Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný film na motivy oceňovaných knih pro děti sleduje osudy jednoho chlapce, který uteče na ostrov, aby tam zachránil malého dráčka a spřátelil se s ním. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tátův drak nese po vizuální, ale i atmosférické stránce silný rukopis filmů Tomma Moora, který tentokrát "jen" produkoval. Zároveň mi během projekce nejednou na mysli vytanuly Malý princ a Nekonečný příběh. Animace je vcelku jednoduchá, přesto ale velice líbivá, ba dokonce čarokrásná. Vedle pěkného příběhu o překročení strachu z nového a neznámého jsou tahounem filmu mile napsané charaktery - ať už šlo o uchechtaného Borise a Sodu, ochranitelského Saiwu či bodrou Iris - díky nimž je snímek atraktivní i pro odrostlejší publikum. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Naneštěstí to moc nefunguje. Hlavně chybí nějaké propojení reálné části s tou fantaskní. Takhle to byly prakticky dvě nesouvisející části. Jediné, co je nějak spojovalo, byla snaha na drakovi vydělat, ale popravdě to tam bylo celkem dopočtu a ne moc dobře zpracované. Pro tu reálnou část z toho dobrodružství vůbec nic nevyplyne. Prostě se vrátí a všechno je dobré. Tečka. Vlastně nevím, co chtěl celý ten příběh sdělit a jestli vůbec něco. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co do atmosféry to Brendan a ani Vlkochodci určitě nejsou a po docela ponurém začátku se Nora Twomey (Tomm Moore pouze jako výkonný producent) tentokrát rozhodla o dětem výrazně přístupnější pohádku a to jak po stránce příběhu, tak i animace. Lehce infantilně nemotorný šišlající drak mě zprvu trochu vyděsil, ale nakonec si to sedne a i přes jednodušší zápletku to stále v sobě má onu důležitou špetku irské poetiky a autorské duše. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od Nora Twomey, z pohľadu jej predchádzajúcich prací, je to krok dozadu. To, že čiastočne čerpá od pána Mijazakiho, nie je problém. To však áno, že možnosti príbehu a postáv, ktoré sa ponúkajú, nie sú dostatočne využité. Výsledkom je zjednodušená zápletka pre menších divákov. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Oproti Vlkochodcům, Písni moře a Brendanovi znatelně jednodušší a infantilnější kousek. Animace a barvitost si pořád drží svou laťku a koukalo se na to hezky, ačkoliv mi jako papírově dospělému divákovi chyběla ona intelektuálnější hloubka, jíž se skýtal v ostatních zmiňovaných příbězích dostatek. Pro rodinku s mladším publikem se v porovnání s dnešními běžnými poměry každopádně stále jedná o nadstandardní animák, u kterého se ani rodiče nebudou kousat nudou. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama