Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malé vesnici v daleké zemi se kapři připravují na Vánoce – mírumilovné a šťastné, jak velí tradice. Vánoce se však od těchto hodnot odklonily již dávno. Staly se vrcholem celoroční nákupní horečky a jsou i tací, kteří k poctě těchto posvátných dní položí své životy. Krátká naturalistická dramedy. (Anifilm)

Recenze (6)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašně cením nápad, ale to zpracování šlo udělat líp. Ta každoroční kapří řezničina v ulicích mě sere už dlouho a jsem rád, že v tom nejsem sám. Vlastně mi kromě té rituální rybí oběti vadí i obdobné podříznutí živého stromku, a zaujalo mě, že se ve filmu objeví nápad, který mi bleskl hlavou už dávno, a sice jak by bylo bizarní, kdyby si někdo zdobil domácnost nahým člověkem ovázaným vánočním řetězem. Každopádně ten filmík má určitě něco do sebe, ale na můj vkus jsou ty jednotlivé nápady a motivy naházené na sebe dost bez ladu a skladu, a chybí tomu ještě údernější vyznění, byť to finální kuchání je nechutné víc než dost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá animace, tak krásně znepokojivá atmosféra a ona z toho vypadne jen tupá veganská agitka... A přitom mohla být i chytrá, kdyby se autorka aspoň pokusila víc představit celý ten svět a aspoň vysvětlit, jak v něm žijí lidé. Na to se ale vykašlala, protože té myšlence podřídila úplně vše a na nic dalšího nebrala ohled, což mi přijde dost laxní. A to by tu na další možné vysvětlování toho bylo víc než dost, ale prostě ne, jen nám chtěla říct, jak odporní jsme, když na Vánoce jíme kapry (ačkoli teda ne každý toho kapra jí, víme? to jen tak pro info...). No a kdyby to chtělo být maximálně nejchytřejší, tak zde autorka víc rozvede i to, že jsou Vánoce vlastně už jenom obchodní svátek. O to se snaží jen úplně na začátku, ale pak se na to ve prospěch myšlenky "nežer maso" úplně vykašle. Filmařská stránka dokonalá, obsah stojí za prd a je silně odfláknutý. Tohle není bohužel ani na ty tři hvězdičky. A přísahám, že kdyby to bylo chytře vymyšlené, tak bych neměl žádný problém dát vyšší hodnocení. Veganské agitky fakt nesnesu, ale kdyby tam byla vidět určitá promyšlenost byť jen v tom jednostranném pojetí, opravdu bych ji ocenil. Btw, vždycky mě dokáže pobavit, jak fanatičtí vegetariáni a vegani omdlévají u toho, když si někdo objedná k jídlu něco s masem, ale sami pak "otevírají oči zaslepeným masojedům" drastickými záběry z jatek a brutálními náměty, ve kterých jsou lidé v rolích hospodářských zvířat... Lepší 2* ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Skvělá a atmosférická animace a ze začátku i příjemný humor, škoda že ke konci se z toho stane tupá a levná veganská agitka proti jezení kaprů a kupování stromečků. Nejhorší na tom asi je i fakt, že se to celé poselství podává strašně levně. Prakticky je to jen na tom že kapři a stromy žijou a mučej lidi. Boom! Tohle je přesně ten důvod proč tyhle lidi ostatní serou, cpou to ostatním pod tlakem a vyloženě tu jejich myšlenku nutěj. Škoda ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nejsem vegetariánka ani veganka, ale každoroční vyvražďování kaprů obhajované dodržováním vánočních tradic mi připadá krajně nechutné a odporné. Tím chci říct, že proti tomu, co se autorka Anna Heribanová snaží sdělit, v podstatě nic nemám. Akorát to mohlo být poněkud určitější a trochu více rozvedené... Všechny ty poslední naturalistické záběry ukazující usmrcení a kuchání ryb na mě pak působily až skličujícím dojmem. (60%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak i kapři by si chtěli užít Vánoce, ale nemohou, protože končí na talíři lidí. Tady je to tedy obráceně. Kapři pojídají lidi, nebo je pouští na svobodu, a podobně jsou na tom i stromečky. Proti živým stromkům jsem taky, sám mám umělý. Ovšem u kaprů jde o tohle...je to tradice a pokud by měl být člověk objektivní, tak by stejně musel přistupovat i k vepřovému a dalším živočišným potravinám. Ovšem animace povedené. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkná 3D animace, svícení i dabing. Skvělý motiv s vánočními stromky. Jen příběh, kdy jsou kapři ti "vrazi" a lidé tou "potravou" je takový zvláštní a nedotažený. ()

Reklama

Reklama