Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (42)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryzí, stylově čisté rané devadesátky. Dusná atmosféra převážně noční Tampy, milostný x-úhelník, zášť, vášeň, chamtivost, zrada, zločin a trest, to vše podbarveno teskným zvukem saxofonu a bubnováním tropického lijáku na kapoty velkých amerických bouráků. Ano, vypadá to jako jedno velké šablonovité klišé, co? A taky to je jedno velké šablonovité klišé, navíc film je od začátku zdánlivě průhledný jako sklo a předvídatelný jako kostka ledu ve floridském pařáku. Ale závěrečná scéna mě stejně překvapila. A dvakrát. A hlavně - herecký čtyřlístek Del Toro, Dance, Harris a Stowe je už sám o sobě pádným důvodem ke zkouknutí. Hodně příjemné retro. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Madeleine Stowe v mužích (nejen na filmovém plátně) vždycky vyvolávala silnou posedlost. Mnozí z nich kvůli ní udělali něco, co by si doposud nedokázali ani představit. Občas byla vystavovaná domácímu násilí, jindy se jí samotné zachtělo po mimomanželském dobrodružství. Vždy z toho ovšem byla paseka – třeba vražda. Když se k tomu navíc nachomýtne charismatický detektiv Ed Harris… Jeho parťák Benicio Del Toro mezitím hromadí zajímavé důkazy, protože mrtvola není tak dobře ukrytá, jak by se mohlo zdát. Přehlížené drama plné deště a noirové hudby má slušné tempo a funkční atmosféru. Překombinovaný závěr je sice už moc na sílu, nicméně si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jemným džezom a sparnou nocou okorenený triler, stojaci na vystupňovanom scenári. Ako bonus prihadzuje zaujímavé herecké obsadenie. Okrem Madeleine Stowe a Eda Harrisa si vychutnáte tiež Benicia Del Tora. Naopak, budúci Dr. Clemens z Votrelca 3 (Charles Dance) nedokázal odhadnúť, kam až môže v zobrazení zlosyna zájsť a tak je afektovaný. Resumé? "Tradičný" film noir o mužovi, ktorý podľahol krásnej a tajomnej žene, ktorá ho čoraz viacej potápa. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který si svou přímočarostí a chytrostí hravě utírá zadnici většinou současné produkce tohoto žánru. Užijte si krásnou M.Stowe s pletí čínského porcelánu, detektiva E.Harrise, jenž vyšetřuje vraždu a přitom zároveň zahlazuje její stopy (!) a jeho kolegu, zdánlivé ucho B.Del Tora, prokazujícího talent, ačkoliv má na své herecké bradě ještě rozlitý nejmíň litr krabicového mléka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, Kyle, měl jsi pravdu !! Dřív nebo později to vždycky poserou.." Výtečný kameraman John Bailey, jak se zdá, platí i za velmi dobrého režiséra, kdyby ovšem dostal příležitost, on totiž Porcelánový měsíc rozhodně nelze považovat za zvlášť originální snímek, zato ovšem jistě za snímek nesmírně zajímavý, s velkým důrazem na detail.. Precizní, poctivá a skvostně odehraná krimi, v níž zejména tradičně jistý Ed Harris předvádí neskutečně dobrou práci.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama