Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Hřbitovní krysy (E02)

(epizoda)
  • USA Graveyard Rats
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vykradač hrobů má pifku na hrobku bohatého muže, kterého právě pohřbili. Pod zemí ho ale čeká bludiště tunelů a celá armáda krys, která je má strážit. (Netflix)

Recenze (67)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mrtvým páčí zoubky, šmejdi... krysy v hrobníkovi šmejdí." Vincenzo Natali v roce 1997 geniálně poskládal Kostku (Ernő Rubik a já zdravíme). Bohužel, v roce 2019 jsem ho proklel do desátého kolena, když jsem si kvůli němu šlápnul na hrábě. To bolelo. Tím, jak se letos prohrabal do hrobu (nemyslím filmařského), se v mých očích vrátil na výsluní. Bludiště temných a blátivých krysích tunelů pod hřbitovem, o šířce dvou třetin průměrně baculatého klaustrofobika, jsem si užíval, půlka mumie, nasraně se plazící za zlodějem, měla mé sympatie a krysička XXL byla úplně k sežrání. Čumáček jeden. Zatuchlost hrobů, husina po těle a hororový, lehce mravoučný příběh, a to i při absenci jakékoli kladné postavy, co chtít od noční výpravy na krchov víc? Pět krysích ocásků vykuckávám... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když máte rádi Hvězdnou bránu (a v tomto případě Atlantídu), tak musíte být nadšení, když se všemi oblíbený herec, co hraje Rodneye MacKaye, objeví na scéně. A co víc, celý ten děj je tu o něm. O postavě sobeckého vykradače hrobů, co pro kus zlata vleze klidně i do nory. Myš nemyš. Silně klaustrofobní, dobově povedené, atmosferické a na závěr i poměrně brutální a nečekané. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klaustrofobní zážitek s neodolatelně černohumornými momenty, které to celé vlastně dělají ještě realističtější. Nataliho režie se stejně jako v Kostce vyžívá v záběrech na obličeje, především na vytřeštěné oči, a ať původní povídku znáte, nebo ne, vůbec vám nebude vadit, že budete vědět, oč tu kráčí. Je to totiž zábava. A ten (úplný) konec! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z bláta do louže, a pak pro jistotu ještě rovnou pod okap. Kdo chtěl víc, nemá nic! Škoda, že se ve finálních kulisách s fešnou sochou nedělo něco trochu víc, ale i tak spokojenost. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřekvapivá, avšak zábavná hororová báchorka klasického střihu, jen teda naháněčku s oživlou mrtvolou v úzkých podzemních chodbách bych si dokázal představit v jiném, odděleném a hororově daleko efektivnějším provedení. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrá epizoda, skvělý vizuál a dobová atmosféra, opravdová makabrózní krása. Natali je hračička, Hewlett výborný protagonista a monstra taky povedená. Bavilo mě to od začátku do konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že o triedu vyššie než pilot seriálu. Rozbehne sa to v podstate hneď od začiatku, keď sa ocitáme v noci na cintoríne a to doslova v otvorenom hrobe. No a bude ešte horšie, respektíve pre nás divákov ešte lepšie, a omnoho klaustrofóbnejšie v podzemných tuneloch. Tam nás a hlavného anti-hrdinu čaká zopár prekvapení. Rozvíja to síce mytológiu, ktorá nie je vysvetlená, ale vôbec to neprekáža. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postava Massona je výborná. Presne ten typ postavy, ktorá aj napriek negatívnemu aspektu pôsobí sympaticky. Tak isto ako tomu bolo v predchádzajúcej poviedke. Inšpirácia Lovecraftom sa nedá uprieť a aj tentoraz funguje rovnako dobre, ako v prípade prvého príbehu. A hoci mi tam niektoré veci vadili ( výsledná pointa), iné ma zase pobavili ( mŕtvola alá Dungeons and Dragons). V konečnom dôsledku ale dobre zvládnutá práca. Salem a krysy. Čo viac si môže fanúšik bizarných hororov priať. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temně klaustrofobická fraška o vykradači hrobů.. Není to vyloženě nějak špatné, ale více by mě to oslovilo bez toho komického nádechu a ještě kapku prostříhané o to zdlouhavé plazení se tunely.. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Noooo, tak toto už je iná káva. Poviedka je geniálna, veľmi lovecraftovská, tu sú síce veci, ktoré v nej neboli, ale lovecraftovské veci, atmosferické veci, takže paráda. Krásne pochmúrna výprava do prístavného Salemu, som zvedavý na nefalšovaného Lovecrafta ďalej v sérii. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivá epizoda, která měla s potenciálem klaustrofobie a zrůd na víc -bohužel tvůrci úplně rozehnali chmury humorem ala legračně trpící padouši ze Sám doma. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady. Příběh, na který jsem se těšila nejvíc. Henry Kuttner a jeho Hřbitovní krysy jsou klasika. A byla jsem zvědavá, zda se podaří přenést tu atmosféru, protože čtení mi dalo dost zabrat...tunely a krysy. Teda, mě stačí i jenom krysy nebo jenom tunely. Ale kombinace je pro mě pro prostě top. Někdo se bojí výšek, já bych nikdy nevlezla do žádný díry. Ano, ani kdybych viděla na její konec v podobě trubky. Natož to díry vedoucí do neznáma. Ani kdyby na tom stál můj život. Nikdy! Protože představa, že se tam zaseknu, to jsou moje výšky ze strachu někoho jiného. A do toho krysy! Tohle se povedlo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak to jsme se nikam neposunuli. Opět námět na pětadvacet minut, roztahaný do hodiny. Mám raději antologie ve stylu Love, Death & Robots, kde vládne pointa a tvůrci na malém prostoru vyčarují maximum. Tohle jednoduše není můj šálek kávy. A nebyl ani před třiceti lety, když Historky z podsvětí a různé další brakové horůrky vládly TV vysílání těsně před půlnocí. V této povídce dobrých dvacet minut sledujeme chlapa, který se pinoží v tunelech, kde ho prohání... . To mi moc zábavné nepřipadá a neocením ani staré dobré loutkotriky, protože to jednoduše nestačí. Pozitivum oproti předchozí části, je snad jen David Hewlett. Jinak je to spousta prostředků a energie, vynaložených na ne moc zábavný horůrek pro pamětníky. Končím se sledováním. ()

Reklama

Reklama