběhu. 2,5* ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Už mě přestává bavit sledovat horory, a pak se nebt. Od žánru očekávám jisté věci (strach, lekavé scény, napětí...) a pokud se mi žádné z nich nedostává, nemohu mu dát více než *. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zubní víla, to je čistič, hlídejte si hlavní jistič! Kromě zvuku není jediný aspekt, kterým by záhrobní aktivity nasrané wire-fu dentistky mohly zaujmout a mně nejde na třetí stoličky, jak se na tak malém časovém prostoru mohou objevit i několikaminutové naprosto hluché pasáže. Liebesman je mlíčňák.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom slušne zabudnuteľný horror. Zo začiatku fajná atmoška, no postupom času sa zmení na klasické ohrané scény a predvídateľné momenty, čo dokonale umocňuje aj záver filmu. Po efektovej stránke normál a dej je dosť trápny. Jednoducho pád do nudy. 35%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má zaujímavý príbeh o mužovi, ktorý v detstve videl zúbkovú vílu, čo malo za následok smrť jeho matky a jeho neustály strach z tmy, keďže sa ona môže pohybovať len v nej a keď sa po rokoch vráti do svojho rodného mesta, musí jej znovu čeliť. So spracovaním som pomerne spokojný, hneď zaujme výborný napínavý úvod, ktorému sa ale už zvyšok filmu nevyrovná, no aj ten zvyšok je rozhodne zaujímavý. Len škoda, že kvôli krátkej dĺžke filmu sa tu toho dejovo až tak moc neodohrá. A veľkým plusom je, že tu o život nebojuje len pár hlavných postáv, ale v priebehu filmu sa ich zapojí mnoho. Hororové scény sú na jednej strane pomerne stereotypné, vždy zúbková víla v rýchlosti priletí a niekoho unesie, pričom už nevidno, čo sa s ním stane, ale výrazne ich vylepšuje často využívaný prvok s tmou, kde postavy musia za každú cenu zostať vo svetle, inak skončili, čo zaujme hlavne počas úteku z nemocnice a navyše vždy poteší aj vyčistenie policajnej stanice. Samotné hororové základy ako atmosféra a napätie fungujú výborne v úvodnej hororovej scéne, ale vo zvyšku už takmer vôbec, čo je škoda. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, síce nikto neprekáža, ale ani tie najhlavnejšie postavy si svojou nevýraznosťou nedokážu získať sympatie diváka. Réžia mohla byť aj lepšia, ale moc sklamaný nie som a technická stránka je bez problémov. A čo sa týka samotnej hororovej postavy, tak zúbková víla je rozhodne zaujímavý nápad a je aj celkom slušne využitý, len škoda, že používa masku, čo jej uberá z rešpektu. Aj napriek viacerým záporom musím povedať, že ma Prepad do temnôt dosť bavil a preto aj dobre hodnotím. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

V úleku při pádu, o noční stolek vyrazil si dva zuby a pak zhasla stolní lampička. Brblaje nadával jen tak napůl oteklé huby, za zadkem stála mu víla Zubnička. Blbá básnička? Hele, nebyl to pokus o oduševnělou poezii, jen tematická snaha o to, jak uvést dojmy z Darkness Falls. Skrze poměrně zdařilou úvodní sekvenci ždímající maximum z linie střih-zvuk-tma, láme se záhy tenhle bububu-film do silně přetaktované duchařiny s přespřílišnou porcí lekaček, skřeků a šumů. Jonathan Liebesman splácal (v těžkopádném a křečovitém přechodu mezi scénářem a realizací) dohromady vlivy té záplavy asijských démonovek s typicky americkou meinstreamovostí a výsledek je tak někde na pomezí zmatenějšího, jednoduššího Jeepers Creepers. Dětsky naivní povídačka o paradentální „zoubkové víle“ sama o sobě může působit stupidně a pateticky (možná až tak stupidně, jako je pitomoučké spodobnění „démona“ samotného), ale jisté devizy tenhle námět měl (vždyť se tmou si můžete pohrávat jako impresionista se štětcem, pokud pro ni máte cit), proto škoda tak špatné, neukočírované realizace. Dokonce tomu všemu nepomáhá ani hudba Briana Tylera, která je, stejně jako zběsilý střih a klipovitá kamera, využita dost nešetrně, natož jistý něžný půvab Emmy Caulfield (s prokreslením charakterů postav se tady všeobecně moc nehašteřilo). A pak ještě to finále anále rektále, to už raděj ponechám gentlemansky bez dalšího barvitého komentáře. Tudíž pro mě zklamání - byť jsem nic nečekal, ještě sem byl oloupen o 85 minut čistého času, jenžto bych kreativně využil k zachrápání u teleshopingu. Sorry boys, girls & demons! [3/10] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Slabý horror stavajúci na zažitom americkom mítuse (ktorým strašia malé deti) o démonickej "zubnej víle". Film obsahuje štyri - päť lepších scén, ale ostatok je len samá tma, chrčivé mručanie, mávanie baterkami a kopec nudy. ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V minulosti nespravodlivo upálením odsúdená staršia žena sa za tmy vracia ako zúbková víla. To dieťa, ktoré zazrie jej tvár, bude navždy prenasledované jej prízrakom. Na počudovanie nie najhorší snímok s ponukou slušného napätia. Dalo by sa a dá sa kadečo vytknúť, ale ako priemerný snímok nie najhoršia voľba na zabitie času. Vyslovené sklamanie tento horor určite nie je - 60%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu stylový. Párkrát jsem se i lekl a to solidním způsobem. Celý snímek je velice slušně propracovaný. Vynikající děj a hlavně napětí doprovází velký kus filmu. Zvuk je asi nejsilnější stránka (např.: Skřeky obludy), které nahánějí strach a mráz po zádech. I kamera není žádná tragédie. Výhodu vidím také v tom, že není zbytečně dlouho natahován jako jiné horory. Můžu říct pro ty, kteří nejsou tak nároční, tak by je měl tento snímek zaujmout... 6/10 = 65% ()

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama