Reklama

Reklama

Amerika

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Eli pracuje jako plavecký trenér v Chicagu a až zpráva o smrti otce jej donutí vrátit se do rodného Izraele. Zdá se, že si ke své minulosti chová odstup, ale i přes to se rozhodne kontaktovat kamaráda z dětství Jotama. Ten teď vede malé květinářství společně se svou snoubenkou Iris. Obnovení starého přátelství spustí sérii událostí, které všem zúčastněným navždy změní život… (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (11)

lamps 

všechny recenze uživatele

Amerika je na povrchu příjemně natočené vztahové drama o milostném trojúhelníku, které stojí na přesvědčivých hercích a silné výchozí situaci. V tomto ohledu ale můžeme dění snadno předvídat a jako výraznější se nakonec jeví podprahová interpretace, která do hry zahrnuje politická témata. Společně s Elim do Izraele přijíždí Spojené státy, které způsobí neštěstí (byť nepřímo), z něhož se tamní protějšek po zbytek filmu rehabilituje. Tuto interpretaci sice nepodporuje tragicky vykreslený Eliho charakter ani smutné zakončení, ale pokud by platila, jinak veskrze průměrné drama by alespoň částečně pozvedla. Amerika je bezpečný emoční kalkul s nijak výraznou stylistickou složkou a směsí různých motivů, v nichž nechybí ani naznačovaná homosexualita či vyrovnávání se s bolestnou výchovou. Po oceňovaném Cukráři je to pro Graizera krok zpět. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemně plynoucí film, s trochu méně sympatickou hlavní postavou a s dějem, na který si ale možná za pár dní nevzpomenete. KVIFF 2022 ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

 [KVIFF 2022] Jediná projekce, ze který jsem letos během Varů odešla ze sálu. Film "Cukrář" od stejnýho režiséra se mi líbil, tak jsem věřila, že tenhle snímek bude podobnej. Jenže to místo toho byla šílená a dlouhá nuda! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli to neni nějaká kulturní úchylka, ale ten chlap byl naprostej emoční zombík - snad na žádnou z těch událostí nezareagoval adekvátně a jen, přesně jako na těch fotkách tady na čsfd, takhle divně civěl a nicmoc neřikal. Ten JAKOBY milostnej trohúhelník mě nijak zvlášť nebavil a jestli to mělo být nějaký kopání do USA, tak to jsem tam neobjevil. Byla to hezky barevná nuda, která ničim moc neurazí. #kviff56 (60%) ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Překrásný film, po všech stránkách: vizuálně - pořád je čím se kochat, krásná hudba, perfektní střih, herci, příběh samotný... Málokdy jsem tak nadšená, že mě mrzí, když projde poslední titulek na konci... Díky ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Trochu si nejsem jistá, jak moc je ten konec “kýčovitý” a dost mi zkazil dojem z celého filmu… ale jedno z kritérií během KVIFF je “neusnutí” a to proběhlo, takže “plus body” jsou na místě. Vizuálně pěkný snímek, jasně odvyprávěný příběh, uvěřitelné vztahy. Jen ten konec, no… ()

tsgarp 

všechny recenze uživatele

Výborné. Skvlý scénář, nádherná výprava, spousta barrv a chutí , které na vás skáče z plátna . Libilo se mi herecké obsazeni, velmi uvěřitelně zahráno. ()

MathLover 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2022 Na zacatku jsem mela pocit, ze se divam na remake Cukráře, pak se to ale zlepsilo... a byl to rozhodne jeden z tech lepsich snimku na festivalu. Reziser si hraje s barvami i elementy (kazda postava ma svou barvu, resp. svuj element). Hrdinsky "americky" konec jedne z hlavnich postav mi moc nesedl, ale sedi to k nazvu... ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Režisér Cukráře přichází s dalším milostným trojúhelníkem, ale tentokrát bez gay tématiky. Kromě kvalitních herců musím ocenit hudbu, vizuální stránku filmu, krásu izraelské přírody a především střih. Režisér přesně ví, kdy má film posunout dál, aby nezačala nuda. Film vznikal v české koprodukci, která ovšem zahrnovala pouze postprodukci - hudbu, zvukové efekty, barevné korekce obrazu. ()

Estadra 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem byla v kine. Je to vlastne pribeh o 3 lidech a jsou to vlastne 3 nebo spis 4 etapy zivota.  Je to vlastne milostny trojuhelnik. Jedna zena a dva muzi ke vsemu nejlepsi kamaradi z destvi. Kazda ta etapa je sice o vsech trech ale hlavni roli ma vzdy jen jeden. Eli je v etape 1. Iris je v etape 2 a v etape 3 je Jotam.   Herec co hral Eliho mel asi jen jeden vyraz ve tvari po cely film.  Davam 3* ()

Reklama

Reklama