Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný film pro děti i dospělé pojednává o rodince žijící na venkově u moře. Je součástí cyklu čtyř filmů Svědectví barevného ostrova (Akce Mojžíš, Svatba s překážkami, Piráti na Albertině, Ztroskotání na ostrově). Jistě si leckdo vzpomene na malou holčičku Skrolan, jejího bernardýna a veselé příhody, které u moře společně prožívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

dopitak 

všechny recenze uživatele

V původním báječném českém dabingu (1972) ožívá jedinečné a rádo zapomínané české výrazivo. Spíše než jednoduchým příběhem několika dětí a jejich zvířat film zaujme krásnými severskými lokacemi, vždyť kdo by nechtěl bydlet na ostrově, kde moře se v modři předhání s oblohou, mraky jsou tu tak nízko a západy slunce tak kouzelné. Scény s tuleňem Mojžíšem jsou opravdu výborné. Liška s nimi pěkně vyběhla. Mirko (strýček Skrblík) Musil v roli padoucha, Vladimír (Old Shattehand) Ráž jako nešikovný ale dobrácký otec, brilantní čeština (i ten dětský dabing je naprosto precizní) kontrastuje s tvrdými severskými jmény (Skrolan, Stina, Tjorven). Předškoláci by tenhle film i celou sérii měli mít povinné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Tento je prvý, nasledujú Svadba s prekážkami, Piráti na Albertine a Stroskotanie na ostrove. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jeden člen velké rodiny rodinných švédských filmů od režiséra jménem Olle Hellbom. Jako malý jsem to paradoxně nesnášel, ale ted'ka v rané dospělosti nádhera, a to fakt. Navíc tento film podle literární předlohy spisovatelky Astrid Lindgrenové ve mně nyní uskutečnil zásadní změnu, mým vysněným domácím mazlíčkem se stává kdo? Ano, tuleň! **** ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s tragosem. Na těhlech filmech jsem vyrůstal. Jednoduchý humor pro děti (tém nechci naznačit že jsem vyrostl do jednoduchosti), lehká zápletka a celkem slušná legrace. Taky snad jediný švédský film který jsem viděl. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku je uz od pohledu hlavni detska predstavitelka na facku. Nakonec se z ni ale vyklube chytra holcicka se smyslem pro humor. Moc hezky pribeh pro deti, kde je onen tulen pridanou hodnotou celeho filmu. Nevim, zda by dnes ruzni fanatici nechali ve filmu vozit tulene na trakari po vesnici.-). Krasne prostredi a uzasna atmosfera, ktera umi pohladit! ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si z dětství tenhle seriál, netušil, kolik to má dílů, ani jak se to jmenuje, ale od počátku jsem hrál na klavír ústřední melodii a zpíval text o vráně, která "volala pusťte mě hned a toho rána holka malá spatřila svět..." Až později jsem zjistil literární předlohu a nedávno i zdroj těhle kouzelných filmů. Tohle funguje v každé době. Je ale znát, jak děti neobklopené tolik civilizací (ba i dospělí) mají větší fantazii a schopnost hrát si. Nejen z nostalgie plný počet hvězd i pro Astrid Lindgren - smekám, veliké díky! ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž ústřední scénou jsou upištěné, zlobivé a jinak protivné děti, mě fakt neberou. Až ke konci se trošku polepšily a byly chvíli i vtipné, nicméně mnohokrát se opakující námět, tedy neustálé výměny a předávky různých domácích i nedomácích zvířat, může zaujmout snad jen velmi malé publikum. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se bavit o tom, co pro dětský svět znamená jméno Astrid Lindgrenová....to by byla hádám úplně zbytečná diskuze. Tady jde o dobrodružství Tjorven, Stiny, Pelleho a další obyvatele knižního ostrova Saltkråkan, pod taktovkou muže s živností "specialista na převod díla Astrid Lindgrenové z listů románů na filmové plátno" Olle Hellboma.....a s ním já mám malý problém. Ať už vezmu Pipi nebo jiné, visuelní zpracování mě nějakým nevysvětlitelným způsobem lehce irituje. Nepřijde mi na rozdíl od příběhů vůbec atraktivní pro dětské oko....měl jsem s tím problém jako malý a mám ho i teď. Nemluvě o tom, že samotná kauza s roztrhaným zvířecím mazlíčkem, kterou se rodiče hlavní hrdinky rozhodnou bez soudu řešit zastřelením jejich psa v lese, může na malé caparty působit až hororově. Každopádně kvalita předlohy v kombinaci se všemi mými výtkami z celku i tak dělá slušnou adolescentní záležitost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro mne nádherný návrat do dětství a vzpomínek na celou rodinu, která u tohoto filmu a dalšího pokračování pravidelně vysedávala. Skutečně legrační rodinný snímek. Pobaví a rozesměje.  *** APŮL ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Dětí z Bullerbynu tentokrát knižní předlohu Astrid Lindgrenové neznám. Kdysi jsem ji sice zkoušel číst, ale nijak mě nechytla. Zato film jsem si zamiloval hned. Sympatické děti (Tjorven a Stina nemají chybu!), roztomilá zvířata (platí skoro to samé co o dětech :) a zápletka s ponaučením, že když parta drží při sobě a pomáhá si, všechno dobře dopadne. Člověk podvědomě tuší, že život na ostrově není vždy zas až taková idylka, po zhlédnutí filmu by se tam ale stejně rozjel a strávil s jeho obyvateli celé prázdniny. ()

Reklama

Reklama