Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (367)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Že začínají ´80's o tom vás tenhle Bond nenechá na pochybách hned od úvodní písně. Celkově ten sentimentální popík sice může být jedním z nejhorších Bondovských podkresů, ale ke stárnoucímu Mooreovi se nakonec celkem hodí. Dýchavičnému Bondovi tentokrát výrazněji pomáhá nejen Bond-girl (vztah k nim je tady navíc v podání Bonda v pravdě otcovský), nehoní se za nějakým světovládným šílencem, ale o jeden kufřík soupeří s bandou pašeráků, a dokonce si místo svého oblíbeného drinku dává stylově ouzo. Jenže, vedle toho, že je film barvitou reklamou na Řecko a jeho krásy, má celkem spád, parádní akční scény a na začátku stylové a definitivní vyrovnání se s minulostí. Jako film s Jamesem Bondem tedy určitě za 4****, jako Bondovka, díky té "důchodcovské" atmosféře, u mě o jednu méně. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

dost mozna vubec nejlepsi bondovka. jedinecny roger moore (neverte kecum o nepresvedcivosti), lotus espirit turbo, spousta zajimavych charakteru vcetne krasne bondgirl a akcni sceny, na ktere nezapomenete. originalnimi napady se tady rozhodne nesetri a to vse podtrhuje nadherny main theme v podani sheeny easton. jeste neco? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl vychválit, že se tvůrci odklonili od stylu, který razili poslední čtyři díly a Bonda vrhli na počátku osmdesátých let do nové éry špionážního filmu. Tady končí legrace a nastává čas pro pravé drama. Celou dobu jde Bondovi o život. Bond nemá ani čas na nějaké pátrání, spíš se jen brání všelijakým útokům, které přicházejí ze vzduchu, na zemi i pod mořem. Exteriéry jsou velmi přitažlivé a z filmu dělají tak trochu luxusní druh zboží. Škoda jen některých nepovedených efektů. Například promítání pozadí za lyžujícím Moorem apod. Oproti skutečnosti byly tyto záběry přesmíru zelené. To i v deset let starším snímku to měli takříkajíc vychytanější. Jinak velmi zdařilá a napínavá bondovka a poprvé velmi sexy a nadčasově moderní Bond girl. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Caroline Cossey, jedna z dívek, která se mihne ve scéně u bazénu, byl ve skutečnosti transsexuál, který podstoupil změnu pohlaví. Ačkoli tato postava ve filmu ani nepromluvila a objevila se v pár záběrech, tehdejší noviny z toho udělaly velkou aféru, kdy se objevovaly titulky jako "James Bond Girl Was a Boy". Caroline Cossey byla touto kauzou otřesena natolik, že přemýšlela o sebevraždě. (Colonist)
  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama