Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Recenze (367)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.12__Na jedné straně skvělé akční scény (automobilová honička v olivových hájích, lyžařsko-motorkářská honička, svázaný Bond tažený lodí), na straně druhé již značně stárnoucí Roger Moore, je to hodně vidět. Jeho pohyb je dost dýchavičný, horolezce jsem mu nevěřil ani na okamžik a jeho sexuální magnet ani omylem (Bibino "Celého bych tě snědla" tu nutně znělo jako výkřik gerontofilky). Hlavní záporák sice nic moc, ale nutno říci, že tahle bondovka nenudila. Navrch krásný bondovský song. Tři a půl*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebývale střídma, od tématu zbytečně neodbíhající bondovka. Dokonce i James se soustředí více na práci než na bytosti opačného pohlaví. Po Moonrakerovi velmi osvěžující. 80% Zajímavé komentáře: numi, Adman, PALINO, Colonist ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jaj Moore, Moore, tak se ti na stará kolena přeci jen zachtělo být akčním hrdinou? Koneckonců, proč ne, scénář na to je, zápletka se po doslova a do písmene ulítlém Moonrakeru vrací zpátky na zem, dokonce kamsi hluboku do flemmingovské historie a hraje se zase podle jednoduchých karet. Žádné super apokalyptické vynálezy, žádná super udělátka a super padouchové, ale stará dobrá KGB, nevypočitatelné podsvětí a jeden ztracený britský přístroj. A o něj usiluje jako 007, tak několik podivných subjektů z řad mafie... Je patrné, že se píší léta 80., zejména úvod filmu jako by vypadl z nějaké pokleslé americké detektivky tak typické pro onu dekádu, do toho nám hraje příšerný casio pop a už značně dýchavičný Bond Moore se snaží dokázat, že na to stále má. Má? Bez sarkastických hlášek, jejichž přívod mu scénář uzavřel, ani omylem. Doubla potřebuje snad i na běh do schodů, šarm veškerý žádný a jeho charakteristické machovství nahrazuje dědkovský sex-appeal. Naštěstí je tu druhá půle, kde se srovná jak zvuková kulisa, tak hlavní představitel a na Moorovku se odvíjí až překvapivě vážný a napínavý děj se snad nejlepším koncem, jaký kdy Bondové měli tu čest sehrát (telefonát ministerské předsedkyni). Přísně tajné je dřevitá špionovka, která narozdíl od Srdečných pozdravů z Ruska postrádá jednotící charisma hlavního aktéra a nám, kterým se z popkultury 80. let dělá špatně, připravuje několik horkých chvilek nevolnosti, ale v důsledku je to dobrá zábava s poměrně slušnou akční režií Johna Glena. Rozhodně lepší než galaktický úlet Moonraker, ale Moore byl stejně nejlepší tam, kde se nebral vážně. ()

