John GlenKamera:
Alan HumeHudba:
Bill ContiHrají:
Roger Moore, Carole Bouquet, Chaim Topol, Julian Glover, Lynn-Holly Johnson, Cassandra Harris, Jill Bennett, Michael Gothard, Jack Hedley, Lois Maxwell (více)VOD (2)
James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)
Nebylo to špatné, ale už jsem viděl lepší bondovky s Moorem. Záporák nic moc, Bondgirl jsme už viděl sakra hezčí a Moore už tady taky není žádný mladík (nechápu jak potom mohl ještě točit dva díly, když už tady mu bylo 54). Nebýt několika akčních scén (automobilová a lyžařská honička, atd.) a pěkné úvodní písně tak bych šel s hodnocením minimálně o hvězdičku dolů..... ()
1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()
dost mozna vubec nejlepsi bondovka. jedinecny roger moore (neverte kecum o nepresvedcivosti), lotus espirit turbo, spousta zajimavych charakteru vcetne krasne bondgirl a akcni sceny, na ktere nezapomenete. originalnimi napady se tady rozhodne nesetri a to vse podtrhuje nadherny main theme v podani sheeny easton. jeste neco? ()
For your eyes only! Zlatý vrchol bondovek s tváří Rogera Moora. Film skvěle střídá akci a napětí. Bond si opět mistrně zalyžuje, projede v Citroenu, proletí v helikoptéře a bude čelit drsnému pokusu o vlastní úmrtí. A to v podobně svázaných rukou a vlečení za člunem. James Bond by nebyl věčný, kdyby se mu ani tentokrát nepovedlo utéci. Hned v úvodu mu však bude zatápět jeho úhlavní nepřítel a páteř starých bondovek - Blofeld. Kterého jako bezejmenou postavu hodí nakonec Bond do komínu. Po tomto povedeném začátku čeká na Bonda v posledních minutách ještě horolezecký výstup a následné zachránění situace. Jen pro tvé oči. (87 procent) ()
Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()
Photo © United Artists

- To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)