Reklama

Reklama

Bez kalhot: Poslední tanec

  • USA Magic Mike's Last Dance (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

"Magic" Mike Lane (Channing Tatum) se po delší pauze opět míří na scénu poté, co zkrachoval jeho podnikatelský záměr, kvůli němuž přišel na mizinu a začal vystupovat jako barman na Floridě. Mike se vydává do Londýna, kde ho, jak doufá, čeká poslední štace s bohatou ženou (Salma Hayek Pinault), která má pro něj neodolatelnou nabídku..., ale také vlastní tajný plán. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly jsem neviděl, takže to celkově nemůžu moc hodnotit, ale tohle mi moc jako 'Grand Finale' nepřišlo. Všechny postavy a děj se už viděl stokrát jinde, stopáž měla být kratší, ta 'zápletka' ve druhé polovině vypadala spíše jako vtip (jenom tak hozená) a tance mě taky nějak extra neuchvátily (občas jsem si říkal wtf, ale ve špatným slova smyslu). Poměrně prázdný film na který se rychle zapomene. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První film byl civilní sociální drama, druhý road movie, třetí je lubitschovská konverzační komedie postavená na půdorysu backstage muzikálu. Nebo Pretty Woman naruby, chcete-li (bohatá panička si kupuje společnost striptéra se zlatým srdcem, v centru příběhu stojí otázka „láska, nebo peníze?“). Nechybí však kritika kapitalismu/patriarchátu, který vše proměňuje na komoditu (Londýn je vtipně představen sérií záběrů na suvenýry) a ženám, nacházejícím se tentokrát poprvé ve středu vyprávění, sice slibuje svobodu (asi nejdražší obchod ve městě je příhodně jmenuje Liberty) a naplnění nejtajnějších fantazií, ale jen pokud se vzdají bohatství a moci. Čili musí jít opravdu jen o fantazii realizovanou někde na divadle, bez přesahu do reálného světa, v němž nadále rozhodují muži. Dá se na to koukat i jako na Soderberghovu podvratnou hru s konceptem legacy sequelů, který zároveň naplňuje i nenaplňuje (a navrch při tom reflektuje vlastní pozici, kdy stejně jako Mike musí kvůli systémovým podmínkám navazovat na úspěšnou značku, prodávat se, spoléhat na mecenáše, místo toho aby budoval něco fungl nového). Protagonista by bez cizích peněz a pracovní nabídky nic velkolepého nespáchal, jen by si dál přivydělával jako barman, zůstal osamělým vlkem. Stará parta se objeví jen nakrátko během zoom talku, odkazy k předchozím dílům jsou minimální (flashback se striptýzem v policejním kostýmu). Taneční scény, díky nimž jde o jeden z nejerotičtějších hollywoodských filmů bez sexu (a bradavky se vám z nich postaví bez ohledu na pohlaví a orientaci), jsou až parodicky přepálené (úvodní „pornografický“ tanec à la Padesát odstínů šedi a jeho vlhká variace v závěru). Vědomou schematičnost, osekání příběhu na základní archetypy, zviditelňuje i přímočarý voice over, proměňující Mikeův návrat na scénu málem v pohádku nebo mytologické vyprávění. Rozhodně to není tak hloupé a prvoplánové, jak se při povrchním sledování může zdát. 75% ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Chvalme pána, že to byl poslední tanec. Salma a Channing sice vypadají stále dobře, ale když jsem je viděla na začátku, nějak jsem se necítila patřičně. K žádné postavě jsem si nevytvořila vztah, jako třeba ve dvojce a to pro mě vytvořilo plochou strip komedii, která nebyla vlastně ani vtipná. Zbyly jen tanečky, které postrádaly smysl a kdyby se vystřihly jako samostatný krátkometrážní film, dala bych mnohem lepší hodnocení. :D ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po dramaticky zdařilé jedničce a oddychově pohodové dvojce přichází třetí (a dle názvu asi poslední) díl, který je už jen starosvětsky naivní a sladkou pohádkou. Možná by se dalo cenit, že je to do třetice zas něco žánrově trochu jiného, ale tentokrát mi ten posun už opravdu moc nesedl. Soderbergh vyměnil sympaticky naduté postavy z předchozích dílů za veskrze protivné nové charaktery, které naplňují ta nejohranější filmová klišé (nepochopená impulzivní panička, přechytračená multitalentovaná teenagerka, odměřený moudrý komorník). A když je řeč o klišé, cameo výstupy přes Zoom už začínají v posledních měsících být velmi ohraným filmovým nástrojem. Kamerově je to opět hezké, choreografie tanců je velmi fajn, má to i pár vtipných soderberghovských „wtf“ momentů, ale nemůžu si pomoct, dějově už to pasuje tak akorát na Hallmark Channel ve 14:30. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Fanynky vyrýsovaných svalů Channinga Tatuma a jeho tanečních kreací se jistě těšily na letošního Valentýna a Channing samozřejmě skoro nesleze z plátna, ale už to zkrátka není, co to bývalo. První Bez kalhot bylo spíše sociální drama, zatímco druhý díl byl mnohem odlehčenější, zábavnější a "benzínkovou scénu" si pamatuji i po osmi letech. Poslední tanec hraje na vážnější notu, humor v něm prakticky absentuje, což není nutně špatně, bohužel tu ale chybí také více lechtivých tanečních scén, na které jsme byli z předchozích filmů zvyklí. A chemii mezi postavami Channinga a Salmy jsem moc nevěřila. Slabší 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film byl původně zamýšlen pouze pro streamování na HBO Max, ale v září 2022 bylo rozhodnuto, že se bude promítat v kinech. (BMW12)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Reklama

Reklama