Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izzi má rád jazz i svůj saxofon, ale obě lásky teď musí nechat ležet stranou, protože v baru kde hrával došlo k přestřelce a Izziho zranění bylo natolik vážné, že už nemůže hrát. Díky tomu upadá do deprese, umocněné snahou všech jeho bližních, kteří se o něj chtějí starat. Naštěstí najde tajemný modrý kámen s telefonním číslem a ten ho zavede až k mladé herečce Celii, která hledá někoho, koho by mohla milovat. Okoralý umělec možná na první pohled není tím pravým, ale kámen má magickou moc a pod jejím vlivem se do sebe ti dva zamilují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

emma53 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem milý filmek s příjemnou tvářičkou Miry Sorvino a celkem malé role výborného Willema Dafoe.. Je to jeden z těch zvláštních filmů, kde váhám nad hodnocením, ale budiž. Je to neokoukané, snové, mírně nekonveční a i když jsme očekávala trochu víc emotivní náplně, tak jsem spokojená. - Ale mít tak ten modrý kamínek, tak to by bylo něco jiného, pak bych určitě všechno opětihvězdičkovala a nejen to:) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Milý - malý - mysteriózní (až neamerický) film o věcech osudových a jednom >posledním soudu< ... Vše je tak nejisté, tak pomíjivé, jako sen - a jen ta smrt - ta jediná jistota - ten sen naplní... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedenej film. Napínávej, zamilovanej, smutnej, tajemnej. Harvey Keitel umí opravdu zahrát všechno a skvěle. Mira Sorvino mě příjemně překvapila, doteď jsem ji jako herečku moc nebral a tajemný Willem Dafoe, bomba. A hlavně si po negativní zkušenosti s Mechanickým pomerančem znovu můžu v klidu pustit Singing in the rain. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný film o "ukradeném štěstí". V momentě, kdy se film začne utápět v nudném romantickém stereotypu, přijde rána pěstí a s ní postava Willema Dafoe a příběh dostává nový rozměr. Pár slabších chvilek, za které určitě nemůže hvězdami zaplněný herecký tým, mně nedovolí dát vyšší hodnocení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem alegória na premárnený život a zahodenie aj tej poslednej šance stať sa lepším človekom. Veľmi príjemné prekvapenie. Taká romantika pre náročného diváka, mindfuck, ktorý (hlavne v závere) dokáže pomotať hlavu. Zároveň je tu ale aj veľa romantiky a pár nezabudnuteľných emotívnych scén, hlavne v spojitosti s Lulu, ktorá bola skrátka úžasná a nádherná, chválim výborný výber herečky. Je takmer isté, že sa P. Auster nechal inšpirovať majstrom v obore a síce D. Lynchom. Cítiť to tu snáď z každej scény a to aj v spojitosti s hudbou, ktorá mi k tomuto filmu zapasovala ako riť na šerbeľ. Je tu plno symbolov, ktorých význam sa divák nedozvie hneď, ale k vysvetleniu dospeje až podstatne neskôr. Ide vlastne o dvojvýznamovú skladačku, pričom je na divákovi ako si celkovú pointu vyskladá, a ktorou cestičkou sa nakoniec vyberie. Viac sa k tomu bez spoilerov nedá napísať, jednoducho si to treba pozrieť, hlavne náročnejší divák si tu príde na svoje. 89/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krajně podezřelé v maličkostech, které vám nesedí a tak hádáte, jestli je to záměr nebo prostě jen špatný film. Po předčasném odhalení pointy jsem došla k názoru, že obojí, ale zvědavost mě přesto postrkovala kupředu, vstříc něčemu, co mně přeci jen zavře ústa, zívačkou však došlo k pravému opaku... Odnáším si tak pouze příjemný pocit z přítomnosti Harveyho Keitela i Miry Sorvino a úsměvný postřeh ohledně papuly Giny Gershon - Joker bez jizev či dokreslených kontur, hmmm :-) ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jako nekonvenční love story rozhodně dobré. Pasáží, kdy na scénu vstupuje Willem Dafoe, se dostáváme na půdu mysteriózního thrilleru a přichází tím nečekaný "twist" v ději. Je velká škoda, že jak náhle se děj obrací o 180° a dostává tím snímek opravdu slušný spád, tak i velmi náhle tento náboj vyprchává. Uběhne několik minut a děj opět stagnuje... Zmařená šance - potenciál to rozhodně má mnohem větší, než-li by se mohlo zdát. ***1/2 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pozitíva - zaujímavý príbeh s TAJOMSTVOM, zabalený v snovej atmosfére, plus herecké výkony (Mira Sorvino dokazuje, že Oscar za Mocnú Afrodité nebol náhoda). Negatíva - banálny záver, ktorý síce nezničí celkový dojem úplne, každopádne ho ale výrazne naštrbí... Opäť raz - ŠKODA! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle jsem se našel a zahlídl tam to svoje, co vás z jakéhosi důvodu příjemně naplní a nechá nad tím vším po skončení přemýšlet. Lulu na mostě je další z řady symbolických filmů, které hovoří skrze pohyblivé obrazy a přes interpretaci vlastního příběhu nabídne něco navíc. Na jedné straně pozorujeme mysteriózní příběh o jazzmanovi, který po přestřelce v baru narazí na podivný kámen, který ho spojí s osudovou láskou. A na té druhé podobenství o posledním životním soudu. Je to velmi křehká story, která překvapí svým závěrečným vyústěním a poskytne pozoruhodný zážitek na večerní rozjímání. Velmi milé pokoukáníčko, které jsem vůbec nečekal. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Paul Auster je jeden z najoriginálnejších amerických spisovateľov posledných rokov - ale žiaľ, mizerný režisér. Takže Lulu síce drží nad vodou skvelá, "lynchovská" story, ale dosť ju potápajú režisérske neobratnosti (napr. aj práca s hercami) vďaka ktorým sa občas aj taký týpek ako Harvey Keitel zjavne cítil na pľace nesvoj. Aj tak nemôžem dať menej ako štyri hviezdičky. V dnešnej dobe absencie silných príbehov totiž Lulu žiari ako diamant. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