woody 

všechny recenze uživatele

12. bondovka - James se vrátil ke kořenům. Už žádné obří tankery, raketoplány nebo sluneční zbraně. Šifrovací přístroj ATAC v potopené britské lodi. Jde o to zda se vrátí zpět do rukou jejího veličenstva nebo zmizí ve zdech Kremlu... Potěší, že Bond se nevydal mezi partu šílenců, ale do tvrdého prostředí východoevropského podsvětí. Albánští pašeráci, belgičtí vrahouni a německý steroidový stroj na zabíjení (jistě si vzpomenete na Rudého Granta). Všeho si dosyta užijeme, plus nabídneme velice mladou a hezkou Bondgirl. Ale co mám nejraději je finále na Orlí skále. A generál Gogol tetokrát jako flegamtický protivník rovněž potěší. Moore teď měl skončit a pro většinu by to byl skvělý konec. PS: Všimněte si Blofeldovského žertíku na začátku filmu. Neslavný konec jedné zločinné legendy a pposlední vzpomínka na Bondovu ženu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek už od prvních sekund když Bond nastoupí do vrtulníku řízeného padouchem který je následně odpraven pomocí elektrošokových sluchátek (nebo čeho) ještě větším padouchem. Ten pak ovládá vrtulník pomocí dálkového ovládání a sedí přitom na střeše na vozejčku!!! Když Bond zničí dálkové ovládání nabodne chudáka vozejčkáře na vrtulník a shodí ho do továrního komína!!!!! Tomu já řikám hardcore. O pár desítek minut později se objeví německej reprezentant v biatlonu Kruger a hází po Bondovi motorkou. Pak přijdou na řadu vyšokovaný hokejisti a furt něco fakt úlet. K tomu zase jednou fakt pěkná Bondgirl a nebejt občasné rozvláčnosti je to rovných 5* takhle je to jen o kousíček za 4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale už jsem viděl lepší bondovky s Moorem. Záporák nic moc, Bondgirl jsme už viděl sakra hezčí a Moore už tady taky není žádný mladík (nechápu jak potom mohl ještě točit dva díly, když už tady mu bylo 54). Nebýt několika akčních scén (automobilová a lyžařská honička, atd.) a pěkné úvodní písně tak bych šel s hodnocením minimálně o hvězdičku dolů..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se jmenuji Bond. Připravuji román o řeckých pašerácích. Neznáte nějaké?" Bond. James Bond. Ten slavnej skokan na sjezdovejch lyžích, potápěč a horolezec? Ano ten. Tak ten mne bavil, když slalomoval v dešti kulek, když v ledovým korytu honil čtyřbob, když seřezal hokejisty na ledě, i když skopával Mercedes ze skály. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby Bond častěji vypouštěl sarkastický hlášky z dutiny ústní, ale i bez nich jsem byl tak spokojenej, že bych Jamesovi pohlídal jeho bondgirl, když by byl příliš zaneprázdněn zachraňováním světa. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Předtitulkové zničení Blofelda je jedno velké WTF, ale potom už je to paráda. Spousta skvělé akce a příjemné zábavy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ježiš, dědo, co tu pobíháte?! Vás zase pustili na procházku? Ne, už se Mooreovu věku asi nemůžu smát, protože do téhle doby šlo o nadsázku, což se může, ale smát se OPRAVDU starému člověku, že je OPRAVDU starý, to už není hezké. Že podle toho vypadá i tahle jinak nadějná Bondovka, to je věc jiná. Jediná působivá část je pak lezení po skále, kde je Bond zabírán dostatečně zdálky na to, aby nám bylo jasné, že tam vlastně vůbec není Moore. Jo a uznávám, že i závěrečný fórek má šťávu. Opět proto, že v něm není Moore. :-D PS: Bondovské sérii budu vždy vyčítat, jakým způsobem nezvládla využít postavu Blofelda. Nejprve ji sáhodlouze představuje, pak, když je jí divák zaujat, zásadně rozmělní její stylizaci, aby nakonec skončila takto nedůstojně a vzhledem k Bondově spojení s ní nelogicky. Největší fail série! PPS: Výběr hudby je tak strašně osmdesátkový, že to snad nemůže být myšleno vážně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl vychválit, že se tvůrci odklonili od stylu, který razili poslední čtyři díly a Bonda vrhli na počátku osmdesátých let do nové éry špionážního filmu. Tady končí legrace a nastává čas pro pravé drama. Celou dobu jde Bondovi o život. Bond nemá ani čas na nějaké pátrání, spíš se jen brání všelijakým útokům, které přicházejí ze vzduchu, na zemi i pod mořem. Exteriéry jsou velmi přitažlivé a z filmu dělají tak trochu luxusní druh zboží. Škoda jen některých nepovedených efektů. Například promítání pozadí za lyžujícím Moorem apod. Oproti skutečnosti byly tyto záběry přesmíru zelené. To i v deset let starším snímku to měli takříkajíc vychytanější. Jinak velmi zdařilá a napínavá bondovka a poprvé velmi sexy a nadčasově moderní Bond girl. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pár povedených akčních scén ještě nedělá dobrý film. V několika momentech extrémně zábavná bondovka doplácí na svou malou výraznost, díky které se stává snadno zapomenutelnou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stínání v dešti.. Nejstylovější předtitulková sekvence Bonda (vrtulník a handicapovaný kominík), nejméně pohledná BondGirl (jestli ten název snímku neznačí nápis na očních kapkách 007 proti zrak zhoršujícímu šedému zákalu) a jedna z nejlepších akčních scén naskrz všech dílů (Jamesova zimní olympiáda v Cortině d´Ampezzo), nicméně Glen se spálil na poněkud fádní zápletce, takže i přes tu spoustu akce se film neuvěřitelně vleče. Navíc, Moore v zelené bundičce a tesilkách vypadá jak čerstvý penzista, co stojí za pět minut sedm před Lidlem řadu na zlevněnou termodečku a navíc k mému zděšení selhává na poli milostném, kdy mladé maso odmítá, BondGirl znesvětí až na konci a to ještě kdo ví jestli a do postele vlastně skočí jen s hraběnkou, co měla dvakrát přetočený tachometr. Hanba Ti, Rogere..! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama