Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a lepší lidé (E33)

(epizoda)
  • Belgie Maigret chez les riches (více)

Maigret je pozván k řediteli soudní policie. Dostává za úkol zajít do domu známého advokáta Parendona, jemuž kdosi poslal výhrůžný dopis. Maigret v doprovodu svého synovce inspektora Paula Lachenala přichází do přepychového domu, který je majetkem rodiny paní Parendonové pocházející z kruhů vysoké buržoazie. Sám advokát Parendon je prostý a přímý muž. Výhrůžný dopis oznamuje, že v jeho domě zanedlouho dojde k vraždě. Komisař má najít pisatele dopisů, které v domě způsobují značný neklid. Zatímco krásná paní Parendonová věnuje většinu času společenským povinnostem, dcera studuje a zajímá se o dějiny. Mladší syn Gus je rebel rodiny, který se zajímá se klasickou i moderní hudbu. S rodinou, která patří ke společenské smetánce, se těžko vyrovnává. V domě žije i Parendonova půvabná sekretářka, slečna Vagueová, která je advokátovou milenkou. Zdá se však, že nejde o závazný vztah. Pro Parendona pracují dva mladší advokáti a v domě je i početné služebnictvo. Právě když je Maigret uprostřed výslechů jednotlivých členů domácnosti, dostane on sám anonymní dopis… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Příjemně poklidné tempo, zajímavá zápletka, prostředí i postavy, skvělé rozuzlení, výtečná atmosféra i hudební doprovod. Radost sledovat. 85%. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezky zpracovaný příběh. V tomto případě celá řada dobře zahraných rolí. Příběh ve kterém najdeme honosný dům, který ale působí sterilně a neosobně. A v silném kontrastu je honosný interiér a studené, neudržované nádvoří. Domácnost tvořená dospělými, kteří dbají víc na dekorum než skutečný život. Zlatá mládež. Jen zdánlivě seriózní služebnictvo. Dá se zde najít mnohé. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklidné tempo, padesátá léta, jízda na motorce bez přilby a těžce uvěřitelný motiv a způsob vraždy (ženou). Věštecké schopnosti pana syna a práce policie na případu který se - možná - stane. A stal se až na začátku poslední třetiny filmu, kdy už daňoví poplatníci zaplatili za předchozí "preventivní" práci policie pěknou sumičku a ta nebyla s to zločinu zabránit... ()

poppy75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dalsi diel,ked ma uplne na konci maigret charakterovo sklamal-sam dal navod ako vysekat bezcitnu osobu z vazenia,hoci jeho pohnutky k tomu sa mi zdali nepochopitelne...inak zdlhave,miestami nudne...do oci mi bil az takmer socialisticky nevkusny nabytok skombinovany s prepychom... ()

Reklama

Reklama