Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Profesor Kandži Jakutani zasvětil celý svůj život studiu zhoubných nádorů, protože když byl malý, tak jeho sestřička zemřela na rakovinu. Prakticky bez oddychu pracoval ve své laboratoři a jen občas se zasnil nad tím, jaké by to bylo, kdyby si ve městě otevřel vlastní lékárnu a napřímo pomáhal potřebným. Jeho pracovní vypětí způsobilo, že zemřel vyčerpáním ve věku 31 let.
Ovšem nebyl to konec jeho cesty, Kandžiho duch byl reinkarnován do desetiletého chlapce Farmy de Médicis, kterého zasáhl blesk a nyní se probouzí ve zvláštním magickém světě, který je ale v mnoha ohledech na úrovni středověku. Rodina de Médicis je ve zdejší říši známá svým léčitelským nadáním a mocnými svatými schopnostmi, které dávají uživatelům magii skrze požehnání zdejších božstev a od Farmy se tak stejně jako od jeho sourozenců očekávají velké věci.
To však mladík nyní dokáže víc než předčít, protože s Kandžiho duchem přišla do Farmova těla i nová silná požehnání. Tak má chlapec moc tvořit i ničit základní chemické substance a také dokáže díky svému kouzelnému zraku přesně diagnostikovat každého pacienta. Když si Farma uvědomí mizerný stav zdejšího zdravotnictví, které je dostupné pouze bohatým a mocným, tak se rozhodne za pomoci svých nadpřirozených schopností ale i znalostí z našeho moderního světa zlepšit celkovou zdravotní péči pro všechny obyvatele říše San Fleuve a zpřístupnit ji každému bez rozdílu majetku či společenského postavení. (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (3)

Hees 

všechny recenze uživatele

Príjemné Isekai (presunutý či reinkarnovaný hlavný hrdina do iného sveta), ktoré vlastne pojednáva o mužovi čo sa ocitne vo svete, kde sa pokúsi vybudovať lekáreň, ktorá by tento svet posunula niekam ďalej. Zo začiatku ako každé Isekai je toto anime zaujímavé nové a svieže, lebo poskytuje zábavu z toho, že wau čo vlastne ten náš hlavný hrdina dokáže a ako to býva pomaly už pravidlom hlavný hrdina je proste OP (príliš silný). Problémy čo musí hlavný hrdina riešiť vyrieši ľavou zadnou a ak nie riešia sa za neho samé. Ženské charaktery sú v tomto anime len ako doprovod hlavnému hrdinovi. Isekai Yakkyoku sa hlavne snaží striedať vystupovanie postáv a lokácii tak, aby po väčšine času nenudilo. Skombinovať prvky kúzlenia, mágie a exaktnej vedy môže byť občas oriešok, ale musím povedať, že v tomto anime sa to celkom podarilo. Ku koncu tu máme aj nejakého zaujímavejšieho záporného hrdinu, ale ten predtým nedostáva nejako veľa priestoru, aby sa rozvinul nejako jeho príbeh a tak je to do istej miery z núdze cnosť. Asi najzaujímavejším charakterom okrem hlavného hrdinu zostáva jeho otec, lebo je za ním určité mysteriózno, že nevieme prečo vlastne on je taký vynikajúci lekárnik. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Může za to snad COVID, že se poslední dobou s těmi anime lékárnami roztrhl pytel? Každopádně tento seriál je alespoň docela zajímavý, hlavní hrdina má vznešené a díky dobré backstory i pochopitelné cíle, soupeře mu nedělají nějaká obyčejná monstra, ale tuberkulóza, mor a další nemoci, které vlastně působí i docela děsivě. K tomu se autoři i částečně zabývají tím, jak na všechny ty změny ve farmacii a lékařství a zjevení podivného klučiny s velmi zvláštními schopnostmi reaguje společnost, ať již pozitivně, nebo negativně. Dál vidíme i různá epidemiologická opatření v praxi. Zkrátka vlastně i docela chápu, proč by se někomu tenhle zvláštní isekai koncept mohl líbit. U mě to ale bohužel až tak velký zájem nevyvolalo, možná tím, že medicína nikdy nebyla v oblasti mého zájmu, nebo možná proto, že mi to nepřišlo až tak napínavé, aby mě to dokázalo výrazněji bavit. Nebyla to špatná podívaná, ale na víc jak 6/10 si svůj zážitek necením. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Lékarna v jiném světě. Další reinkarnační anime ve fantasy světě. Jenže tentokrát tu nemáme žádné dobrodruhy a bojování proti různým monstrům. Zasazením se to podobá takové kombinaci renesanční Itálie a Francie. Dále tu máme fantasy prvek v podobě různých požehnání, která by se daly nazvat kouzly, čímž je to trochu odlišné od realističnosti. Nepřítelem jsou různé nemoci, proti kterým musí hlavní hrdina využít své vlastní znalosti z původního života jako farmaceutika. Člověk by si řekl, že to bude mít trochu atmosféru ze života, ale má to i dramatický prvek, takže to tak poklidné sledování není. Objevuje se tu hodně vědeckého slangu z dané oblasti a tudíž to může být pro některé diváky nudné. Já už tenhle příběh znám z mangy a tudíž jsem věděl, co se tam bude odehrávat, takže jsem nebyl tolik překvapen jednotlivými událostmi a navíc manga má ještě delší příběh, než co tu v 12 dílech stačilo anime odvyprávět. Obecně mi ono zasazení sedlo a jsou tu krásně vybalancované jednotlivé prvky. Bohužel ale anime není něčím světaborným a označil bych ho jako takový příjemný lepší průměr, který stojí za shlédnutí. Menší mínus pro mě je ona snaha neustále do všeho cpát teenagery, což tomu trochu ubírá na vážnosti. Po animační stránce to není špatné, až na sem tam očividně použité prvky 3D grafiky (typu nekulatý kruh apod.). Po hudební to je příjemné, kdy to ladí s daným zasazením, ale samo o sobě by to asi moc neuspělo. ()

Galerie (448)

Reklama

Reklama