Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vůbec to na mě nezafungovalo. Měl jsem pocit, že film se po deseti minutách sroloval z plátna, prošel skrz mě na chodbu, a pak už do sálu jen občas něco zařval, abych náhodou neodešel taky. Od hororu určitě nečekám oscarovej scénář, ale plytkej příběh poskládanej z průhlednejch lekaček mě fakt moc neohromí. Děsně mě otravovala paní Slaninová, která přehrávala jak fotbalista v devadesátý minutě, a ten konec ve stylu "udělejme to tak, ať můžem přidělat dvojku, když dost vyděláme", je ke mně teda taky strašně moc upřímnej... Abych jenom nefrfňal, tak technický provedení supr, práce se zvukem supr, kamera supr, nápad supr; jestli Finn do eventuálního pokračování stihne ještě víc potrénovat, půjdu snad příště domů s infarktem a ne s úsměvem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím jak dlouho jsme nedostali tenhle typ "lekačkového" hororu nejen v kině, ale pomalu ani na platformách, a tak nezbývá než jásat nadšením, že se Smile povedl. Ústřední nápad je pro horor jak dělaný, herecky i scénáristicky je to příjemné a jak jsem už zmínil největším tahounem jsou všudypřítomné jump scares, šikovné hrátky s kamerou, hudbou i očekáváními diváka a hlavně kvalitní vizuál. Už trailer mi navodil husí kůži svým audiovizuálem a u samotného filmu to není jinak - celkově jde jednoduše o strašně povedený horor, který není hloupý, postraší, pobaví a hlavně zaujme. Pecka. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Až někdy příště budu chtít podobný divácký zážitek, ty dvě kila za lístek do kina dám nejbližšímu bezdomovci za to, že na dvě hodiny půjde ke mně domů a co dvě minuty na mě udělá „baf“. Ušetřím si cestu do kina, udělám dobrý skutek a s jeho alkoholovým dechem to budu mít i rovnou jako 4DX. Technicky je to natočené pěkně, efekty jsou solidní, ničím to vyloženě neurazí a i přes nulovou originalitu to skrývá solidní hororový námět, ale k čemu to je, když tvůrci vyměňují hororovou atmosféru za neustálé laciné lekačky? I přechody mezi scénami jsou tu střižené rychle a za silného zvukového efektu, ať to za to stojí. Z tohohle já mám fakt nicotný divácký zážitek, nebaví mě to. Ty dvě hodiny byly útrpné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa jej pred očami zabije pacientka s úsmevom na tvári, sa Rose začne obracať život hore nohami. Pred samovraždou jej pacientka povedala, že trpí zvláštnymi vidinami. Krátko po jej smrti Rose zistí, že ju neklamala. Ona sama sa stane obeťou tohto javu a musí zistiť, ako ho prekonať a zostať nažive. - Všeobecne pozitívne reakcie doma aj v zahraničí chápem, ale ja osobne horory, v ktorých je hlavná postava takmer nedotknutelná a jediné, čo ju ohrozuje, sú preludy, skrátka nemám v oblube. Taktiež mi dosť vadil extrémne predvídatelný scenár, pričom dejová linka s mačkou je čistý amatérizmus. Postavy mi okrem klasicky pôsobivej Caitlin Stasey tiež nesadli, takže za mňa výrazné sklamanie, čo je škoda, keďže som tomu dosť veril. Režiséra sa ale v budúcnosti určite vyplatí sledovať, pretože toto nie je zlý horor, len to skrátka režisér vytvoril formou, ktorú ja osobne nepreferujem. Jeho prípadný ďalší kúsok by mohol fungovať omnoho lepšie, pretože talent tam poznať je. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mix dvoch výborných hororov, ktorý však nič výborné neprináša. Dostanete vyšetrovanie, pátranie po prapôvode zla ako v Kruhu (2002) a boj o život ako v Neutečeš (2014). Chýbalo tomu však niečo, čím by sa Úsměv odlíšil. Dobré, so zopár vydarenými lekačkami, ľahko zabudnuteľné a s neuspokojivým koncom. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Aby producenti propagovali film před uvedením do kin, začali umisťovat náhodné lidi na různá veřejná prostředí se znepokojivým úsměvem z filmu, včetně za domácí metou na několika zápasech Major League Baseball, a dokonce i během vysílání pořadu ABC Good Morning America (od r. 1975). (noelcoward73)
  • Jessie T. Usher (Trevor) uvedl, že nejnáročnější scénou bylo, když Trevor s Rose (Sosie Bacon) vstupují do domu a kolem probíhá kočka, protože kočka příliš nespolupracovala. (StrYke)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New Jersey. (noelcoward73)

Reklama

Reklama