Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina prominentných hostí sa stretne na honosnom sídle Vilmore, kde sa bez predsudkov a pochybností oddávajú  veľkému obradu plného čistého potešenia. Až náhla explózia jadrového výbuchu, ktorá otrasie základmi budovy, preruší tieto orgie. Pod vedením profesora Fultona (Alberto de Mendoza) sa vydávajú do najbližšieho mesta zadovážiť potraviny a vodu. Zisťujú však, že mesto ovládli podivní slepci nakazení radiáciou, ktorí si razia cestu i k samotnému sídlu... (sochoking)

(více)

Recenze (9)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu táhnoucí se nuda, během níž se nesourodá skupina postav usídlí v horské vile, aby tam tlachala, hádala se a zjišťovala, jaké následky zapříčinilo nenadálé ozáření z atomového výbuchu. V poslední půlhodinu začne odrážet útoky slepých kanibalů, díky jejich vyloženě dementnímu chování však postupně a velmi rychle končí v jejich hladových náručí. Od propasti zapomnění dělí tento snímek až depresivní závěr, který mě dokonce nutí přemýšlet o vyšším hodnocení. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická scifi je v rámci španělské horrorové produkce sedmdesátých let spíše raritou, což ale nijak nesnižuje kvality filmu samotného. Ten zhusta čerpal ze Dne trifidů, aniž by se k tomu kdekoli přiznal. Skupinka přeživších, mezi kterými nechybí Paul Naschy, se tak potýká s přesilou slepců, kteří přišli o zrak v důsledku jakési atomové exploze. Zpracování nadstandardní, tak jak jsme ostatně u Klimovskeho zvyklí, ale vysoko nad průměr snímek vytahuje především úžasný závěr ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma neoslovilo, ako skoro všetko od P. Naschyho. On bol super herec, ale vyberal si naozaj totálne braky, česť výnimkám. Tento film je srandovný v pasážach, kde ma byt vážny. Napríklad nepochopím, prečo slepci v tom kostole, či kde to bolo, robili to čo robili. Nepochopím ani to, prečo preživsi neslepí, robili to čo robili, Na vine je scenár, ale i režisér. Mohlo to určite vyzerať inač, keby aspoň trosku niekto rozmýšľal. Ze z Nashycho urobili ako inak zloducha to mi je jasné, ale nieje mi jasne ,prečo to bolo podané tak sprostým spôsobom. Slepí nepadali, ani nerobili kiksy, zato preživsi, sa utkínali alebo sa dostali tam kde nemali a to všetko videli, bolo mi zle z tej nelogickosti. Ani erotiky tu nebolo vobec a slepí boli fakt otrasný, liezli mi na nervy. 2* a ani neviem prečo tak nadhodnocujem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Videl som už lepšie španielske sci-fi horory. V tomto si urobili autori zo slepcov po jadrovej vojne/katastrofe akýchsi zombíkov, ktorí požierajú ludí. Lacná záležitosť plná nelogičností (konanie postáv) a tiež nudy. K postavám si divák nevytvorí žiadny vzťah, preto mu je aj jedno, čo sa s nimi stane. Hodnotenie: 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapo snímek připomene ze všeho nejvíce Den trifidů. Tedy vůbec by mi nevadilo, kdyby se podzemní seance proměnila naplno v obřad inspirovaný postavou markýze de Sade. Vlastně jsem se docela těšil na zvrhlé a dekadentní hrátky, jelikož krásných žen bylo k dispozici dosti. Ale ono ne. Lidstvo si na povrchu usmyslí, že rozpoutá válku. Jelikož obyvatelé městečka, kde se příběh odehrává, byli na venkovní slavnosti, tak oslepli. Těžko říci, kdo se choval hůře. Zda tápající slepci nebo přeživší vidoucí. Každopádně směrem k závěru mrtvých přibývá. Čtvrtou hvězdu dávám za konec, který jsem sice vytušil v momentě nalezení cesty, ale i tak mi přišel dostatečně odpudivý a mrazivý. Film však osloví spíše žánrového fanouška. Paul Naschy v zkraje nejednoznačné roli se nakonec pěkně vybarvil. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama