Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (367)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nový režisér, nový Bond. Tam kde Young, Hamilton a Gilbert tvorili štramáckeho agenta, ktorý sa presúva po exotických lokalitách, guľky sa mu zázračne vyhýbajú a stačí mu len úbohých 5 minút aby mu každá žena podľahla, tak tam Glen a v prípade v tajných službách jeho veličenstva Peter Hunt, vytvorili agenta, ktorý je vážnejší, emotívnejší a hlavne uveriteľnejší. Dalo by sa povedať, že črtali akýsi predobraz k novodobému Jamesovi Bondovi. V prípade For your eyes only - to platí dvojnásobne. Moore má už svoje roky a namiesto toho aby pôsobil smiešne, tak to režisér využíva a nedáva Bondovi vydýchnuť. V mnohých scénach je jasné, že sa Moore pekne zapotil, ale o to sa na to lepšie pozerá. Charaktery sú celkovo dokonalé, síce aj tu sa nachádza pár samoúčelných postáv, ale bez nich by to nebolo ono. Prostredie grécka je využité tak ako v žiadnej inej bondovke, plus je tu absolútne najlepšia akčná scéna na lyžiach. Nová generácia bonda je skrátka tu a dokazuje to konečne úchvatná úvodná pieseň. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

dost mozna vubec nejlepsi bondovka. jedinecny roger moore (neverte kecum o nepresvedcivosti), lotus espirit turbo, spousta zajimavych charakteru vcetne krasne bondgirl a akcni sceny, na ktere nezapomenete. originalnimi napady se tady rozhodne nesetri a to vse podtrhuje nadherny main theme v podani sheeny easton. jeste neco? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je asi nejlépe vidět, že bondovky jsou takové pohádky pro dospělé. Padouch užuž chce Jamese zabít, ale pak řekne něco jako: "Hohoho, ale nejdřív si tě vychutnám!" Načež kolem něj začne zběsile pobíhat a dá tak našemu hrdinovi dostatek času, aby se nějak vpravdě originálně zachránil, zatímco padouch se pořád šíleně chechtá. Ano, jednou se to dá snést, ale když se to v jednom filmu objeví pětkrát? Proč ho jednou prostě normálně neodprásknou hned když na něj narazí? Dále mě štvou některé scény, kdy si říkám jestli jsou Bondovi protivníci skutečně takoví kreténi nebo jestli se snaží udělat režisér kreténa z nás. Příklad? Automobilová honička. Zločinci jedou v nejnovějších fárech, Bond v jakémsi prapodivném prdítku. Zločinci po něm z dálky pálí seč mohou, načež přijedou až k němu. Bond jim s úsměvem zamává a... oni po něm nevystřelí! Přestože viditelně drží bouchačky v ruce! Když se takových scén navíc účastní vetchý téměř šedesátník Moore, kterému zde nevěříte nos mezi očima, vyjde mi z toho smutný závěr. Agent 007 ve For Your Eyes Only není vtipný, ale směšný. A mezi tím je velký rozdíl... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Caroline Cossey, jedna z dívek, která se mihne ve scéně u bazénu, byl ve skutečnosti transsexuál, který podstoupil změnu pohlaví. Ačkoli tato postava ve filmu ani nepromluvila a objevila se v pár záběrech, tehdejší noviny z toho udělaly velkou aféru, kdy se objevovaly titulky jako "James Bond Girl Was a Boy". Caroline Cossey byla touto kauzou otřesena natolik, že přemýšlela o sebevraždě. (Colonist)
  • Po předchozím filmu, Moonraker, který byl laděn do žánru sci-fi, se tvůrci u této bondovky snažili o návrat ke kořenům bondovek z 60. let a větší realističnosti. Proto je například Bondovo superauto zničeno a on musí prchat v obyčejném Citroënu 2CV. (Colonist)
  • Scéna, ve které jsou Bond a Melina táhnuti lodí jako návnada pro žraloky, pochází ve skutečnosti z románu Žít a nechat zemřít. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama