Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (41)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začal jste dobře. Skoro jsem měla hříšné myšlenky." Kdyby podobnou frázi prohodila femme fatale Rachel směrem ke mně, tak bych se jí vysmál do výstřihu a šel bych si užít s o něco tupější, méně vdanou a o dost chudší kráskou. Jenže detektiv Kyle iniciativně zapojil ptáka do svého myšlení, takže bylo brzy jasné, že tady někdo bude za debila. Já jsem mu tedy celkem fandil, protože byl sympaťák, ale moc mě to nebavilo. Asi to bylo tím, že mi Rachel ani trochu nepřipomínala osudovou ženu, kvůli které by chlap dokázal zahodit mozek do popelnice a poslušně strčit hlavu do oprátky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový thriller s kvalitním scénářem. Bez šance předem odhalit pointu, s matoucími vsuvkami a postavy hnající do kouta více, než byste čekali. A s koncem, jaký se dnes již (bohužel) moc nenosí. K vyššímu hodnocení chybí “pouze” přidaná hodnota více autorské režie, která by z pouhého kvalitního řemesla udělala osobité dílo s přesahem. Ten melancholický jazzový soundtrack Georga Fentona si o to doslova říká. Třeba o Polanskeho. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha krimithrillerů, které v devadesátých letech zaplavily svět. Jeho vizuálním pozitivem je hlavně účast Madeleine Stoweové coby "femme fatale", jeho zápory jsou až úporná snaha o co nejpreciznější a nejkomplikovanější zápletku. Snaha se ovšem mění místy skoro až ve křeč, nicméně přes "šokující" závěr filmu se tvůrcům nedá upřít jistý potenciál, z nějž ovšem tentokrát ani zdaleka nevyčerpali vše. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jemným džezom a sparnou nocou okorenený triler, stojaci na vystupňovanom scenári. Ako bonus prihadzuje zaujímavé herecké obsadenie. Okrem Madeleine Stowe a Eda Harrisa si vychutnáte tiež Benicia Del Tora. Naopak, budúci Dr. Clemens z Votrelca 3 (Charles Dance) nedokázal odhadnúť, kam až môže v zobrazení zlosyna zájsť a tak je afektovaný. Resumé? "Tradičný" film noir o mužovi, ktorý podľahol krásnej a tajomnej žene, ktorá ho čoraz viacej potápa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film o tom, jak vychcaná ženská dokáže s naivnim chlapem manipulovat skrze svou vagínu. Sice to neni nic novýho pod Sluncem, ale celkově se nedá filmu ani nic moc vytknout. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který si svou přímočarostí a chytrostí hravě utírá zadnici většinou současné produkce tohoto žánru. Užijte si krásnou M.Stowe s pletí čínského porcelánu, detektiva E.Harrise, jenž vyšetřuje vraždu a přitom zároveň zahlazuje její stopy (!) a jeho kolegu, zdánlivé ucho B.Del Tora, prokazujícího talent, ačkoliv má na své herecké bradě ještě rozlitý nejmíň litr krabicového mléka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brilantní žánrovka, která mi některými svými aspekty (hlavní femme fatale, výběr hudby, déšť) evokuje moderní noirovky typu Basic Instinct. Herecky bez debat suverénní, scénáristicky však neménně vydařené. Dialogy jsou nebývale trefné a úderné, o to více z úst charizmatického Eda Harrise. Scénář je povedený a zápletka solidní - občas lehce nepřehledná, ale dá se to přežít. Jednání hlavních hrdinů je však uvěřitelné a to je vzhledem ke kontextu filmu to nejpodstatnější. Závěr je až nečekaně drsný, ale rozhodně stojí za to. Překvapivě málo známý a přesto nadstandartně zmáknutý kousek, který svou kvalitou zastiňuje některé leckdy i mnohem slavnější kolegy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Madeleine Stowe v mužích (nejen na filmovém plátně) vždycky vyvolávala silnou posedlost. Mnozí z nich kvůli ní udělali něco, co by si doposud nedokázali ani představit. Občas byla vystavovaná domácímu násilí, jindy se jí samotné zachtělo po mimomanželském dobrodružství. Vždy z toho ovšem byla paseka – třeba vražda. Když se k tomu navíc nachomýtne charismatický detektiv Ed Harris… Jeho parťák Benicio Del Toro mezitím hromadí zajímavé důkazy, protože mrtvola není tak dobře ukrytá, jak by se mohlo zdát. Přehlížené drama plné deště a noirové hudby má slušné tempo a funkční atmosféru. Překombinovaný závěr je sice už moc na sílu, nicméně si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale jistě potěší každého, kdo si potrpí na kvalitní herecké obsazení. Přesto jde jen o průměrný thriller. Nicméně, tak či onak, konec mírně překvapil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

TV stanicu AMC som si v poslednej dobe dosť obľúbil, dávajú staršie, ale dobré filmy a hlavne bez reklamy. Náhodou som natrafil na China moon s Ed Harrisom a M. Stowe tak hovorím si super, zbežný obsah filmu ma zaujal, bežia úvodné titulky a zrazu prekvapko - Benicio Del Toro!, ešte vo svojich hereckých začiatkoch a toto skvelé obsadnie ešte dopĺňa "Lannister" - Ch. Dance. Film nie je z kategórie blbých, hlavne Ed Harris si chce zachovať chladnú hlavu v stresujúcich situáciách. Fajn atmosféru dotvára i pohodová džezová hudba. Celkovo ma film milo prekvapil, posrali iba samotný záver, v ktorom si posledné dva výstrely mohli odpoustiť. Napriek tomu sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kyle Bodine naivně uvěřil tajemné krásce Rachel Munro a sám sebe nepříliš vychytrale lapil do propracované pasti. Odhodlaně se vrhl do odhalování pravdy, aniž by tušil komplikovanost zápletky a rozhodně si neuvědomil, že boj neprávem obviněného muže nemusí vždy skončit tím nejhappyendovštějším happyendem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ed Harris je natolik přitažlivý chlap, že mu asi odpustím i tohle. Konec konců, každý se musí nějak živit. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No ještě, že tam hraje Benicio Del Toro, nenápadně nápadná postava. Ed Harris a Madeleine Stoweová jsou docela fajn osudový pár. Nicméně na víc než průměr tenhle film nemá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nevýrazných thrillerů, který trochu připomíná Základní instinkt, ačkoliv vznikl o rok dříve. Kvalit zmíněné klasiky, ale nedosahuje ani zdaleka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryzí, stylově čisté rané devadesátky. Dusná atmosféra převážně noční Tampy, milostný x-úhelník, zášť, vášeň, chamtivost, zrada, zločin a trest, to vše podbarveno teskným zvukem saxofonu a bubnováním tropického lijáku na kapoty velkých amerických bouráků. Ano, vypadá to jako jedno velké šablonovité klišé, co? A taky to je jedno velké šablonovité klišé, navíc film je od začátku zdánlivě průhledný jako sklo a předvídatelný jako kostka ledu ve floridském pařáku. Ale závěrečná scéna mě stejně překvapila. A dvakrát. A hlavně - herecký čtyřlístek Del Toro, Dance, Harris a Stowe je už sám o sobě pádným důvodem ke zkouknutí. Hodně příjemné retro. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický devadesátkový thriller s femme fatale, který nenadchne, ani neurazí. Víc než na budování atmosféry či nějaké napínavé chvilky se Bailey soustředí na stavbu zápletky a to je asi trochu chyba. Poměrně předvídatelný děj se v závěru dočká několika veletočů, které působí až příliš překombinovaně a je tu tolik proměnných, že to ani nedává valný smysl. Nicméně koukalo se na to i tak dobře a jestli se něco povedlo stoprocentně, tak je to casting s nádhernou Madeleine Stowe. Ta by mě zblbla taky. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, Kyle, měl jsi pravdu !! Dřív nebo později to vždycky poserou.." Výtečný kameraman John Bailey, jak se zdá, platí i za velmi dobrého režiséra, kdyby ovšem dostal příležitost, on totiž Porcelánový měsíc rozhodně nelze považovat za zvlášť originální snímek, zato ovšem jistě za snímek nesmírně zajímavý, s velkým důrazem na detail.. Precizní, poctivá a skvostně odehraná krimi, v níž zejména tradičně jistý Ed Harris předvádí neskutečně dobrou práci.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka se vším, co ke správné detektivce patří – zajímavá, napínavá, solidně natočená, hudební podmaz trefně zvolený, herci výteční. Okouzlující Rachel působí zranitelně a křehce, její manželství s hrubiánem a děvkařem nestojí za zlámanou grešli a celé její já volá o pomoc. Není divu, že se do ní sympatický polda zamiluje až po uši a zrozená náklonnost je viditelně oboustranná. Pravdou ovšem zůstává, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá a vražda nespadá do omluvitelných hříchů. Celou dobu jsem byla zvědavá, kdo je ten v pozadí, za tím, tušený, však dobře skrytý. Závěrečný kotrmelec je vydatně výživný. „Moje babička tomu říkala porcelánový měsíc, je jako velký talíř, působí na lidi a ti pak dělají divné věci.“ - aneb měsíc v úplňku. ()

Reklama

Reklama