Reklama

Reklama

Tensei kendža no isekai Life: Daini no šokugjó o ete, sekai saikjó ni narimašita

(seriál)
  • Japonsko 転生賢者の異世界ライフ~第二の職業を得て, 世界最強になりました~ (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

V jednom magickém světě prochází od města k městu na první pohled obyčejný dobrodruh v doprovodu velkého množství slizu, malých a dle zdejších norem slabých monster. Je to Júdži, krotitel příšer, profese ne zrovna ceněná v tomto světě a podle mnohých nevhodná pro dobrodruha. Každý, kdo však mladíka potká, na setkání s ním už nikdy nezapomene a velmi rychle zjistí, že s tímhle chlapcem není vše tak úplně v pořádku. Jako by neustále přitahoval problémy a nebezpečí, ovšem zároveň se dokázal ze všeho s lehkostí dostat, a to za pomoci schopností, které v mnoha ohledech přesahují jeho profesi. I ta monstra, která ho doprovázejí, zvládají mnohem víc, než by měla…
Júdži Sano byl totiž původně obyčejným zaměstnancem jedné pochybné japonské společnosti, která své pracovníky vykořisťovala. A když tento přepracovaný mladý muž jednou prostě usnul, tak se pak vzbudil v jiném magickém světě, kde první, na co narazil, byl malý sliz. Ten mladíka zavedl za svými kamarády do opuštěné lesní knihovny plné mocných knih. Júdži rychle zjistil, že má schopnost krotit monstra, a navíc je s nimi zvláštně propojen, takže od nich získává zkušenosti a nové schopnosti, které pak může opět skrze svá monstra používat. A díky knihovně, ve které se ocitl, získal i spoustu materiálu, který se dá použít pro rozvoj magického arzenálu. Z mladíka se tak rychle stal nejmocnější mudrc, jakého tato země nosila a nyní se vydal na cestu objevovat zdejší kouzelný svět se všemi jeho krásnými i děsivými tajemstvími. (Jeoffrey)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný isekai, který mě ale moc nebavil a který má několik nedostatků, které mě i docela štvaly. Už od začátku jsem byl otrávený tím, jak hlavní hrdina získal své první monstrum a své OP schopnosti, protože stát se mocným proto, že o věci doslova zakopávám a scénář mi vše servíruje na zlatém podnose úplně trapně až pod nos, je totální nuda. Stejně tak mě absolutně nezaujal hlavní hrdina, připadalo mi, že nemá skoro žádnou osobnost, většinu věcí řešil bez emocí, sem tam hodil jen nějaké to suché konstatování. Nepředvedl vlastně nic, pro co bych si ho měl nějak oblíbit, třeba s ním i soucítit, prostě tam jen celou dobu tak nějak byl a dělal jakože cool věci… Příběh mě bavil tak napůl, protože z části to byla jen taková nudná variace na písničku Dlouhán Franky, kde si hlavní hrdina jen chodí od místa k místu a „tam ruce k dílu hnedle přiloží a zase jede dál“ a pak se autoři snažili o zapojení rozsáhlého spiknutí, ovšem ani s tím si nedokázali moc zdařile vyhrát a i když plány zdejší temné organizace působily občas velkolepě a měli vytvářet opravdu velká rizika pro zdejší svět, stejně jsem po celou dobu necítil žádné napětí. Ono by to ani nešlo, když hlavní hrdina všechny plány hned odhalí, nebo o nebezpečí opět doslova zakopne. Seriál mi ani moc nedokázal prodat své prostředí – zkrátka svět ve kterém se vše odehrává. Spoustu tajemství buď hned nudně odhalil, nebo jen mizivě naznačil, aniž by s nimi dál nějak pracoval, možná si odpovědi nechává na další řadu, ale s tím, jaká nuda byla tahle, silně pochybuji, že pokud vyjde, tak se k ní dokopu. A přitom je to škoda, podle jistých náznaků jde o kombinaci fantasy a tajemných futuristických technologií, ale proč to tak je a jaký tedy ten svět vlastně je, se nejspíš nedozvíme, prostě to tu zase jen tak nějak je… Dokonce i ten poslední souboj, který měl být vyvrcholením téhle série fungoval stěží napůl a v určitých pasážích, kdy po sobě soupeři minutu metali naprosto identická kouzla a já tak viděl jen výbuchy a neustále opakování jednoho zaklínadla, jsem jen kroutil hlavou, na co že to koukám. I u samotného finále a nosných momentů, kdy seriál chce vyzdvihnout nějaké ty hlubší myšlenky a dát celému tomu putování od místa k místu nějaký ten smysl, stejně jako se snaží nechat hrdinu částečně prozřít, jsem se docela nudil, protože to celé nemělo žádnou sílu a váhu. Což bude z části asi i tím, že jsem většinu vedlejších postav zapomněl hned v momentě, kdy hlavní hrdina opustil jejich město. A když se u sledování nakonec vlastně bavíte akorát tak rozpustilostí všech těch hrdinových slizů, tak je to sakra málo. 3,7/10 ()

Reklama

Reklama