Reklama

Reklama

Jednorožci vs. medvídci

Trailer
Španělsko, 2022, 91 min

Obsahy(1)

Už odedávna zuří válka mezi jednorožci a medvědy. Když se dva medvědí bratři odlišní jako den a noc vydávají na misi, jejímž cílem je lovit úhlavní nepřátele, vymkne se situace z rukou. Uprostřed Magického lesa projde jejich pochroumaný vztah zkouškou a výsledek může rozhodnout osud celého světa. Psychedelický animák pro dospělé se nebojí brutality ani temnoty. Režisér Alberto Vázquez v hyperbarevných kulisách zkoumá náboženský fanatismus i odkaz fašismu a přiznal se, že se nechal inspirovat Bambim a Coppolovou Apokalypsou. Zkušený filmový fanoušek ale vypozoruje i podobnost se seriálem Čas na dobrodružství. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že jdu na vtipně ulítlý střet jednorožců s medvídky, kde si dva nejroztomilejší druhy dětských postaviček o sobě navzájem myslí, jak jsou ti druzí krutí. A ono tak vlastně i bylo (a nejen, že si to o sobě myslely, občas tam fakt tekla krev proudem!). Postupně se ale ten animák začal ubírat serióznějším směrem... k tématům, jako jsou fanatismus a propaganda. To, nicméně, vůbec nebylo na škodu: film gradoval až do samotného konce takovým způsobem, že ho musím hodnotit jako jeden z nejpůsobivějších animáků, co jsem kdy viděl (i když podruhé si ho asi jen tak nedám :)). ()

mottleone 

všechny recenze uživatele

Brutální a temný, jenže zároveň úchylně roztomilý animák, zkoumající náboženský fanatismus i fašismus.. 🐻🦄 Určitě nečekejte bránici-trhající zábavu, ale pomalou přemýšlivou záležitost; rozkošná animace možná může některé odradit, ale místy umí navodit skutečně hororovou atmosféru; zároveň by se bez ní jednalo o jednu z největších válečných depresí. V podstatě jde o mix toho nejlepšího, co už jsme mohli vidět jinde, jenže v perfektně vyváženém balíčku - zhovadilej ale dospělej přesah příběh (SouthPark); roztomilá animace s explicitní brutalitou (HappyTreeFriends). Alberto Vázguez se naštěstí snažil natočit snímek skutečně pro "starší" a ne jen pro "teen" a mladé dospělé, takže nepočítejte s vulgarismy, nadužívanou brutalitu ani fekální či sexuální humor, ale parádní uvědomělou parodii na klasické válečné filmy alá Apokalypsa (1979); Četa (1986); Oběti Války (1989); která vás v závěru chytne za varle a hitne do břicha. Pro milovníky klasiky, kteří se nebojí novátorského přístupu, vřele doporučuji.. 8/10 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Byl jednou pohádkový les kde žily medvědi, jednorožci , ptáci a ryby v míru jednou objevily  medvědi knihu kde zjistily, že jsou nadřazený druh a chtěly vládnout. Jednorožcům (ostatním to nevadilo) se to nelíbilo a vyhnaly je pryč po  x letech se tam snaží medvědi  dostat zpět a začíná válka.  Film se věnuje jedné skupině medvědů co jde zachránit jednu skupinu co se tam ztratila jsou tam i  dvojčata co se nenávidí a asi jsou i teplá jelikož jeden chce druhému pořád ukazovat ptáka. Ke konci se z toho jednoho stane vůdce a jde zabít posledního jednorožce jelikož se říká , že kdo ho zabije a bude pít jeho krev stane se nejvyšší bytostí tak on to udělá přitom zabije svého bráchu něco jich sežere a z nich se stane člověk (asi narážka že cyklus pokračuje nedává to smysl ani moc ). Je škoda, že se to nevěnuje tomu konfliktu  je zde toho hodně i nevysvětleno jelikož těch jednorožců je cca 50 zatímco těch medvědů tisícovky medvědi mají i moderní zbraně a stejně prohrávají. 60 procent optimálně by to bylo 40 , ale za ten konec jednu hvězdu přihodím. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že nejlepší válečný film posledních let bude španělskej animák o válce mezi medvídky a jednorožci.... aneb mazlení je stvořeno z oceli, krve a bolesti. Geniální šílenost, která je ve skutečnosti neskutečně brutální a přesto výstižnou alegorií o militarismu a válečném fanatismu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Není to příjemná podívaná, není to vůbec příjemná podívaná, co hůř, není to ani nijak extra vtipné nebo zábavné, ale některé myšlenky, způsob jejich prezentace, jsou poměrně zajímavé... Chtěl bych to vidět někdy znova? Ne, díky! Lituji, že jsem se na film podíval? Ne, nemyslím si! 5,5/10 ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama