Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Recenze (333)

choze 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky průměrný climbing survival, kde se nepříliš sympatické postavy brodí klišé a nesmysly, ale díky závratné kameře tenhle výlet na jednu surrealisticky vysokou anténu stojí za zkouknutí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě instapičinky a ztopořená anténa“ je minimalistická, strhující, naprosto parádně natočená a místy až nepříjemná podívaná napínací třídy Zmrzlouš pro všechny milovníky výšek a hloubek, u níž vám budou zalézat koule do břicha („a rolovat se pysky“ – uvedeno z důvodů pohlavní antidiskriminace, i divačky jsou přeci skoro lidé), panicky se občas budete chytat křeslových opěradel a ujišťovat se, jestli furt máte v obýváku podlahu. Její jedinou vadou evidentně je, že tam ke konci nepřisvištěl nějaký ten prolatexovaný bukvoid a nezachránil Lojzkám Lejnovým den, proto se tu trestuhodně potácí v modrých číslech všech těch převkusných rozumbradáčů. Já osobně mám pro strach z hloubek uděláno, mnohokrát jsem již bez bázně a hany pohlédl do bezedných pekelných chřtánů, v nichž by normální smrtelník pištivě plandal, ovšem musím přiznat, že tady jsem se párkrát nutně potřeboval podívat na strop a vynulovat gyroskop. Kremnofobikům vřele doporučuji zahryznout se před projekcí do pryžové hadice, nebo se na to pro zachování mentální stability rovnou raději vysrat. Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „ostrakizovat se od obrazovky“. Stejně se zachovají i socky s uhlopříčkou menší než metr, na hloupých telefonech to prostě fuckt nevynikne a budete tomu nezaslouženě kurvit rejtynk. A samozřejmě u toho neprstěte sestru jako NĚKTEŘÍ, je to prý pak méně napínavé! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $3milióny║ Tržby USA $7,240,521║ Tržby Celosvetovo $21,818,297▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $735,560║ Tržby za predaj DVD v USA $1,223,870║ No tak toto bolo fakt nechutné, niektoré zábery fakt silný adrenalín, podobne ako Na lane. Príbeh na danej ploche s prehľadom utiahnú dve herečky a o slabšie momenty sa neoprieme, skôr to pridáva na adrenalíne, gradácii, dusná atmosféra, doslova závrať a na prekvapujúcich scénach. Tvorcovia sa s tým celkom slušne vyhrali, zabodovali.  /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super nápad s uvíznutím na obrovské televizní věži, bez možnosti úniku. Blonďatá kámoška mě štvala a škodolibě jsem jí přál smrt. Hlavní hrdinky mi bylo docela líto. Když se na konci přepla do akčního survival módu, tak to bylo docela úsměvné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KOUKNI NA TOHLE. TELEKOMUNIKAČNÍ VĚŽ B67. CHTĚLA BYCH NA NI VYLÉZT A CHCI, ABYS LEZLA SE MNOU. DOBRODRUŽSTVÍ JAKO ZA STARÝCH ČASŮ…“   Tak herecky jsou na tom ty dvě kikiny stejně, jako scénárista s dialogama. Ovšem jestli trpíte klaustrofobií jako já (proč jinak byste na to koukali, ne?), je třeba to s těma kandidátkami na Darwinovu cenu chvilku přetrpět. Jen co se vykecaj, tak se vydaj na tu slibovanou dobrodružnou výpravu. Nakonec to stálo za to - ta vejška na mě fakt celkem funguje. Ne že bych pozvracel projektor, ale jestli se mě chcete zbavit, dojděte se mnou na vrchol! A protože jsem si tu atmosféru místy užil, nebudu řešit jistý podivnosti…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozhodla jsem se, že starýho vysypu z Žižkovský věže.  2.) Ve volným prostoru trochu panikařím.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslel som, že tam ležíš ty.“ Priznám sa, mám chuť prihodiť aj štvrtú hviezdu. Nie, scenár skutočne nie je esencia originality. Ale postavy sú uveriteľné a správajú sa presvedčivo a realisticky, takže sa neustále snažia vymýšľať pomerne logické a uveriteľné spôsoby, ako sa dostať zo šlamastiky, v akej sa ocitli. Samotné herečky sú vcelku sympatické a dobrý dojem dotvára cameo Jeffreyho Deana Morgana. Mám strach z výšok a musím sa priznať, že som sa fakt necítil dobre, čo je pochvala. Výprava gigantickej veže uprostred vyľudnenej planiny je tiesnivá. Niektoré pasáže mi pripadali predsa len už príliš a samozrejme chýba napätie, keďže vieme, že každý pokus hrdiniek o záchranu dopadne zle, keďže sa „asi“ z veže nedostanú v prvej polovici filmu, že? Inak som si to ale prekvapivo užil a bavil sa. Oceňujem twist, ktorý som tu nečakal a ktorý nie je originálny, ale jednak ho v takto nastavenom príbehu nečakáte a jednak vás zasiahne, keďže ste si hrdinky-bojovníčky obľúbili. Ak máte radi filmy odohrávajúce sa na extrémne ohraničenom priestore (Pochovaný zaživa, Krvavá lagúna, Útes smrti, Otvorené more, Oxygen, Downrange, Telefónna búdka), prídete si na svoje. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Trochu béčko, trochu péčko, hlavně ale překvapivě dobře natočený thriller, který má jen tu smůlu, že se příliš pevně drží žánrových klišé a málokdy se odváže. V horolezectví asi dobré pravidlo, ve filmařině už ne tak moc. 6/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Fyzicky nepříjemný zážitek. Nejedná se o snímek, na který by se dívalo snadno, jelikož režisér dovedně pracuje s lidským strachem z výšek a pomocí různých úhlů snímání či výrazných sugestivních pohybů kamery (např. kroužení kolem protagonistek) pobízí diváky k vegetativní reakci. Škoda, že si Scott Mann nedal záležet i na scénáři, protože se mohlo jednat o jeden z nejlepších survivalů posledních let. Pokud zde má někdo zkušenosti s pohybem ve vertikálním prostoru, tak se při pohledu na bezradnost hlavních postav jistě musel chytat za hlavu. Jakožto zdejší hororový expert nemám volného času nazbyt, leč pár horských vrcholů jsem již zdolal a při sestupu mnohdy využil princip vláknového tření. Divím se tedy, že zkušené lezkyně nedokázaly správně vyhodnotit situaci a vhodně zaimprovizovat. Kolem konstrukce věže totiž stačilo ovinout lano, které by jim posloužilo jako prodloužené ruce a zároveň jednoduchá slaňovací brzda. Po pár minutách už by mohly v bezpečí pózovat pro své fanoušky. Závěr filmu působí extrémně uspěchaně, jako by se střihači splašily nůžky, a navíc nedává žádný smysl. Becky se totiž před svým vysvobozením dopustila hned několika trestných činů, takže by neodjela s otcem domů, nýbrž s policisty do cely předběžného zadržení. Navzdory scénáristickému klopýtání přeci jen převažují mírná pozitiva, a tak snímku Fall uděluji tři silnější hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mistrovská práce s kamerou v diváku vzbudí úzkost, jako by snad na ten stožár lezl vlastnoručně. To činí sledování v určitých pasážích obtížné a velice nepříjemné. Za což u filmu podobného ražení nelze nepřičíst plusové body! Příběh a s tím spojené dialogy také nebyly špatné a to i přesto, že byla zápletka víceméně očividná. Nakonec se mi však stejně ze všeho nejvíce líbila scéna skoro až ke konci. Kvůli spoilerům nebudu zacházet do přílišných detailů, ale: ,,ne, nemohu ti dát svoji botu". Brrr, úsek v němž mi mráz proběhl doslova po celém těle. Jelikož jsem před sledováním očekával spíše slabší tuctovou záležitost na 1-3 hvězdy, možná i proto je pro mne tento skvost nebývalým překvapením! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

fyzicky ambiciózní béčko, které možná nemá topovou technickou skladbu a disponuje prachbídnou psychologii postav, ale napětí by se tu mohlo krájet a veskrze dobře inscenované dramatické scény mnohdy nutí zakrývat si oči. Tvůrci si s malým budgetem a 30ti metrovou věží pro kaskadéry dokázali poradit a přetavili to v místy nervy drásající survival. Social networks narážky super. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zarmoucená mladá vdova, energická blonďatá raketa a několik detailních záběrů rezavých matic, šroubů a příček žebříku. Kamarádky, kdy manžel jedné z nich tragicky zahynul při společném výstupu na horu, se rozhodnou, že vyšplhají na více než 600 metrů vysokou opuštěnou rádiovou věž v poušti. Jedna má přijít na jiné myšlenky a rozptýlit manželův popel, druhá hodlá potěšit i získat nové followery. Stačí pouhé lezení po nekonečném žebříku, pár rafinovaných záběrů a zvukových efektů a v některých divácích to začne bublat. Jakmile dívky zůstanou uvízlé na pozorovací plošině, půjde do tuhého. Přijdou pokusy dostat se z bezvýchodné situace, postupně přepneme do vztahového dramatu, abychom se dočkali závěrečného twistu. Neřeším, zda měly dívky dostatečnou svalovou hmotu ke zvládnutí několika úkonů, nad pokusy o záchranu jsem hlavou nekroutil a zároveň přejdu pár ne zrovna šťastných rozhodnutí tvůrců. Jednoduše jsem si to užil. Silné tři hvězdy. Natočené to bylo skvěle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako úprimne? Miestami mi neskutočne stískalo vajcia a tŕpli nohy. Kto nenávidí výšky, toho film celkom solídne uzemní. Mne osobne bolo dosť nepríjemne, pričom samotný snímok obsahuje aj veľmi solídny twist, čiže za mňa viac ako len “dobre”. P.S.: A áno, Ja viem, že to bola občas pičovina. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ohľadne amerického snímku "Fall", ktorý v roku 2022 natočil režisér Scott Mann, mám pre prípadných divákov dve upozornenia. Upozornenie číslo jeden: Tomuto titulu by sa mali oblúkom vyhnúť všetci jedinci, čo trpia akrofóbiou. Nie je to vhodná voľba pre ľudí, ktorí majú strach z výšok. Upozornenie číslo dva: Tento dramatický survival thriller by mal zhliadnuť každý filmový gurmám, ktorý vie oceniť minimalistický námet s bravúrne spracovaným scenárom, kvalitnou kamerou a umnou réžiou. Dve mladé ženy (Becky a Hunter) uväznené v šesto metrovej výške na vrchole starej, nepoužívanej, skorodovanej, rozpadajúcej sa, telekomunikačnej veže (B67) uprostred pustiny. Výstup hore bol náročný, ale návrat na zem sa zdá byť celkom nemožný. ***** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pro mě těch 600 metrů nad zemí bylo jako kdybych byla v nebi a zároveň v pekle. A i když jsem po celý film zažívala v žaludku silné vlnobití, tak záběry byly naprosto fascinující a vím jistě, že bych si ty vymazlené pohledy na krajinu do bezútěšné hloubky i to gradující napětí ráda někdy zopakovala. I když je fakt, že mně se klepou kolena i na pouze 60 metrů vysoké turistické rozhledně. Během filmu jsem si říkala, že už nikdy na žádnou nepolezu. Ale třeba si troufnu, i na vyšší! Jak říkala Becky: "Pokud se bojíš smrti, neboj se žít." ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Scott Mann jel zatím dobrý kousky, ale tohle se mu žel lehce vymklo. Žádný strach o hrdinky filmu jsem tu bohužel necítil ani na vteřinu. Téma možná zajímavé, ale zpracování se nepovedlo, Tak snad radši někdy jindy.30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Užívateľ LIVINGDEAD ma dobre rozosmial..."chybělo mi tam napětí". Ak tomuto suprovému komornému  thrilleru niečo nechýba, tak je to práve napätie. Livingdead bol pri sledovaní očividne DEAD. Tento film ma fakt dostal, nečakal som taký nárez. Príbeh pomerne jednoduchý, no výborne natočený, svižný, max. napínavý a pomerne realisticky zobrazený. Režisér si vystačil s dvoma-troma postavami a jednou neskutočne vysokou vežou, ktorú sa dve kámošky rozhodli zdolať. Mnoho záberov je doslova neskutočných, slabšie povahy a ľudia, ktorí neznášajú výšky môžu mať pri sledovaní vážne problém. Záver trochu uponáhľaný, na tu záchranu, pravdepodobne vrtuľníkom mohli tvorcovia vyčleniť aspoň 2-3 minúty. Nie som horolezca ani odborník, ale myslím, že tá časť bez rebríku by sa teoreticky dala zlaniť. Otázkou je či by to vydržalo lano a neprešúchalo sa. Trenie by vzhľadom na celú váhu bolo veľké. A navyše to bolo predsa len 200 metrov, ak sa nemýlim. Napriek menším výhradám, max. spokojnosť pretože ten adrenalín som si fakt užil. 80%. ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama