Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (156)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opojná záležitost, která ale vyjma skvělé povídky “Pitva” nemá nic moc co nabídnout. Zbytek epizod je totiž scenáristicky velmi plochý a snadno zapomenutelný. Je pro mne vážně velkou záhadou, proč zrovna tomuto koktejlu velmi průměrných povídek propůjčil slovutný Guillermo Del Toro své jméno. (Netflix) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na tomhle sem se fakt těšil a po skončení, se nedá říct, že by mně nějaká povídka vyloženě zklamala, ale přesto mám nějaké ty výhrady. A začnu tou největší a to je, že velká většina povídek skončí tak nějak neuzavřeně, jako ta povídka skončí a divák do jisté míry ví, jak to dopadlo s hlavním protagonistou, ale přesto tam něco chybí. A přitom by stačil obyčejný novinový titulek a nebo nějaký dovětek, který by tak nějak uzavřel. Je tedy pravda, že některé povídky sou uzavřeny výborně a nic bych na tom neměnil a sou to Hřbitovní krysy, Snění v domě čarodějnic a Šum křídel, tyhle povídky sou výborně uzavřený a nezůstává žádný otatník, ale a nebo něco podobného. Ale nejslabší podívdkou, překvapivě Pickmanův model, nejenže je tam úplně debilní a zbytečený jump scare, ale zároveň povídka, dle všeho skáče v časovém období a to časové období neni nijak ohraničeno. Hlavní hrdina se v druhé polovině, snaží vyřešit ony problémy a vidíme ho psychicky a fyzicky na dně, ale přitom ještě před minutou byl v pohodě. Tohle třeba povídka Snění v domě čarodějnic, zvládá výborně, hlavní hrdina má problémy a jeho proměna v trosku, je nám ukázána, vidíme, jak nemá dostatek peněz, jak ztrácí přátelé a všichni od něho dávají ruce pryč, takhle to má správně vypadat. Prohlídka je moje nejoblíbenější povídka, sice tam trochu chybí, nějaký to douzavření, ale neni to tolik do očí bijící. Šum křídel a Mimo, používají takovaný "slow burn" efekt vyprávění, ale obě dvě se mi líbili a ano Šum křídel, neni vyloženě horor, ale zase to má nejlepší herecké výkony. ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekné úvodné titulky, pekný vyzuál a ľahký Beyond Belief vibe. To je asi všetko pozitívne na Cabinet of Curiosities a že je to žalostne málo. Ako každý správny hororový fanúšik po ohlásení vzniku tohoto projektu som mal veľký hype a očakávania, ktoré sú bohužiaľ nenaplnené a prevláda pocit veľkého sklamania z premrhaného potenciálu. Nuda, nezáživné, bez atmosféry, povedal by som, že to celé pôsobilo úbohým dojmom. Veľká škoda a prehra tvorcov ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden môj kolega nazval Kabinet kuriozít drahšou verziou Verte neverte, s čím môžem súhlasiť. Seriál mal veľmi dobré časti, ale aj čisto priemerné až podpriemerné. Niektoré z nich môžem milovníkom hororových poviedok vrelo odporučiť, iným by sa mal divák oblúkom vyhnúť. ___ 1. epizóda Lot 36 – 3/5, 2. epizóda Graveyard Rats – 4/5, 3. epizóda The Autopsy – 5/5, 4. epizóda The Outside – 4/5, 5. epizóda Pickman's Model – 4/5, 6. epizóda Dreams in the Witch House – 2/5, 7. epizóda The Viewing – 3/5, 8. epizóda The Murmuring – 2/5. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobře koukatelný pelmel hororových soustíček s kolísavou vypravěčskou kvalitou. Povídky jsou všechny výrazné, zapamatovatelné, osobité. Žádný debilní jumpscary, žádný blikání, žádný laciný hejblata. Pěkně k podstatě hororu - znepokojivě, nepříjemně, řemeslně čistě. Obstojné a důstojné dialogy, charkaterizace postav trefná, někteří noname herci byli až neskuteční. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že nechutnosti v podobě masa, zvířecích mrtvolek a vyhřezlých pajšlů byly do většiny povídek přidány na sílu jen z "produkčního rozhodnutí". Úplně vidím ty studiové poznámky ve scénářích: "Kde je HNUS? Málo hnusu. Přidat hnus!" a oponující režiséry, kterým je následně vysvětleno: "Že vaše epizoda nepotřebuje hnus? Ha-há! Tak to si jen myslíte!"... A taky mám pocit, že by mnohým povídkám paradoxně prospěl nižší rozpočet. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Seriál měl mít původně název „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“. (Arigato)
  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Epizoda se odehrává v sobotu 22. září 1979. (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama