Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hilary, starší z obou sester , hraje na flétnu, její sestra Jackie na cello. Celé dětství jsou nerozlučné. Z Jackie se stane slavná virtuoska. Ve světě se cítí sama, bez domova, bez lásky. Rodina si připadá odstrčená, hlavně méně úspěšná Hilary. Propast mezi sestrami se časem stále prohlubuje. Jackie se zamiluje do Daniela Birenboima, slavného dirigenta. A zatímco svět oslavuje jejich lásku, něco se s Jackie začne dít. Neustálá únava ji přesvědčuje, že se sama sobě ztrácí. Přestane cítit své prsty. Utíká ze světa slavných, od manžela. U Jackie propuká smrtelná nemoc - roztroušená skleroza. Slavná cellistka se stane slavným invalidou. Jak se její konec blíží, nacházejí k sobě obě sestry po mnoha letech opět cestu. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem neoriginální, ale strhující výkon Emily Watson mi vše vynahradil. Takhle nějak si představuju drama podle skutečného lidského příběhu. Myslím že tohle už režisér Tucker nikdy nepřekoná. Dokonalá souhra mimořádných hereckých výkonů, skvělé kamery, neméně dobré hudby a v neposlední řadě jasná odpověd na otázku co je lepší? Zda obyčejný život po boku milujícího manžela a shopnost se radovat ze všedních věcí a nebo sláva, obdiv a peníze. Doporučuju všem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice působivá, emicionální podívaná. Kvůi takovýmto skvostům se vyplatí nezavrhovat filmový průmysl. O hudbě, o lásce a všem ostatním, tak krásně poeticky...jelikož je to film o hudebnicíh, tak je hudba naprosto dokonalá, dále vynikají výkony hlavních hrdinek a od tohoto filmu mám v paměti skvělou Emily Watson, která mě více uchvátila snad jen v Opilí láskou... ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Rozbeh pomalý ale s blížiacim sa koncom to aspoň trochu naberalo na obrátkach. Hudobná zložka sa mi tiež nejako extra nepáčila a aj niektoré dejové časti boli celkom zvrátené. Napriek všetkým týmto negatívam to bol ale film pozerateľný, avšak pre mňa len obyčajný priemer. Už dlhšie som sa na tento film chystal a priznám sa, že som od neho očakával naozaj niečo viac, ako len pár rozkúskovaných hudobných vystúpení (myslím, že žiadne celé a pútavé hudobné vystúpenie vo filme nebolo) s príbehom o naozaj zvláštnom vzťahu dvoch sestier (!SPOILER! Najmä v dospelosti, keď si požičiavali manžela - to mi prišlo naozaj divné, nech sú okolnosti akékoľvek). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Moc som od toho nečakal, ale nakoniec sa s toho vyklula veľmi slušná dráma so skvelími hereckými výkonmi v podaní Emily Watson a ďalší boli tiež fain. Je to fakt velmi pekný príbeh dvoch sestier, ktoré od malička hrajú na svoj hudobný nástroj. Hudba je tu naozaj veľmi dobrá. Odporúčam všetkým ktorí nevideli. 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela me to prekvapilo (mile), sice jsem cekal kvalitni film, diky tak vysokemu hodnoceni, ale na druhou stranu, film, jehoz tema de absolutne mimo me, navic ani nevim kdo to byly nejake sestry du Pré. Pribeh je hodne promakanej, obsahuje vtipne i smutne okamziky, a skoro porad je dost emotivni, ale je dobre vyvazenej, takze tu nepusobi nic navic. Film zabira docela velkou cast zivota obou sester a konci smutnym zaverem. Herecky jsou naprosto perfektni, hlavne Emily Watson, ostatni taky nehrajou spatne, ale tyhle dve je absolutne zastinujou. Hudba, i kdyz bych si ji samu o sobe nikdy nepustil, se mi docela libila a skvele doplnovala dej. Jen tech koncertu bylo trochu moc, nijak zvlast vetsina z nich dej neposouvala, takze uz nekolikaty koncert mirne nudil. Lepsi 4*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Emily Watson se učila hrát na violoncello již od svého dětství, takže pro roli Jacqueline du Pré měla velmi dobré předpoklady. Pro svou roli cvičila tak dlouho a intenzivně, že jí často od hraní krvácely prsty. (ČSFD)
  • Film nebyl nikdy uveden ve Francii, aby se předešlo případným soudním sporům se skutečným Danielem Barenboimem. (ČSFD)
  • Film byl kritizován za nepřesnosti a senzacechtivost, nicméně sama Hilary du Pré, která se svým bratrem po smrti své slavné sestry vydala své paměti, film brání. Režisér Anand Tucker s oběma sourozenci vedl několik rozhovorů a podle Hilary du Pré film věrohodně zobrazuje i temnější stránku její sestry ovlivněnou roztroušenou sklerózou. Stránku, kterou prý kritici neodkáží přijmout. „Jackie, kterou jsem znala a milovala, zemřela dlouho před svou skutečnou smrtí v roce 1987.“ (TroiMae)

Reklama

Reklama