Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nejnovější adaptaci gotického románu Daphné Du Maurierové Rebecca se před divákem odehrává klasický příběh lásky a nenávisti. Bohatý ovdovělý šlechtic Maxim de Winter (Charles Dance) pozná výrazně mladší ženu (Emilia Foxová), která je společnicí paní Van Hopperové (Faye Dunawayová), movité Američanky na cestách. Nezkušené děvče jako šarmantní zralý muž rychle okouzlí a záhy se vezmou. Mladá paní De Winterová zakouší chvíle štěstí a neomezené oddanosti. Když se však nastěhují do rodinného sídla Manderely, začíná o choti pochybovat. Necítí se jako paní domu, nevyzná se v etiketě. Bojí se i služebné paní Danversové (Diana Riggová). Nepokrytě jí totiž dává najevo, že jediná a skutečná vládkyně domu je Maximova předchozí manželka Rebecca (Lucy Cohuová), která se před rokem nešťastnou náhodou utopila. Novomanželka začíná mít děsivé podezření, že Maxim předchozí ženu zavraždil... (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Není to BBC a je to znát. Devadesátkové BBC seriály bývají dobré i po letech, tady je velice průměrná výprava, nezajímavý výběr dobové hudby a herecké výkony jsou taky sotva průměrné. A ani bych neřekla, že je Rebecca sama o sobě geniální, pouze další román čerpající z určité tradice. Nelze si nevzpomenout samozřejmě na Janu Eyrovou. Nicméně původní Hitchova verze i moderní Netflix nechávají tuto slabou adaptaci daleko za sebou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King si ako motto svojho románu "Vrece kostí" zvolil krátky úryvok z knihy "Rebecca", ktorú v roku 1938 napísala anglická spisovateľka Daphne du Maurier. Na základe toho som si tento jej psychologicko detektívny román prečítal. Úplne ma uchvátil svojou tajuplnou atmosférou. Už v roku 1940 natočil legendárny režisér Alfred Hitchcock filmovú adaptáciu. Jeho čienobiely snímok ma ohromomil rovnako ako literárna predloha. No a nedávno som zhliadol aj dvojdielnu televíznu verziu tohto románu z roku 1997. Bohužiaľ tá ma sklamala. Bola zdĺhavá a mdlá. ** ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznala Hitchcockovu verzi, řekla bych, že je to průměrná romantická blbost. Protože ji znám, musím říct, že je to navíc drzost. Co si proboha myslel tvůrce tohoto braku, když vynechal to nejnapínavější a nejtajemnější z Rebečina příběhu? Že stačí, když hlavní hrdinka odhalí ňadra? ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Hitchcocka barevná, ale roztahaná a hlavně nijace rozplizlá nová verze. Není důvod ztrácet čas. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Takto to může dopadnout, když se někdo s nedostatkem jakékoliv tvůrčí invence a s naprosto nevhodně vybranými hereckými představiteli pustí do literární adaptace. Nechutná drzost. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Chybí tady Hitchcockovu tajemno. I v pozdějším podání Jeremy Bretta Maxim působil stroze, tajuplně a místy z něj šel strach. Charles Dance takový není, a přesto se mi to líbilo. Proč? Netuším. (celou dobu jsem přemýšlela, kde berou herečky do role druhé paní de Winter, které jsou si tak neuvěřitelně podobné ... a pak zjistím, že Joanna David - Rebecca (1979) a Emilia Fox - Rebecca (1997) jsou matka s dcerou) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Přímo ukázkový příklad toho, že když dva dělají totéž, není to totéž. Zatímco Hitchcockova verze byla tajuplná a napínavá do poslední minuty, tato verze je klasická červená knihovna. Chudá holka se provdá za bohatého pána, ale narazí na problémy, bla bla... Nejlépe je to vidět na scéně, kdy slečna jde ohlásit Maxovi, že se svou paní odjíždí. V Hitchcockově podání zoufalý a napínavý boj o čas (u auta:,,Pojďte drahá, už musíme jet!" ,,Počkejte, ještě jsem si tam něco zapomněla!" v recepci: ,,Bohužel madam, pan de Winter není ve svém pokoji."). V tomto slečna normálně přijde na pokoj, pan de Winter tam je, všechno je idilické, krásné, v pohodě. Fuj. Jediným kladem jsou občasné pěkné záběry krajiny a krásného prostředí. Ale ty by se lépe vyjímaly v nějakém přírodopisném dokumentu. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Rebečin příběh milovala moje babička, moje máma a miluju ho i já...v knize ovšem. A fuj, tohle zpracování se mi ani trochu nelíbilo. Kam se poděl chlad vycházející z Manderlay a stín paní Denversové,která má po celou dobu jeden jediný kamenný výraz? Nová paní De Winter je na tom podobně-její výraz je po celou dobu poněkud tupoučký. Moje rada zní: přečtěte si knihu a na tohle zapomeňte... ()

jatamansi odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto odpudivá adaptace a sentimentální blábol, ve kterém jsem knihu hledala jen velmi stěží. Divím se, že si někdo po Olivierovi na Maxima troufne, ty by musel být jiný herec. Jako by chtěli znovu natočit Jih proti severu a dali Rhetta nějakému béčku. Ani ta Dunway to nevytrhla. Spíš jako by tam chtěli mít slavné jméno, co táhne. Jenomže od Čínské čtvrti už holka hodně vyčpěla. Ztráta času, panebože, a ještě to dávali nadvakrát. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

190 minut děsivě natahované nudy, kde je veškeré napětí napěchované do posledních... řekněme třiceti minut. Hlavní hrdinku jsem měla chuť uškrtit (ještě jedno zvolání MAXI! a nakáčou mi pupence), hlavního hrdinu praštit něčím do palice - to chování bylo nechutný. Když si do toho promítnete tak osm několikaminutových reklam, tak se pak divíte, jak jste to mohli zvládnout. Už nikdy více. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování knihy Daphne du Maurier se mi moc nelíbilo. Postrádá štávu, kterou má jak kniha, tak její filmové zpracování ze 40tých let od Alfreda Hitchcocka. Chybí mi tu větší vliv Rebeccy a to tajemno kolem ní a její smrti. ()

Daktari 

všechny recenze uživatele

Není to tak temné jako černobílá verze, není to tak záhadné jako kniha, je tu navíc živá Rebecca a závěrečná hotelová selanka. Přesto slušný neurážející průměr. ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Doslovné a otrocké převedení na obrazovku, bez nápadu, bez atmosféry. Některé nápady tam měli, např. manželská erotika na líbankách, ale působilo to spíš odpudivě. Fuj. ()

mark.benford 

všechny recenze uživatele

nudné, nezaujímavé, bez akejkoľvek charizmy. Daphne du Maurier aj Alfred Hitchcock sa musia v hrobe obracať. Nič z toho, čo je na tomto príbehu také pútavé, sa do tohto filmu akosi nedostalo. výber hercov asi nikto príliš neriešil, napätie sa snáď ani neukázalo. škoda pozerať, najmä, ak človek čítal knihu alebo videl Rebeccu z roku 1940. ()

Reklama

Reklama