Reklama

Reklama

Family Dinner

  • Slovensko Rodinná večera (festivalový název)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní
Rakousko, 2022, 97 min

Obsahy(1)

Pätnásťročná Simi je deprimovaná zo svojej nadváhy. Vyberie sa na veľkonočný víkend do domu svojej tety Claudie. Claudia je populárna autorka bestsellerov o výžive. Simi verí, že jej teta pomôže. To, čo malo byť príjemným sviatkom s rodinou, sa však rýchlo ukáže byť niečím úplne iným. Čo spôsobuje, že sa všetci správajú tak zvláštne a agresívne? Odpovede na tieto otázky sú desivejšie ako jej najhoršie nočné mory. (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (14)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za zvědavost se platí! Simi je mladá bečka, co doufá, že teta Claudie jí pomůže zbavit se přebytečných asi sto kil. Jenže přijet zrovna na Velikonoce, nejtajemnější svátky v roce, není příliš chytré. Teta Claudie se totiž zajímá o prastaré kulty a jejich kuchyni. A pak je tu ještě její syn Filipp, o němž si divák může myslet cokoliv, každopádně tuší, že něco není zcela v pořádku. Popravdě jsem očekával směřování někam k filmům Rituál (1973) nebo Slunovrat (2019), ale jakmile Simi objevila rukopis nové knihy, bylo jasno. I tak závěr potěšil. Škoda, že snímek nebyl tajemnější se zlověstnější atmosférou. Nejnapínavější scéna tak bylo hledání mobilního telefonu... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Family Dinner je jeden z těch pomalejších, příběhově ne moc obsáhlých mini horůrků, které spíš budují atmosféru tichem a nevědomostí diváka, divným chováním postav a neosobním prostředím. Na druhou stranu je scénář v tomto případě poměrně předvídatelným, ne příliš šokujícím a dost vyčpělým. Zkrátka to je film, na který když si vzpomenu, nebudu už vědět název, pokud si vůbec vzpomenu. Jako mini jednohubka ale asi neurazí. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakomplexovanej teenagerke, ktorá trpí kvôli svojej nadváhe. Cez sviatky navštívi svoju podivnú tetku a jej rodinku úžasných. Už z názvu je jasné, že jedlo bude hlavnou témou filmu, a rozhodne sa tým nemyslia iba diétky tej chuderky. Žánrovo som približne tušil, ktorým smerom sa to bude uberať, a nemýlil som sa. Celkovo to nebolo zlé, po technickej či hereckej stránke veľmi kvalitný film, ktorý občas dokáže zabrnkať na nervy. Akurát z toho sľubovaného hororu to veľa nepobralo, vlatne je to s výnimkou akčnejšej koncovky čistá psychologická dráma. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Že csfd upadá už vím delší dobu , ale, že takové sračky se dostávají do modrých čísel to teda čumím jak vyoraná myš.  Tlustoprdka jde k tetě týden před Velikonocema zchudnout akorát jí to nechce říct  teta je totiž nějaká výživová poradkyně co napsala jednu knihu a druhou píše.  V rodině je chlap magor co rád šikanuje vlastního syna syn co je magor a myslí si, že ho chtějí zabít a matka co je magor ono upřímně ani ta holka normální není tudíž není komu fandit. Přes hodinu sledujeme jak ta matka uspává toho syna , chce po otci, aby toho syna vzal na lov syn je připosranec a neumí ani dorazit zajíce   holka pak nějak řekne té tetě , že chce zchudnout matka jí zakáže jídlo pak ona jíst chce taky jí to teta zakáže a nic se neděje pak ten syn uteče do Vídně holka chce odejít a pak si to rozmyslí. Na konci zjistíme že toho  syna zabili a dali si ho k jídlu ona to zjistí a zabije je.  0 procent ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Family Dinner je snaživé levné béčko, které spíš než na filmařskou kvalitu sází na zábavnost režisérského debutu a celkem svěží nápad. Rozhodně nečekejte gore, kanibalismus, horor nebo jakoukoli brutalitu, právě naopak jde o velmi komorní a pomalu plynoucí mix psychologického oblbnutí, držení diváka v nevědomosti “vo co gou” a v závěru i trochy toho napětí. Možná právě béčkový look a “neherci” dodávají filmu trochu té realičnosti a vyvolávají v divákovi pocit “jo, tohle by se tak asi mohlo stát”, a tím si získávají určité sympatie úzké skupiny diváků, ale pro klasického mainstream konzumenta je tohle spíš krok vedle a tohle Rakousko může určitě vynechat. V opačném případě je to tak pade na pade, jestli se mu tenhle komorní, nekonvenční styl bude líbit. Za mě 2/3 - je to slabší a čekal jsem větší psycho teror, ale něco do sebe to má. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 25 dní od 9. marca do 13. apríla 2021 vo Viedni a Dolnom Rakúsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama