Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojaté ale jinak sotva průměrné giallo, od druhé půle odehrávající se v africké džungli v Nairobi (Kenya) kam cesta spravedlnosti přivádí bývalého amerického gangstera-kriminálníka, společně s vdovou zavražděneného bratra gangstera, vyřešit kdo je zodpovědný za jeho smrt a žádat jeho pomstu, věci jsou však daleko více zapeklitější a tajemnější než se na první pohled zdálo. Ve svém žánru co se týče podobného "EXOTICKÉHO" umístění podobných filmů skutečně moc nebylo (viz např."Tropic of Cancer" to se točilo na Havaji), obávám se že tento film je jediný, tedy rarita a příjemná změna od celé té Evropy a USA. Přes to všecko, tu toho moc k vidění není, film je na giallo neobvykle akční, akce je ale levná a slabá, stejně tak i nějaké vzrušení a nápady, toho všeho se tu divákovi moc nedostává, vražd tu taky moc není a z herců si mé sympatie nezískal rovněž nikdo i jinak jindy výtečná Erica Blanc, která se tu ani nesvlíkla. Když to hodně zjednoduším, tak si herci a celý filmový štáb, udělali alespoň docela pěkný nevšední výlet. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo, které v hodnocení sráží snad jen to, že „vrah neskrývá svoji tvář“, takže to dost pomáhá v rozluštění celkové zápletky. Africká příroda sice z filmu nedělá temnou záležitost, ale ta změna prostředí je příjemná a příběh k vybraným lokalitám sedí perfektně. Fajnové herecké výkony, zábavný krimi-příběh, prostě dobrá zábava. (I když ta čitelnost příběhu někomu může opravdu vadit a bude se tak nudit, nicméně mně tento film jako celek sedl.) ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dal po víc než měsíční pauze zase ňáký to giallo, tentokrát z dílny Bitta Albertiniho (černá Emanuelle) a pěkně mě překvapilo. Rozhodně to není klasický giallo tak, jak ho všichni známe. Vrahovi vidíme přímo do ksichtu, ale to mě nevadilo. Hlavní hrdina je drsnej, nekompromisní a cílevědomej týpek, kterej touhou po pomstě svýho bratra Johnnyho nemůže spát. Nejdřív jsem byl trochu na rozpacích, jestli se todle dá vůbec zařadit do giallo žánru. Je to dost akční, což normálně giallo nebejvá. Má to v sobě i nějaký prvky poliziotteschi. Škoda, že Bitto Albertini nedokázal vybudovat až takovou atmosféru, jak (asi) původně zamejšlel. Líbilo se mi, že narozdíl od jinejch filmů v tomhle žánru se podíváme do Nairobi, tudíž máme možnost vidět exotický zvířata a krajinu a k tomu všemu tento fakt podtrhuje Stelvio Cipriani svojí vynikající letní hudbou (stejný styl jako Nico Fidenco). Pointa mě nezklamala ani nenadchla, ani jsem nehádal kdo za tím vším bude. Doporučil bych spíš těm, který už nebaví koukat pořád na ty samý gialla a chtěli by nějakou změnu. ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie !!! Naozaj zaujímavé giallo, najmä prostredím Kene v ktorom sa odohráva väčšina filmu. Veľmi dobrá zápletka, prekvapivé rozuzlenie, hudba od skvelého Stelvia Ciprianiho. Snímok má tepmo a neubúda z neho. Prekvapivé scény, napr. (safari a slon, búrka a tajomná osoba v záhrade, šlapaje od blata atd.) Tento snímok určite stojí za pozornosť! ()

Reklama

Reklama