Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muže, který se navždy chtěl rozloučit se svou minulostí, šťastně žije se dvěmi dospívajícími dcerami a milou ženou ve Švédsku a jen zprávy v televizi o válečném stavu mu připomínají jeho bývalou vlast na Středním Východě. Jednoho dne se ovšem zjeví postarší žena tmavé pleti, která mu sdělí, že jeho žena z bývalé vlasti je naživu, dokonce mu porodila syna a jejich osud je teď v jeho rukou. Životy blízkých má vykoupit zabitím vlivného člověka... Paralelně se odvíjí příběh spolužáka mladší dcery, citlivého chlapce, jenž jednoho dne již nedokáže vzdorovat kruté šikaně staršího spolužáka jinak než zbraní. Citlivý kultivovaný snímek s přesvědčivými hereckými výkony a vnitřním napětím ukazuje, že stačí jen kratičký okamžik, aby se život člověka totálně změnil - je to právě ten poslední moment "před bouří" , který rozhoduje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Skip 

všechny recenze uživatele

Taxikář arabského původu, žijící ve Švédsku, je kontaktován bývalými spolubojovníky, kteří po něm chtějí odstranit obchodníka se zbraněmi. Mají jako rukojmí jeho ženu, o níž si myslel, že je mrtvá, a také syna, o kterém nevěděl. Ve Švédsku má druhou rodinu. Ocitne se v situaci, kdy musí bojovat s rozhodnutím už více nezabíjet a přitom zachránit své rodiny. Paralelně se odehrává příběh školáka, který je šikanovaný starším spolužákem, což ho dovede ke krajnímu řešení. Velmi dobře natočený film a dobré herecké výkony. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Opravdu citlivý film. K dokonalosti chybí snad jen trochu lepší vizuální ztvárnění. Co však oceňuji nejvíce je, jak se tetno film vyrovnává s podstatou terorismu. Nejde zde o žádné černobílé líčení dobrých a zlých lidí. Jde o to, že než někoho okamžitě za jeho činy odsoudíme, měli bychom se zamylset jestli také neneseme svůj díl viny. Nic není tak jednoduché, jak se ukazuje v médiích. ()

Reklama

Red Meat 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, jež se tváří nenápadně, avšak v průběhu jeho sledování vás dostane do kolen. Příběh se dotýká současných otázek dětského násilí a terorismu, činí tak ale nenásilnou a uvěřitelnou formou, přestože scénář je poněkud nepravděpodobný. Pokud se divák dokáže od této drobnosti oprostit, dostane se mu odměnou silného diváckého zážitku, na který jen tak nezapomene. Nemalou zásluhu na tom mají jak režisér tak i bezchybní představitelé hlavních rolí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z filmu mam opacny dojem ako z dalsieho Svedskeho filmu Snabba Cash. Tentokrat je film plny emocii a rozhodne nie je chladny. Bavilo ma ho sledovat, postavy si ma ziskali, ale stvrtu hviezdicku nedam, lebo bol miestami prilis prekombinovany a koniec na mna nijak emocialne nezaposobil. Skôr som mal z neho WTF dojem. Skoda, ze sa scenaristi nedrzali trochu na uzde. Menej je niekedy viac. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dva propletené osudy o tom, že palcové titulky v novinách "Dětské násilí na maloměstě!" či "Terorista zabíjel!" jsou jen špičkou ledovce a nic není tak jasné a černobílé. Skvělý scénář s naprosto bravurními herci a ač se může zdát spojení otázky terorismu a dětského násilí v jednom filmu z běžného švédského městečka jako blbost, tak to funguje a je to zatraceně silné. Tenhle film vás donutí se zamyslet, nechá ve vás silný dojem, má zajímavé a aktuální téma, skvělé herce, je dobře natočen. Prostě nemám co vytknout. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama