Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter (Peter Lee Lawrence) je chudý kluk, pracující ve službách mocného rančera Warrena (Antonio Casas). Peter se zamiluje do rančerovy krásné dcery Dorothy (Pilar Velázquez) a oba se rozhodnou, že se tajně vezmou. Warren to zjistí, Peter je surově zbit a ponechán na poušti zemřít. Má vidiny, že když byl malý, jeho rodiče zabil záhadný pistolník v černém obleku. A právě ve chvíli, kdy leží blízko smrti na poušti, objevuje se muž v černém obleku a zachrání mu život. Přivede Petera k starému Číňanovi, který ho učí, jak správně zacházet se zbraněmi. A Peter se trpělivě připravuje na pomstu... (MI-380)

(více)

Recenze (9)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení, zajímavej děj a nejlepší Lawrence. Taková role mu sedla, z milého hocha se stane brutální zabiják. Nezvládnutá je nejednotná atmosféra, ta kolísá mezi romantikou, klasickým spaghetti westernem a těžkotonážním hororem. Pro děti bych to tedy určitě nedoporučoval. Velasquez byla luxusní jako prostituka. :-)) ()

štísko 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z mojich nejoblíbenějších filmů v mém ..........náctiletém období. Hodně mi to povzbudilo v tom, že i totální poleno za které mne okolí považovalo, se může intenzivní přípravou vyšvihnout z podprůměru až k vrcholu. Ten starý číňan připravující řadového kovboje k špičkovému pistolnickému souboji, jakoby tenkrát masíroval ruce mně a nejenen to, ale i hlavu a srdce. I když po těch letech musim uznat, že pomsta jako motivace je sice často účinným motorem, ale ne tím nejlepším. Tři hvězdičky za kvalitu a jedna za to, že to ve mne zanechalo nějakou stopu. To dokáže málokterý snímek. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Proces premeny farmárskeho fackovacieho panáka v ostrého pistolera, jeho výcvik v štýle hongkongských kung-fu filmov ako aj následná fáza pomsty prebehli na môj vkus príliš naivnou formou. Povrchnou sa mi javila byť tiež zápletka o veľkej love story medzi dcérou bohatého rančera a miestnym prosťáčikom, ktorá je len akýmsi nepravdepodobne vyznievajúcim zaobalením diania na obrazovke. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Souhlas s přítomným Štístkem - jeden ze zásadních filmů mých pubertálních let. Dnes už si vůbec nejsem jistá, jestli to byl dobrý film a jestli hlavní hrdina byl tak úžasný, abychom na něj chodily se spolužačkami opakovaně... Možná, že je dobře, že už jsem ho od té doby neviděla - narozdíl třeba od všech Vinetouů, kde kouzlo bylo zlomené prvním shlédnutím po dvaceti letech.... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Španělský western, o němž mi vyprávěl táta, který na něm byl za komunistů v kině. Tak jsem se na to podíval - v anglickým VHSripu. Ztráta času to nebyla, ale nijak zvlášť mě to neoslovilo. Příběh je jako z rodokapsu, samý klišé. Peter Lee Lawrence navíc vypadá jako kluk a moc mu nejde dělat toho drsnýho pistolníka. Zato Alberto De Mendoza, kterýho známe jako krále z Pošetilosti mocných s Funèsem, je dobrej záporák a divím se, že nehrál ve víc westernech. Pilar Velazquez - no, na začátku jí to celkem sluší, potom, když její postavu prodaj do levnýho bordelu, tak už vypadá divně a na konci už zase celkem normálně. Zajímavý byly některý scény, třeba mrtvý město plný mrtvejch a umírajících žízní. Výcvik u číňana mi trochu připomněl Pai Meie z Kill Bill 2. Nelíbila se mi hudba. Zato exteriéry vybrali dobře, konečně něco jinýho, než ty písečný kopce. (screeny) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama