Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo žít celý život v noci namísto dne? Ko je obyčejný, možná trochu uzavřenější 14letý kluk, který žije relativně rutinní život, naplněný chozením do školy a ze školy, studiem a volnočasovými aktivitami Stále však cítí, že jeho životu něco chybí, nic ho neuspokojuje a ze všeho je otrávený. Po menším incidentu ve škole se proto rozhodne, že do školy přestane chodit úplně. Protože se mu již delší dobu nedaří téměř vůbec usínat a něco takového chtěl vždy vyzkoušet, vydá se jedné noci na toulky tichým, téměř opuštěným městem. Rychle ho pohltí kouzelná atmosféra, které noční město vyzařuje a po krátkém bezcílném bloumání potkává zvláštní dívku.
Ta snadno rozezná jeho rozpoložení i problémy a řekne, že mu pomůže s nalezením skutečné svobody, kterou podle ní noc ztělesňuje. Po krátké společné procházce ho pozve k sobě domů a Ko pozvání ze zvědavosti přijme. Poté, co mu dívka navrhne, ať se u ní vyspí, začne být poněkud neklidný, ale nakonec zůstane. Ve chvíli, kdy začne předstírat, že usnul, se k němu dívka nakloní a kousne ho do krku. Dívka se jmenuje Nanakusa a je upírka! Ko se však upírem po kousnutí nestane, protože to se podle jejího vysvětlení může stát pouze v případě, kdy se člověk do „svého“ upíra nejprve zamiluje. Tak začíná příběh o kouzlu a stvořeních noci, hravé krvesajce Nanakuse a chlapci, který se do ní rozhodne zamilovat, i když o lásce nic neví. (TheDarKnig)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (8)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční anime, které celkem zaujme takovým trochu nadpřirozeným prostředím ze života. Hlavní hrdina je klučina, který nechce chodit do školy, doma ho nic moc nečeká a obecně má takovou životní krizi. To se však změní tím, že během své noční vycházky potká jednu holčinu, která mu ukáže krásy nočního života a která není úplně tak "normální člověk". Hodně se tak řeší, jaký smysl má život (trochu úsměvné z hlediska jeho věku), co je to vlastně láska (hlavní hrdina je totiž trochu emocionálně retardovaný) a pak jeho vztah k hlavní hrdince. Divák má tak dojem zpočátku, že bude sledovat jen vztahové drama s trochou uvolněnou až možná komediální atmosférou, ale v závěru pak trochu přituhne, což dá prostor také trochu napětí. Obecně to není špatné, kdy člověk může sledovat něco celkem netradičního a relaxačního, ale toť tak vše. Po hudební stránce je to taktéž netradiční, kdy si člověk poslechne celkem pěknou lo-fi hudbu (doufám, že to dobře zařazuju). Po animační stránce už to tak úžasné však není, kdy postavy mají takové ostřejší rysy i když tu jsou celkem zajímavá atmosferická místa. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Tak ti tvůrci se s tou romatikou hodně zbláznily... Tady jde jasně vidět co chtěli tvůrci ukázat či že příběhově je to dokonalé. Vizuál je naprosto odlišný od ostatních anime, a ten se opravdu povedl. Postavy hodně dobře vymyšlené svou minulostí a taky výborné budování vztahu, a Nakonec epicky dokonalá hudba... Naprosto zasloužená jednička. Za mě 100% ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Vzťahové romantické anime Yofukashi no Uta plné upírov, superschopností  a napriek tomu je vlastne len o tom jednom vzťahu medzi hlavnými hrdinami. Obaja hlavný hrdinovia sú istým spôsobom zvláštny, jeden nemôže v noci späť a druhý teda no druhá je vlastne upír a tak sa potuluje po tme tak nejak prirodzene. Chémia medzi hlavnými hrdinami funguje ako v máloktorom inom anime a to je naozaj neskutočné ako k sebe Nazuna a Kou pasujú. Nehovoriac o tom, že nočné prostredie umocňuje romantiku v každom z nás a Kou sa proste potuluje ulicami práve v noci. Nazuna je naozaj špeciálna so svojimi prevrátenými hodnotami a hlavne v tom kedy sa bude červenať a kedy nie. Najvtipnejšie je na tom to, že ona vlastne nie je nejakým sexuálnym symbolom a vlastne dá sa povedať, že na prvý pohľad nie je ani extrémne príťažlivá až na tú odhalenú kožu. Ona sa proste príťažlivo správa, zvádza a je to unikátny charakter, ktorý ma vo svojom DNA zapísané to, aby nepriťahoval na prvý pohľad, ale na desiaty a to je naozaj fantasticky napísaný charakter. Čím dlhšie ju poznáme a vidíme rôzne oblečenú tým viac funguje nie len chémia medzi hrdinami, ale aj celkovo to ako berieme jej krásu a to som vo veľa anime nevidel. Anime je na plné hodnotenie len do momentu kým sa nezačnú pridávať ďalšie charaktery okrem teda Asai jej prítomnosť ešte kvalitu anime vôbec nezhoršuje. Samozrejme tam nepríde k nejakému zásadnému zlomu, že by tie diely boli o moc menej kvalitné, ale dochádza k triešteniu na iné témy a už to nie je len vzťahové anime medzi dvoma charaktermi a ten vzťahový element medzi dvoma postavami bol urobený najlepšie. Dávno sa mi nestalo, aby ending anime bol o dosť veľký kus lepší ako opening tak to tu aspoň spomeniem. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

"Because night is a freedom" Víte, jaký je pocit procházet se po prázdné ulici ve stínu noci? Když město spí a vy jako jediní můžete doopravdy pocítit jeho spící krásu? To je přesně Call of the Night. Popravdě, nic jsem od tohoto anime nečekal, protože jsem od přítele dostal jednoduchý popis - "romcom s upíry v noci". A když jsem to uviděl, tak bych si dovolil nesouhlasit. Není to jen nějaký hloupý romcom. Tohle je mnohem víc. Tohle anime vám dá pocit noci, a to jak s pomocí vizuálů a scenérií, které jsou naprosto úchvatné, nebo za pomoci skvělého světa, jehož prázdnota vám právě zintenzivňuje pocit noci. V ulicích je jen pár lidí, kteří se většinou opakují, po ulicích nejezdí auta, jako by se zastavil čas a vy si mohli jen vychutnat tu krásu večerního města. Samozřejmě to není vše. Co takhle hudba? Naprosto úchvatná. Řekl bych, že se jedná o jeden z těch nejlepších soundtracků, co jsem za nějakou dobu slyšel. Má to velmi podobný pocit, jako OST z filmu Drive, možná kvůli podobné atmosféře, ale to ničemu nevadí. Písničky jsou naprosto úžasné a bezpochyby si našly místo v mém playlistu. Pak tu máme i velmi ucházející příběh o mladém chlapci a upírce, jejichž chemie vskutku funguje a budete se bavit nad jejich příběhem. Osobně si myslím, že postavy mají naprosto skvěle napsaný charakter (Nazuma a Kó si prostě zapamatujte), i když příběh jako takový je docela triviální. Ne, nejedná se o nejlepší příběh, co jste kdy viděli. Ale mě přišla mnohem víc důležitější atmosféra a konečný pocit z tohoto snímku, který se podle mého neuvěřitelně povedl. Nevím, jestli by se snímek líbil všem, ale já se ho nemůžu nabažit a budu s očekáváním čekat na další sérii. 9/10. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

LIDEN FILMS umí udělat i dobré anime? Světe div se, stalo se. Sdílet naprosto totožné maximální nadšení jako Jeoffrey nebudu, ale základy pro částečné byly pro mě výslovně ložené. Však seznejte: Jak by mohl zoufalý závislák na Monogatari drogách, jako já, být neodchycen supernaturalem, který režíroval právě jeden z tvůrců Monogatari sérií a pulsuje v atmosférickém světě prázdného městského prostředí, které je naopak plné urban legend, krky křivících podivínů ať už lidské rasy nebo té upíří? Nemožné. Yofukashi no Uta to navíc rozbalí v takovém stylu, že si v prvním díle hodí laťku výš co Armand Duplantis a hořkosladce přijme, že už ji nepřekoná. Úvodní explorace noční melancholie je fantasticky komorní; pocity ústřední dvojice jsou tak úchvatně blízké pro všechny noční sovy, ať už vyhledávají bujarou zábavu anebo naprostý klid. Napnuté pocity malebně dotahuje nafialovělý filtr s všudypřítomnou hvězdami nadopovanou oblohou. Vyložené dokonalosti dosahují poslední minuty úvodního letu podpořené beatem perfektního ED; 100% jsem se poddal souznění s Koovým vydechnutým "saikou!". Ko-ketování zakřiknutého a věkem hodně limitovaného Koa s nevyzpytatelnou Nazunou je vcelku originálně a zábavně skřípající do té doby, než příběh přehodí na kolej reverzního Twilightu (ale pořád mnohem sympatičtějšího), postupně měnícího Koa v nepraktického a neužitečného pěšáka mixlého s trofejí, do čehož jsem se zakousával s mnohem menší chutí (proč postupně zmizela krásně groteskní trojička místních opilců?!), což začalo probouzet do té doby úspěšně tlumené nepřátelství a vzpomínky z předešlých nepovedených upírských zážitků. Na co jsem si též chvíli zvykal byl trochu neurvalý a nezvyklý character design, ale než jsem se vždy nadál, byl jsem příjemně zbuldozérován úchvatnou noční scenérií. Práce s pozadími a vůbec celá forma anime symbioticky kooperuje na jedničku s dějem emitovanými emocemi užíváním široké palety barev a výrazně mi pomáhala přežvýkat ke konci kodrcající scénář. "Volání noci" i přes tyto neduhy je sympatický pokus přiblížit magii nekonečných večerů s kapkou krve, nesmrtelností, hraní her a introvertním přemítáním o formách lásky. A s báječným ED! 4* tomu vlepím bez bázně. ()

Galerie (434)

Reklama

Reklama