Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Hřbitovní krysy (E02)

(epizoda)
  • USA Graveyard Rats
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vykradač hrobů má pifku na hrobku bohatého muže, kterého právě pohřbili. Pod zemí ho ale čeká bludiště tunelů a celá armáda krys, která je má strážit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

jabbo123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O fous lepší než předchozí epizoda - protože krysy a lovecraftovské božstvo. Ovšem hlavní hrdina opět nesympatický sobecký idiot. Jo - člověk si alespoň vychutnává co se mu nakonec stane, ale opět docela plochý příběh tak nějak o ničem. Zatím tedy Guillermo dost zklamání - Hodně špatná Ulička přízraků a teď dost průměrné až podprůměrné epizody seriálu na který jsem se dost těšil. Že by nám mistr už zestárl a nápady docházejí? Ano, vím, že režiji má v tomhle případě na svědomí někdo jiný, ale dozor pořád patří del Torovi. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samoúčelná "hororová" pohádka, která není strašidelná, vtipná ani vytříbeně vypointovaná. Peníze dlužící hrobník potřebuje splatit dluhy a tak vykopává mrtvoly z vlastního hřbitova. PŘÍBĚH: Žádné zlaté zuby ale nenachází, protože mrtvoly kradou krysy. Pod hřbitovem mají komplex chodeb, které v závěru hrobník prolejzá a nachází tam jednak nějakou obří zmutovanou krysí královnu a jednak nějaký podivný chrám, kde se nachází socha Cthulu monstra. Jedna uschlá mrtvola v modlitební póze však stále měla na krku třpytivý náhrdelník (opět připomínající hlavu Cthulu monstra z Lovecrafta) a když mu ho hrobník sejme, mrtvola obživne a začne se po něm sápat s tím, že náhdelník je její. Hrobník znovu utíká komplexem chodem, podaří se mu zavalit jak krysu, tak obživlou mrtvolu, ale nakonec sám vleze do uzavřelého hrobu, kde ho stejně sežerou krysy. Samoúčelnej sranec s ohraným, banálním a po stránce děje nekvalitně vypracovanym poučením: "Kdo se chová jako krysa - skončí jako krysa." ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že o triedu vyššie než pilot seriálu. Rozbehne sa to v podstate hneď od začiatku, keď sa ocitáme v noci na cintoríne a to doslova v otvorenom hrobe. No a bude ešte horšie, respektíve pre nás divákov ešte lepšie, a omnoho klaustrofóbnejšie v podzemných tuneloch. Tam nás a hlavného anti-hrdinu čaká zopár prekvapení. Rozvíja to síce mytológiu, ktorá nie je vysvetlená, ale vôbec to neprekáža. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sme dostali verziu McKay-a aj v asi viktoriánskom hororovom prostredí a ja som rád, ale opäť príliš krátke podľa mňa, vedel by som si predstaviť, že keďže sa jedná o samostatné časti, tak to mohlo mať aj cez hodinu, pretože údaj, ktorý je na ČSFD, je klamný, nemá to hodinu, má to v podstate cca 35 minút a to je kurva rozdiel oproti písanej hodine, takže prosím upraviť. Príšerky luxusné, výprava, spracovanie, detaily, čo viac si priať, podobne ako prvá časť, technicky brilantné, dokonca aj so zapojením praktických efektov, takže sa človek musí doslova tešiť. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak to jsme se nikam neposunuli. Opět námět na pětadvacet minut, roztahaný do hodiny. Mám raději antologie ve stylu Love, Death & Robots, kde vládne pointa a tvůrci na malém prostoru vyčarují maximum. Tohle jednoduše není můj šálek kávy. A nebyl ani před třiceti lety, když Historky z podsvětí a různé další brakové horůrky vládly TV vysílání těsně před půlnocí. V této povídce dobrých dvacet minut sledujeme chlapa, který se pinoží v tunelech, kde ho prohání... . To mi moc zábavné nepřipadá a neocením ani staré dobré loutkotriky, protože to jednoduše nestačí. Pozitivum oproti předchozí části, je snad jen David Hewlett. Jinak je to spousta prostředků a energie, vynaložených na ne moc zábavný horůrek pro pamětníky. Končím se sledováním. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých: 1 (+ několik těl v márnici). (noelcoward73)

Reklama

Reklama