To jednou náhodou pustíte v noci TV, kde před pár minutami začal film. Nepřepnete, zkusíte se dívat, že se u toho dobře usne. Ale najednou tam civilně excelují Vaši oblíbení herci, výborně hraje i ta krásná osudová dívka a od modře zbarvené záhady se odtrhnete až po úplně posledním titulku, abyste šli zjišťovat, co Vás to tak nečekaně příjemně probralo. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý počin. Poslední dobou jsem si všimla toho, jak jsou starší filmy pomalé. Nemají takové ty velké grády novodobých filmů. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film dokoukala kvůli Harveymu až do konce, nedám odpad! Ale něco takového jsem už dlouho neviděla.Tak stupidní dialogy od samého začátku.....nuda ,asi jsem i chvílemi usínala a přála si ať už to skončí.Když se tu tak dívám na to hodnocení a moji oblíbenci dávají spousty hvězd ,říkám si jestli jsem tedy neviděla jiný film..... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byl Izzi skutečně těžce zraněn nebo zemřel? Osobně se přikláním k té druhé možnosti, protože spousta věcí to mu přímo nahrává a navíc je pro mě tato varianta hrozně lákavá. Jestli jsem tvůrcům filmu naletěla, tak to mám za svou důvěřivost. Ale ať dělám, co dělám, tak mi tato možnost pořád vychází jako ta nejschůdnější a nejmyslitelnější. Willem Dafoe je ďábelský. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl; mysteriózní romantika... Keitel a Dafoe jsou herečtí bozi, Mira Sorvino je krásná a nejinak i DOKONALÁ HUDBA. Slzám jsem se nakonec neubránil a po dobu titulků jen tiše seděl a nechal v sobě všechno doznít. Zkrátka zážitek. Silný. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jeden ze tří filmů, při sledování kterého jsem v jeden okamžik měla zcela zřetelný a intenzívní pocit zázraku. "Tristan a Isolda na mostě". ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak pejsek s kočičkou vařili dort, silně pochybuji že autor scénáře věděl co chce sdělit, a pokud náhodou ano, tak kromě něho to všem ostatním zůstalo utajeno.... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když se vám svět zhroutí, nic od života nečekáte, a on vám sešle ještě na závěr dar v podobě velké lásky, zní to pateticky, ne tak ale v případě tohoto filmu. Je to takový jazzový snímek, všechno to jede v pomalém barovém tempu a Harvey i Mira si ty své role opravdu vychutnávají. Možná, že ten film je úplnej nesmysl, ale mne to oslovilo velice. Závěr tomu dodává dalších dimenzí. Pro milovníky Harveyho Keitela povinné, Mira Sorvino září energií, úplně jsem se zakoukal, nádherné melodrama.90% ()

Reklama

Reklama