Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (51)

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady si tvůrci opravdu nechali to nejhorší resp. nejnudnější na konec. Celé to byla tak strašná nuda, navíc ty dva příběhy, ztracené novorozené dítě a duchové v domě, nějak nedávaly dohromady smyls a nenašel jsem smysluplné propojení navíc i s těmi ptáky?!? WTF... Paní dle vizáže si navíc uhnala první děcko nejspíš v padesátce. Tohle se nepovedlo :oT ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Edgar ptáky šmíruje, žena (má) se raduje." Já moc ne. Spolu s mistrem hrůzného ptačího brku, certifikovaným ornitologem Hitchcockem sedíme zádumčivě na půdě prý mysteriózního (inzerováno v realitce) baráku, oždibujeme chomáčky peří z vycpaného havrana a vedeme depresivní řeči o zlatých starých časech. Při tom z termosky popíjíme čaj, přežvykujeme tousty a svá traumata a posloucháme šramocení drápků a ťukání zobáku na střeše nad námi. Co to tam asi ťapká? "Ále, nic strašného." mávnul mistr hrůzy nedbale rukou. "To se jen Jennifer Kent, čili pětihvězdičková Mrs. Babadook neobratně pokouší rozklovat nám střechu nad hlavou a rozhrabat náš vztah." Tentokrát jen třikrát slabě: Ťuk! Ťuk! Ťuk! // Škoda pořadí epizod, já bych seriál ukončil vymazlenou Pitevnou. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledujeme príšerne nudný pár, ktorý sa venuje príšerne nudnému sledovaniu vtákov a obaja si prechádzajú traumou zo straty dieťaťa. Žena vidí v dome veci, ktoré by nemala, no aj tak sa všetko točí okolo ich vzťahu. Herci sú super, prostredie fantastické, ale naozaj netuším, v čom presne ma mala táto časť baviť. ()

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezká povídka. Komorní, psychologická, smutná a citlivá. A nechyběly jí ani dobře zpracované hororové motivy. Skvělé byly herecké výkony a líbila se mi rovněž kamera. Přesto se nedá říci, že jde o totální pecku. Některé motivy nebyly úplně dopracované a navíc nelze ignorovat hodně klišé. Nicméně hodně solidní pokoukání. 75% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na záver jedna z najlepších poviedok. Perfektne zahrané, vystihnutá psychológia postáv, parádna staromilská atmosféra, ghost story, ako vystrihnutá zo zaprášenej zbierky strašidelných príbehov. Jeseň, starý dom, úchvatná výprava a miestami naozaj strašidelné. Hoci nič nové, na jednotku odvedená práca, evokovalo mi to Vtákov, staré filmy, krížené s atmosférickou poviedkou od samotného del Tora a duchárskym príbehom. Na záver naozaj to najlepšie, a dúfam v druhú sériu nie dokonalého, ale celkovo skvelého a zaujímavého seriálu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama