Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Psychologický thriller se odehrává v létě 1979, kdy je za šokující zločin zatčen mladý muž. Záhadu se zločinem spojenou musí vyřešit nepravděpodobná vyšetřovatelka. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Slušná mini séria od Apple TV. Aj keď treba uznať že tých náznakov a hlavne vysvetlovačiek bolo trochu od tvorcov viacej ako obvykle. Po slabšej prvej polovici seriál slušne graduje a výrazne ho ťahá nad priemer skvelý Tom Holland, ten si svoju postavu skvele vychutnal vo viacerých polohách. A k tomu krásna okaňa Amanda. Tých pár nedokonalosti jednoducho Let it be…75% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nedivim se všem těm, kdo to třeba po pár dílech vzdali. Skoro celá první půlka je velký chaos, kde vesměs nic nedává smysl, a vypadá to, že se jen tak potácíme od ničeho k ničemu. Jak tvůrci začnou odhalovat karty, tak to i zpětně začne dávat větší smysl, ale možná, že nějakou tu vějičku měli dát divákovi už dřív. Holland opět ukazuje, že poskakování před digitálním plátnem v Marvelovkách pro něj určitě nemusí být stropem, a zvládá přecházet mezi jednotlivými polohami. P.S.: Amanda Seyfried vypadala vždy jako ryba, nebo je to nějaká změna v posledním období? ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víš jak člověk velice rád a rychle zapomene na to špatné, a ještě si trochu (hodně) přibarví to dobré na ještě lepší? Tak tahle schopnost mozku se vztahuje asi i na seriály, páč já tu teď nevěřícně koukám na to souhrnné tří hvězdové hodnocení ještě v přetrvávajících pocitech nadšení z druhé poloviny série a dala bych tomu klidně čtyři. Jenže pak si vzpomenu na tu nudu a vleklost na začátku. Z The Crowded Room se nakonec i přes prvotní rozpaky vyklubal pěkně vizuálně zpracovanej drama seroš s fajn atmosférou minulého století, bohužel ale i s nekonzistentní kvalitou a celkovou nepropojeností. Chyběl tomu šmrnc. První čtyři díly jsou dle mého vyhozeným materiálem a hodně slabým rozjezdem. Tvůrci si v prvních dílech asi stavěli základy, aby mohli od pátého dílu dál začít „vysvětlovat“ a nějakým stylem na základech stavět, ale to je za mě největší slabina. Předloha - příběh Billyho Milligana - je už dost profláknutá (Netflix dokument, film Rozpolcený atd) takže nikoho nejspíš vícero osobností nepřekvapí, tak proč kolem toho na začátku chodit jak kolem horké kaše? Odhalení a zkoumání osobností za mě přišlo pozdě, kdyby do toho tvůrci šlápli od začátku naplno mohli prolínat mnohem víc časových linek, mohlo být dáno více prostoru právě osobnostem a zkoumání jejich charakteristických znaků. Osobnosti byly hrány různými herci a v podobě Toma jsme je viděli až v druhé půlce seriálu, což za mě ale byla ta nejlepší část a mrzí mě, že jsme se na začátku plácali ve stavění chatrných základů, když to mohl Tom rozjet naplno už od začátku, a to on herecky určitě mohl. Takhle mám prostě pocit, že se tam Tom na začátku jen divně kroutil pro nic za nic. Sorry. Co se mi líbilo hodně byla temná linka mámy, která tomu dodala hodně pochmurnou atmosféru a podnět k zamyšlení (btw moje milovaná Shameless star Emmy Rossum hrající mamču? Crazy, ale byla skvělá). Možná mě nakonec ta její linka zasáhla víc než celá roztříštěná osobnost jejího syna. Vždyť oni tam ani nevytáhli ty největší zločiny, který Billy (potažmo Danny) v realitě spáchal, to by tomu dalo sakra jinej rozměr a celý soudní proces by nabral na větší vážnosti. Nakonec mě to rozhodně neurazilo, ale ani nijak zásadně neoslnilo. Knížku D. Keyese jsem si, jak jinak, než koupila hned první den jejího vydání u nás, tak se těším až prozkoumám i jiný (hádám/doufám, že mnohem víc drsnější a komplexnější) pohled než ten, který poskytla tahle minisérka. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenapadna kriminalna psychodrama s velmi slusnym Hollandom i okatou Amandou Seyfried. Kedze som si kedysi od spisovatela Ethan-a Hawk-a precital vybornu seriu "Spolocenstvo v jednom", osobnosti v hlave a ich prezentacia ma neprekvapili. Naopak, obcas mojej predstave rozporovali. Kazdopadne, Holland im vedel "na povrchu" prepoziciat urcitu autenticitu. Plejada kvalitnych hercov je rozhodne citit, ale obcas ma scenar nepresvedcil. Odporucam, nesadne vsak kazdemu, najdite si cas a s vysvetleniami "divnosti" v prvych dieloch musite zial pockat az do tych neskorsich. To, ze to tam hapruje sa odrazilo i na ich hodnoteni. Nadpriemer. ()

pencho 

všechny recenze uživatele

(Spoiler alert) Přijde mi, že tento seriál má jeden velký problém: Neví přesně co dělá. V průběhu tam probíhá mnoho různých věcí a všechny jsou zajímavé, ale v kombinaci se sebou vychází trošku moc “přeplněně” (paradoxní, že?). Pokud bychom se zaměřili jen na jeho vztah s matkou, jen na jeho vztah s nevlastním otcem, jen na jeho vztah se sebou, nebo naopak pokud by to byl seriál jen o sériovém vrahovi, nebo jen o člověku s MPD, tak by z toho vyšel ve výsledku lepší seriál se silnějším motivem. Takto to začně jako záhadný a skoro až akční thriller, pak se to změní v high school drama, někde později se to přeloupne v psychologický boj mezi různými osobnostmi, které se všechny mezi sebou baví (což je, jsem si skoro i z mého neprofesionálního pohledu jistý, velice nepřesné zobrazení této nemoci) a bojují, který až skoro připomíná marvelovský film, kde superhrdina může měnit osobnosti dle situace a nakonec se z filmu stane soudní drama propletené s depresivními epizodami z rodinného života. Je toho tam zkrátka moc a všechno je dobré (až na možná ten boj mezi osobnostmi), jen ne dohromady a to tomuto seriálu hodně ubližuje, zvláště když Tom Holland ze sebe vydává ve své roli všechno a je to znát a seriál to velmi povyšuje. Poslední má výtka je zaměřená proti celé koncepci seriálu, který se mi zdá být postavený na záhadě toho, co se děje - je to sériový vrah, je nevinný, je nemocný?, atd. přičemž, že jde o poruchu osobnosti ví divák nejméně od scény v anglické hospodě, kde je očividné, že se baví sám se sebou. Myslím, že záhada tento seriál má trošku pohánět, ale hodně rychle se rozplyne a nakonec od ní seriál úplně někde v půlce upustí a už se ani o ní nesnaží. Seriál má v tomto smysl jakoby několik vyvrcholení, které se tím, ale zdají víc laciné, vzhledem k tomu jak moc se toho tam děje. Je to škoda, protože se mohlo jednat o velice dobré drama, nebo thriller, nebo cokoli jiného co to v určitých chvílích bylo, mrzí mě to i kvůli hlavnímu herci, který, je vidět opravdu v seriálu vyniká svým talentem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vychází z adaptace amerického bestselleru „The Minds of Billy Milligan“ od autora Daniele Keyse a je odvozen ze skutečných událostí. (jirikzaboj)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama