Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Adam F.: 1. Drive By ,2. Stand Clear - Adam F Ft M O P ,3. Straight Outta Compton - NWA ,4. Incredible - M Beat Ft General Levy ,5. Swallow Back ,6. Me Julie - Ali G And Shaggy ,7. Yo ,8. Dynamite - Ms Dynamite ,9. Ride Wid Us (ACs Dark Dub Edit) - So Solid Crew ,10. Baddest Ruffest (Radio Edit) - Backyard Dog ,11. Oh Yeah - Foxy Brown Ft Spragga Benz ,12. Put It On Me - Ja Rule Ft Vita ,13. This Is How We Do It (Rishi Rich Mix) - Mis-Teeq ,14. Freak Me - Another Level ,15. Hold Tight ,16. E I - Nelly ,17. Legalise ,18. Shoot To Kill - Oxide And Neutrino ,19. Mad Props ,20. Fight The Power - Public Enemy ,21. Planet Rock - Afrika Bambaattaa And The Soul Sonic Force ,22. Spread De Love ,23. Me Julie (Video) - Ali G And Shanggy ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

50% a jednoznačně nejslabší Cohenův film. Borat a částečně i Brüno těžili hlavně ze šokování a interakcí s reálnými, nic netušícími lidmi. Ali G je ale od začátku do konce "jen" film se samými herci, který sice má pár scén k popukání, ale zbytek je dost slabý a myslím, že podruhé už bych se na to dobrovolně nepodívala. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vždyť ten film až tak moc špatný, jak se tedy často píše, není, i když asi nutno podotknout, že Sacha Baron Cohen hrál i v lepších filmech. Tím myslím třeba když hrál toho šílence z Kazachstánu. V tomto filmu zůstává několik skvělých scének a zbytek je prostě jen nudná vata. Bohužel se mi zdá, že té vaty je až přespříliš a místy se na to nedá ani dívat. Dávám takové nemastné 2*. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná parodie na hiphopovou mládež a jejich rádoby gangsterská uskupení a stav britské politické scény. Ali G (Sacha Baron Cohen) je společenský outsider, kterému se z nenadání otevírá možnost vstoupit do nejvyšších pater politiky. A využívá to ve vrchovaté míře, vpadává do života všech, aby ho zcela obrátil na ruby, nebere si servítky s žádným ožehavějším tématem, ať se jedná o drogy, přistěhovalectví, mírová jednání a politické intrikaření. Z dalších rolí je nutno zmínit ministerského předsedu (Michael Gambon), ambiciózního Davida Carltona (Charles Dance), který stojí za stoupající hvězdou Aliho, nebezpečnou krásku Kate Hedges (Rhona Mitra) ve službách Carltona, Aliho čubičku Julii (Kellie Bright), a více, či méně směšné hiphopery Rickyho C (Martin Freeman), 2Paca (Ed the Dog), Davea (Tony Way), Jezzyho F (Nabil Elouahabi), či Hassana B (Ray Panthaki). Neumdlévající, vzdorovitý, namyšlený, nechytrý. Mění, bourá, tvoří, užívá si a rozechvívá vše a všechny. A přesto je velký potenciál srážen někdy až opravdu hloupým humorem. Ale tak je to stále velmi pozoruhodné dílo. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo tak sprosté, primitívne a stupídne, až to bolo vtipné. Fekálne, sexistické či homosexuálne fóry, kvôli ktorým som to v polovici takmer vypol vo filmoch neznášam. Avšak nebolo to na filme to najhoršie. Scenár, ktorý tu už miliónkrát bol. Vtípky, ktoré už boli miliónkrát použité, a herci o ktorých sa netreba radšej ani zmieňovať. Tomu, komu sa páči jednoduchý a prvoplánový humor tomuto filmu samozrejme neodolá, i keď musím sa priznať na niektorých som sa uškrnul aj ja. To je najskôr dôvod vytrhnutia snímku z nekompromisného odpadovania. PS: Od Kendyho si film už poradiť nenechám xDD. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natáčen pod krycím názvem "Chequered Past" ("Pestrá minulost"). (HappySmile)
  • Na summitu OSN, na kterém řeší Ali G (Sacha Baron Cohen) a ministerský předseda (Michael Gambon) konflikt v Africe, můžeme vidět mluvit prezidenta USA, vedle nějž sedí zástupce České republiky. V roce 2002 Česká republika předsedala 57. valnému shromáždění OSN. (Matej.Mirejo)
  • Film v celosvětových kinech utržil (v přepočtu z liber) 23,2 milionů amerických dolarů - z toho 14,8 mil. ve své domovině, Velké Británii. (NIRO)

Reklama

Reklama