Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný film na motivy oceňovaných knih pro děti sleduje osudy jednoho chlapce, který uteče na ostrov, aby tam zachránil malého dráčka a spřátelil se s ním. (Netflix)

Recenze (18)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od Nora Twomey, z pohľadu jej predchádzajúcich prací, je to krok dozadu. To, že čiastočne čerpá od pána Mijazakiho, nie je problém. To však áno, že možnosti príbehu a postáv, ktoré sa ponúkajú, nie sú dostatočne využité. Výsledkom je zjednodušená zápletka pre menších divákov. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Animácia za tri koruny, farebnosť ako z leporela z babkinej povaly, ostávalo tak už len dúfať, že to zachráni pekný príbeh. S nádejou, že možno aj vtipný. Nádej sa stratila, humor slabučký, milé to bolo tak trošku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavý animák spíše pro mladší publikum, kterému nebude vadit ohraný děj a postačí mu roztomilé postavičky všemožných příšer. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tátův drak nese po vizuální, ale i atmosférické stránce silný rukopis filmů Tomma Moora, který tentokrát "jen" produkoval. Zároveň mi během projekce nejednou na mysli vytanuly Malý princ a Nekonečný příběh. Animace je vcelku jednoduchá, přesto ale velice líbivá, ba dokonce čarokrásná. Vedle pěkného příběhu o překročení strachu z nového a neznámého jsou tahounem filmu mile napsané charaktery - ať už šlo o uchechtaného Borise a Sodu, ochranitelského Saiwu či bodrou Iris - díky nimž je snímek atraktivní i pro odrostlejší publikum. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, dost realisticky ponurý a beznadějný, pak trocha imaginace na ostrově, naivní závěr, plný naděje a vtíravá otázka, zda se mu to jen nezdálo ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co do atmosféry to Brendan a ani Vlkochodci určitě nejsou a po docela ponurém začátku se Nora Twomey (Tomm Moore pouze jako výkonný producent) tentokrát rozhodla o dětem výrazně přístupnější pohádku a to jak po stránce příběhu, tak i animace. Lehce infantilně nemotorný šišlající drak mě zprvu trochu vyděsil, ale nakonec si to sedne a i přes jednodušší zápletku to stále v sobě má onu důležitou špetku irské poetiky a autorské duše. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na Tátově drakovi je dost znát ze kterého studia vzešel a že na něj z pozice producenta "dohlížel" Tomm Moore. Animace je opět jednoduchá, nicméně pro příběh plně funkční a dostačující. Cílovým publikem tu beztak jsou hlavně děti, protože dospělý divák se sice nudit nebude, nicméně nic zásadního si z draka neodnese. Zato děti tu krom decentního humoru a zábavného draka s hlasem Gatena Matarazza dostanou i nějaké to lehčí poučení...70% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moc krásný animovaný film, který hravě strká do kapsy některé věci od Disneyho nebo nejslabší filmy od Pixaru. Má to specifickou atmosféru, ale ještě aby ne, když je to od tvůrců Vlkochodců a Písně moře. Chvilku trvá, než se to pořádně rozjede, ale pak je to parádní. Krásné záběry, výborné momenty a samozřejmě emoce. Místy je dospělejší, a pak přijdou momenty, kdy je to až moc dětské, nicméně se to moc neruší a funguje to dobře. Pokud chcete vidět "jiný typ animáku", tak tohle je pro Vás jasná volba. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sympatický ale prosťoučký animák, který opakuje obehranou premisu o tom jak hrdinové odvahu a přátelství našli a aby zachránili svět a vsází na líbivý vizuál. Pro malé děti jistě kouzelné, bohužel ne tak nápadité a působivé jako díla předchozí. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Tu animaci mam moc rad..ale pribeh je prosty..kazdy mame strach z neznameho..porad sem cekal kdy z toho budu mit pocit jako z Vlkochodcu, ale najednou konec… ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Oproti Vlkochodcům, Písni moře a Brendanovi znatelně jednodušší a infantilnější kousek. Animace a barvitost si pořád drží svou laťku a koukalo se na to hezky, ačkoliv mi jako papírově dospělému divákovi chyběla ona intelektuálnější hloubka, jíž se skýtal v ostatních zmiňovaných příbězích dostatek. Pro rodinku s mladším publikem se v porovnání s dnešními běžnými poměry každopádně stále jedná o nadstandardní animák, u kterého se ani rodiče nebudou kousat nudou. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Dám pět hvězd, přišlo mi to naopak výjimečné svébytnou poetikou, úchvatným výtvarným ztvárněním  i poselstvím příběhu. Je to výjimečné. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Naneštěstí to moc nefunguje. Hlavně chybí nějaké propojení reálné části s tou fantaskní. Takhle to byly prakticky dvě nesouvisející části. Jediné, co je nějak spojovalo, byla snaha na drakovi vydělat, ale popravdě to tam bylo celkem dopočtu a ne moc dobře zpracované. Pro tu reálnou část z toho dobrodružství vůbec nic nevyplyne. Prostě se vrátí a všechno je dobré. Tečka. Vlastně nevím, co chtěl celý ten příběh sdělit a jestli vůbec něco. ()

jabbo123 

všechny recenze uživatele

Po skvělém Brendan a tajemství Kellsu a Vlkochodcích "jen" příjemná pohádka cílená ještě na menší publikum. Má své kouzlo i duši, ale obávám se, že mi v paměti dlouho nezůstane. 70% ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Z časti sa mi páčila animácia (okrem mrňavých dračích krídiel) a čiastočne sa mi páčil aj dej. Začiatok bol slabší, následne sa príbeh rozbehol, aj keď mal naďalej aj pár priemerných pasáží. Rozprávka na jedno pozretie, viac už nie. ()

Reklama

Reklama