Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter (Peter Lee Lawrence) je chudý kluk, pracující ve službách mocného rančera Warrena (Antonio Casas). Peter se zamiluje do rančerovy krásné dcery Dorothy (Pilar Velázquez) a oba se rozhodnou, že se tajně vezmou. Warren to zjistí, Peter je surově zbit a ponechán na poušti zemřít. Má vidiny, že když byl malý, jeho rodiče zabil záhadný pistolník v černém obleku. A právě ve chvíli, kdy leží blízko smrti na poušti, objevuje se muž v černém obleku a zachrání mu život. Přivede Petera k starému Číňanovi, který ho učí, jak správně zacházet se zbraněmi. A Peter se trpělivě připravuje na pomstu... (MI-380)

(více)

Recenze (9)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Marchentův typicky španělsky pojatý rodokapsový western, který je v úvodu spíše krutým milostným melodramatem, ve druhé půli už westernem o pomstě, ovšem s použitím již známých klišé (přerod oběti ve mstitele, zaučení mistrem k pistolnické virtuozitě, lovec lidí, detaily očí při závěrečných soubojích). Mimořádně hezká je představitelka Dorothy – jemná Pilar Velázquezová, u nás takřka úplně neznámá herečka; je to taková „španělská Karin Dorová“. Naopak postava cynického lovce lidí Latimora je zcela nelogická a navíc špatně obsazená čisťounkým a vždy oholeným Albertem Mendozou. Hlavního syčáka v rukavičkách, také vždy dobře oděného latifundisty Johnnyho, celkem dobře zahrál Manuel de Blas, jehož známe především jako chladnokrevného zabijáka z klasické komedie „Jestli se rozzlobíme, budeme zlí“. V žádném ohledu, ani uměleckém, ani hereckém či dějovém, se nejedná o veledílo. Nicméně za jedno zhlédnutí tento chorizo-western stojí, neboť je dle mého názoru mírně nadprůměrný a svérázností předčí mnohé čistokrevné italské špagety, které jsou až příliš často na jedno brdo... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Španělský western, o němž mi vyprávěl táta, který na něm byl za komunistů v kině. Tak jsem se na to podíval - v anglickým VHSripu. Ztráta času to nebyla, ale nijak zvlášť mě to neoslovilo. Příběh je jako z rodokapsu, samý klišé. Peter Lee Lawrence navíc vypadá jako kluk a moc mu nejde dělat toho drsnýho pistolníka. Zato Alberto De Mendoza, kterýho známe jako krále z Pošetilosti mocných s Funèsem, je dobrej záporák a divím se, že nehrál ve víc westernech. Pilar Velazquez - no, na začátku jí to celkem sluší, potom, když její postavu prodaj do levnýho bordelu, tak už vypadá divně a na konci už zase celkem normálně. Zajímavý byly některý scény, třeba mrtvý město plný mrtvejch a umírajících žízní. Výcvik u číňana mi trochu připomněl Pai Meie z Kill Bill 2. Nelíbila se mi hudba. Zato exteriéry vybrali dobře, konečně něco jinýho, než ty písečný kopce. (screeny) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Proces premeny farmárskeho fackovacieho panáka v ostrého pistolera, jeho výcvik v štýle hongkongských kung-fu filmov ako aj následná fáza pomsty prebehli na môj vkus príliš naivnou formou. Povrchnou sa mi javila byť tiež zápletka o veľkej love story medzi dcérou bohatého rančera a miestnym prosťáčikom, ktorá je len akýmsi nepravdepodobne vyznievajúcim zaobalením diania na obrazovke. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Vymydlený pistolník Alberto de Mendoza mi tady úplně neseděl, ostatně není to poprvé, co byl vybrán typově špatně (viz Scaramouche). Jinak sympatický a líně plynoucí příběh o pomstě s pěknou kamerou. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Souhlas s přítomným Štístkem - jeden ze zásadních filmů mých pubertálních let. Dnes už si vůbec nejsem jistá, jestli to byl dobrý film a jestli hlavní hrdina byl tak úžasný, abychom na něj chodily se spolužačkami opakovaně... Možná, že je dobře, že už jsem ho od té doby neviděla - narozdíl třeba od všech Vinetouů, kde kouzlo bylo zlomené prvním shlédnutím po dvaceti letech.... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z mojich nejoblíbenějších filmů v mém ..........náctiletém období. Hodně mi to povzbudilo v tom, že i totální poleno za které mne okolí považovalo, se může intenzivní přípravou vyšvihnout z podprůměru až k vrcholu. Ten starý číňan připravující řadového kovboje k špičkovému pistolnickému souboji, jakoby tenkrát masíroval ruce mně a nejenen to, ale i hlavu a srdce. I když po těch letech musim uznat, že pomsta jako motivace je sice často účinným motorem, ale ne tím nejlepším. Tři hvězdičky za kvalitu a jedna za to, že to ve mne zanechalo nějakou stopu. To dokáže málokterý snímek. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení, zajímavej děj a nejlepší Lawrence. Taková role mu sedla, z milého hocha se stane brutální zabiják. Nezvládnutá je nejednotná atmosféra, ta kolísá mezi romantikou, klasickým spaghetti westernem a těžkotonážním hororem. Pro děti bych to tedy určitě nedoporučoval. Velasquez byla luxusní jako prostituka. :-)) ()

Reklama

Reklama