Reklama

Reklama

Bývalý armádní kapitán je po propuštění z vězení úplně švorc. Kývne proto na nabídku záhadného páru, aby se pokusil o odvážnou loupež. (Netflix)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo, suprová čb retro-caper-krimi. Mezi Cremerem a nádhernou Mell (ve filmu jako modelka) to nádherně jiskřilo, ale byla tam jaká-si opatrnost a zdrženlivost - především ze strany Mell, která si ale byla stopro vědoma svých ženských předností a dokázala je velmi efektivně využívat a používat ke svádění a namlouvání (kdo z chlapů by odolal že, a pak oficiální manžel byl takový hodný moula), nicméně jako pár bych si je dokázal živě představit. Škoda že to nakonec nevyšlo. Opravdu málo tradiční finále mě doslova zklamalo! Jinak ale oceňuji velmi dobrý nápad - přípravu a provedení loupeže, skvělou, spíše pesimistickou atmosféru, krásnou kameru, herecké výkony a perfektní mods styl. Tohle je prostě typická Francie (s příchutí Noiru) těch let - se vším všudy. Film doporučuji především fanouškům obou hlavních představitelů (Cremerův výraz ve tváří, pravda, je ještě hodně atypický, než ten na který jsme u něho zvyklý z pozdějších let, toto byly přeci jen ještě jeho začátky) a pak těm kteří rádi klasické, leč málo známé francouzské kriminálky. Film z roku 66', kdy Marisa Mell (26 let ve filmu) na sebe touto svou rolí bezpochyby hodně upozornila, ale ten zásadní zlom v její kariéře měl přijít za 2-3 roky, filmy jako "Diabolik" nebo "Una sull'altra". A co je zajímavé tak pro staršího Cremera (v té době mu bylo už 36 let) to byl z hlediska jeho filmografie teprve nějaký 5-7 filmový počin. Mladší Mell tou dobou jich na svém kontě měla už dobou dvacítku - bylo to zapříčiněno tím, že Marisa ve filmu začínala už jako náctiletá holčina. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nezvykle temně pojatá šedesátková kriminálka o loupeži má na můj vkus tu atmosféru až příliš temnou, stejně tak hodně temný vizuál, hodně chladně pojaté postavy a překvapivě tomu chybí jakýkoliv nadhled či šarm. Je to sice jeden z důvodů, který v rámci tzv. „heist movies“ dělá Cíl 500 miliónů netypickým snímkem své doby i subžánru, ale samotný námět není mimo svou druhoplánovou reflexi Alžírské války natolik výjimečný, aby byl pro mě v onom hodně temném balení po celou dobu strhující. I ten překvapivý závěr by měl na mě nejspíš větší účinek v komedii. Zajímavý zůstává Bruno Cremer v roli zločince a bývalého vojáka v jedné osobě, umně kombinující ve své kreaci ledově chladné pohledy s nevšedními úsměvy a úsměšky. 65% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařené krimi drama s netradičním koncem. Pro mužskou část publika budou zajisté poutavé těsné oblečky Marisy Mell. Oku dámské divácké části zajisté neunikne poměrně nebývalý výraz na tváři Bruno Cremera. Ano, milé dámy, on se usmívá! A celkem často. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama