Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkový příběh plný napětí a dobrodružství.
Karel a Jonathan, bratři Lví srdce se po smrti dostanou do pohádkové země, která však je ohrožována zlým tyranem. Spolu s dalšími obyvateli zemi zachrání a osvobodí. (Česká televize)

Recenze (17)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Příběh i použitá forma se mi i docela líbily. Bylo to takové poklidné, lehké, pohádkové fantasy spíše asi pro odrostlejší děti. Ale ačkoliv bych měl brát v úvahu dobu vzniku, tak ty masky, kulisy atd. mě osobně přišly dost odfláknuté a působilo to na mě spíše jako kdybych sledoval nějakou tu starou sovětskou pohádku. Už kvůli těm "řepám" co mají na hlavě hlavní hrdinové a ten drak či co, ten taky nevypadal vábně. Škoda, myslím že seveřani umějí podobné filmy lépe. Za mě se to vejde jen do průměru. 3* za 62% ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Na to, že fantasy filmy moc nemusím mě tento docela zaujal, i když na tvorbu Lindgrenové působí nezvykle sklíčeně až depresivně, čehož bohužel není ušetřen ani závěr se skokem do Nangilimy. Co se mi nelíbí je stále stejná unylá hudba provázející celý film a některé pasáže jsou příliš rozvláčné. Pokud jde o postavy, Karel je sympaťák, zato Orvar na mě jako prototyp kladného hrdiny rozhodně nepůsobí a myslím, že boj proti Tengilovi by k vítězství dotáhli i bez jeho přičinění. Vidět to poprvé v dětství, dal bych 4 *, bez nostalgie lepší průměr. 60% ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Karel je malý chlapec s tuberkulózou a náhodou se dozví, že brzo umře. Se svým strachem ze smrti se svěří svému staršímu bratrovi Jonathanovi. Ten mu začne vyprávět o podivuhodné zemi Nangijale, která je na druhé straně oblohy, kam se dostane po smrti. Nemusí se bát, je to svět plný pohádkových příběhů. V domě, kde oba bratři žijí vypukne požár, Jonathanovi se sice podaří, skokem z okna, zachránit svého nemocného bratra, ale sám pád nepřežije. Dostává se tak, jako první, do pohádkové Nangijale. Nádherný film o přátelství, lásce, odvaze, ale i strachu, smutku a bolesti, natočený podle knihy Astrid Lingrenové, která za socialismu u nás nesměla být vydávána, byla soudruhy označena za nevhodnou. Děti, v knížkách pro děti, přece neumírají. ()

Elessar.

všechny recenze uživatele

Keby som nečítala knižku, tak fajn filmík, ale to, ako príbeh začínal, vlastne bol temný, dospelý a drsný, asi najdrsnejšia kniha, čo Astrid napísala. Pri čítaní je to napínavé, drsné dobrodružstvo, s mnohými silnými pasážami a ešte dnes občas nejaké vyskočia. Lenže film, to kúzlo nejako zabil, prišiel mi oproti knižke taký nijaký... ()

ssarka

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetla,ale seženu si ji,vypadá to na výborné čtení...Astrid a její tvorbu miluju od dětství,takže by to neměl být problém,námět je výborný..ale ten film jsem dala asi jen na 20 minut...starší bratr vypadal jako teplý bratr,ta paruka na hlavě bylo zlo a navíc ten DABING..hlas dospělého chlapa pro 17-ti letého chlapce..ne sorry,to nedám....no nic jdu shánět knížku ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama